Противниците на религиите твърдят, че те (религиите) постоянно въвеждат хората в заблуждения. Религиозните адепти твърдят, че нерелигиозните хора са в дълбоко заблуждение. Дали може да се отсъди, кои грешат? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Измислена ли е религията?!
Posted by: Деян Йотов (IP Logged)
Date: August 07, 2006 04:45AM

Годината е 2005! Книга: "Шифарът на Леонардо" Атор: Дан Браун
Скандал в цял свят: "Религията ни е измислена от определен кръг хора с цел контрол над света"! Да.... банално до втръсване!
Това бе наистина книга която накара много хора по цял свят да се замислят насериозно в това което вярват! Това е книгата която отприщи и множество коментари за разискване по темата и даде "хляб" на много авторида издадът други техни книги сподобно съдържание! Необходимо ли беше, питам се, да чака света 2000години за да се издаде подобно 400 странично издание за да се проумей, че всъщност (без надявам се да засегна никого) нашият Бог - НЕСЪЩЕСТВУВА!!! И че всичко това са просто шантажи на определен кръг от хора с цел контрол над света! Глобализация! Това е отговорът на всичко! От векове велики завоеватели като Александър Македонски, Цезар, Константин и много много ред и ред друго са се опитвали (и са успявали от части) да завладеят големи територии ... дори цял свят! Проблемът им естествено е бил тези толкова обширни територии с разнообразно население да чувства, мисли и действа като едно цяло! И тук въпроса опира до това неизбежно: "КАК?!" Ами измислили са го хората накрая.... религията! Един Владетел - един Бог - Едно царство!! Да ама не! Защото Великите хора по света са станали много и всеки иска своето!! Източно православни, Западно правослявни, Мюсиомани, Еврей и т.н. кои от кои по силни по настъпателни и по от по през вековете тааа.....до днес! Сега (в днешно време) в нашият луд и забързан технологичен, информационен свят все по-малко се залага на религията от страна на развитите икономически страни! Въпросът е, че когато се стигне до единство безпорни лидери в това са не до там развитите икономически страни т.н. "страни от третият свят"(с предимно мюсиоманско население) и те многократно ни го доказаха! Защото докато те (развитите страни) спореха за това кой да напада, кой да защитава, и кой да умиротворява, онези (страните от 3-ят свят) действаха, "В името на Алах!"
Ха се да видим какво е религия, за какво служи и кой е по-по-най!!! Кой, кого и с какво ще превъзхожда! Дали развитите страни с оръжието си и индустриализираните си икономики и бойната си готовност или онези който с т.н. си лозунг "В имато на Алах" се качват на самолета и пак "В името на Алах" с цената животът си удрят двата небостъргача в Ню Йорк и парират цял цвят!!! (въпреки, че и там кой-кого и защо не беше много ясно, но.... това е друга тема!)




Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.