Много труден въпрос! Ако хората не знаят отговора, как биха могли да се предпазват от заблудите, когато ги срещат? А ако го знаят, то защо заблудените са толкова много по света? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
До Бат Памуков
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: June 15, 2005 02:45AM

За Бойко Борисов съществуват три мнения:

- Бат Бойко се бори с лошите

- Бат Бойко е от лошите

- Бат Бойко се бори с лошите избирателно.- ако не са от свитата на Величеството / тяхното, на Б.Б., Й.П. и пр./

Като член на Нова Магнаура, г-н Памуков, можете ли да бъдете така добър, да ни обясните, кое от горните твърдения отговаря на действителноста, т.е. не е заблуда.

Обзалагам се, че г-нът /Й.П./, няма да се появи.

Това е защитната реакция на всички Батета, даже и когато са новомагнаурци.

Гласувайте за Памуков !!!!!

За пълният триумф на Батетата !

Можете да му, викате "гавра", но гласувайте!
Можете и просто да си мълчите!

Re: До Бат Памуков
Posted by: инти (IP Logged)
Date: June 15, 2005 03:47PM

Привет, Карла!
Ама оставете го този Памуков! Толкова много внимание му се обърна в този форум,
толкова енергия, а нищо – мълчание. Няма да се появи той тук, за него това е като "кучетата си лаят, керванът си върви...", както и за неговите "съпартийци" -
хич не им пука, че лъжат на поразия - явно доста е изпростял народът, щом всички си позволяват да го лъжат в очите. И Софиянски "направил долара от толкоз на толкоз", в клипа му софийското метро е "партийно", а не общинско дело, хайде да не продължавам с гнусни примери. Та Памуков в момента се грижи сигурно за втория си мандат и тия призиви да дава обяснение, идващи от някакви си граждани са му.... няма да казвам. Пък и дали вече нещо му говори “Нова Магнаура”? Друго е по-интересно – дали все пак г-н Кожухаров е успял да проведе някакъв разговор със съучредителя си и да му зададе някои въпроси? Или такива пък не възникват у г-н Кожухаров? Вие сте прочела Манифеста, аз не съм, сигурно там има клауза, която задължава морално учредителите да носят все пак някаква отговорност за действията си?
Аз защо пак пиша - видях в едно писмо на г-н Кожухаров до тайнствения г-н Х да се споменава за не знам кой път от 4 години насам, че правителството на Иван Костов не се погрижило за АЕЦ "Козлодуй". И се зачудих като Иванушка -глупака - ама не стана ли ясно на всички, че правителството на Иван Костов подписа на времето МЕМОРАНДУМ!!!. Което на български език значи "Паметка" или "паметна записка", а не ДОГОВОР! И в този меморандум, показан и по телевизията ясно беше написано КАКВИ СРОКОВЕ ПРЕДСТОЯТ ДА СЕ ДОГОВАРЯТ В БЪДЕЩЕ за закриването на блокове на АЕЦ и кога. Този факт се подминава и се забравя, че Н.В. в качеството си на премиер, на гости в Гърция преди близо 2 години или повече каза в едно изречение кога НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО смята да затвори съответните блокове. А като се върна в България и го емнаха журналистите, прехвърли всички отговорности на правителството на Костов! Ох, спирам, защото подозирам, че може би някои хора пишат неща не от неразбиране, а с явна тенденция. Към какво? Ами към заблуда - това ми идва като отговор. А нещата са от съвсем близкото ни минало! Няма нужда да ходим в Средновековието! Възниква обаче друг въпрос – кому е нужна тази заблуда?
Кой има полза за пореден път отговорността да се носи не от този, който трябва?
Инти

Re: До Бат Памуков
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: June 15, 2005 04:35PM

Инти,

Благодаря Ви за този отговор. Напълно сте прав, че на Памуков прекалено много внимание отделям. Както и Вие забелязвате, човекът очевидно е имунизиран срещу скрупули. Но не за него става дума, а за средата, в която памуковци си живеят като царчета. Те дори навярно се имат и за добри хора. Тъжното е, че и една прекрасна идея като "Нова Магнаура" бива на практика компрометирана от един памуков, само защото на никой не му е удобно да му каже, че не става тя тая работа така - всеки е свободен да лиже, чийто иска задник, но не може да ангажира останалите с това. Криворазбрана търмимост и тактичност. Ако някой си мисли, че той сам ще осъзнае колко абсурдна е ситуацията, жестоко се лъже.
Памуковци има по цял свят. Разликата, че у нас те имат славата на почтени хора, дори им дават висши държавни отличия или ги приемат в организации с благородни цели.

Инти, защо мислите е тази търпимост?

Покряпям Ви и за казаното по въпроса за АЕЦ. Тук позицията на "Н.Магнаура" се оказа доста лекомислена, направо несериозна. Понякога направо не мога да повярвам. Ами господин Кузманов ще докара от девет дерета вода за да докаже, че без атомна енергетика няма и ден да преживеем, че без Белене България просто няма да я има. Само няма да Ви каже, на чий гръб ще е тази поредна национална гордост. При това, както забелязахте от публикуваната от г-н Кожухаров кореспонденция присъства елемент на политизация. - виновен е Костов. Кой друг? А, като си стъпил на тази платформа отиваш право при откровени мошеници, подвизаващи се като професионални патриоти.
Колко инфантилно бе искането за отваряне на глава енергетика се видя сега след референдумите в Холандия и Франция. Да знаете някоя от големите партии да обещава преразглеждане на спирането на блоковете? Не? Тогава за какво беше цялата пукотевица? Просто се проправяше пътя за строителството на Белене! На всяка цена. Патриотите, вече са осребрили част от келепира. Пък ги очаква и още.

Нищо ново. Само дето и Нова Магнаура се забърка в това. Нищо добро не може да се случи в страната на благоденстващите памуковци.

Re: До Бат Памуков
Posted by: инти (IP Logged)
Date: June 15, 2005 07:03PM

Драга Карла,
Отговорът ми за благодатната среда, в която се развиват както Вие ги наричате "памуковци" е един и той се знае от памти века: "Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава!" Цялата ситуация у нас е подобна на нещо като да речем селски панаир, на мегдана са опнати софри с баници, едни ядат с кеф, а онези, дето са донесли баниците им е и тъжно и гнусно и възмутително - "ама как така ядат баница и не им пука?" понеже са забравили с какъв ентусиазъм самите те са я пекли тази баница и са я носили с песни на мегдана.
Върнете се само към 2001 г. по време на тогавашните избори - народът ликуваше, Царят си дойде, сега ще се посипят царски благини от торбата.... "Ура" и "Да живей"!
Не се мина време и народът или за точност - голяма негова част - започна да се възмущава - благини няма, но няма и какво да се прави - Царят ще си яде баницата цял мандат, а другите имат право демократично да се възмущават. То на нас ни дай да се възмущаваме - изхвърляме си насъбраното от разни преживелици, ама дали оправяме нещата с възмущение? И понеже страдаме и от друг феномен - така нареченото "всяко чудо за 3 дни" - трите дни си минават, нещата се забравят, примиренчеството тържествува, който е ял баница пак ще яде и т.н. Никой не се интересува от нещата в перспектива и в мащаб. Всеки гледа да си защити гърба, да хапне баничка, пък после ще видим. Може би е прекалено обобщено - но така го виждам около мен. И още нещо - ако някой се е засегнал от Вашите редове тук във форума, например ако случайно самия г-н Памуков ги е прочел - бъдете сигурна, че ще си помисли, че му завиждате и затова го черните. Даа-а... Това е. За жалост.

Re: До Бат Памуков
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: June 17, 2005 04:15PM

Инти Здравейте!

Констатациите са чудесно нещо, но не са достатъчни. Нищо не се променя само.
И е тъжно, че и в "Нова Магнаура" всичко се повтаря.
Една първа стъпка, а именно помолването на г-н Памуков, да напусне тази организация, би била голяма крачка в оздравяването на морала на нацията. При това, задължително трябва да стане обществено достояние, причината за тази раздяла.
Но това изглежда почти невъзможно, ако се има в предвид провежданата до тук политика. Ако не намираме сили да се извиним за неволно допусната грешка, как бихме го направили за преднамерено злодеяние?
Инти, Вие дали разбрахте какво имах в предвид под "интелектуален ексхибиционизъм", защото някои очевидно не разбират?

Re: До Бат Памуков
Posted by: Йона Ст. (IP Logged)
Date: June 17, 2005 07:00PM

Без коментар!

Такараи Кикаку


Всички го мразят,
а той е все жив,
сякаш е зимна муха.


Re: До Бат Памуков
Posted by: инти (IP Logged)
Date: June 17, 2005 07:09PM

А какво е Такараи Кикаку?
Много добре звучи, но може да е и японска псувня?
Което му придава още по-голяма екзотичност!


Явно недостатъчно го мразят и живее на топло, дори през зимата.

Re: До Бат Памуков
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: June 18, 2005 02:00AM

Инти,

Това е то интелектуалният ексхибиционист. Показа се. Не за да се извини, обаче, а за де се скрие. И да демонстрира отново безпардонна пакуковщина.


Качается, качается
На листе банана
Лягушонок маленький

Грязной браток.

Re: До Бат Памуков
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: June 18, 2005 09:58PM

Йона, това е за теб.


Ты снял с себя российские вериги,
В Израиле сидишь ты в синагоге,
но даже возвратясь к "народу Книги",
остался ты свиньей в ярмолке


.... и направо си е коментар. Свинята си е свиня където и да отиде. И с хайку да си гарнира помията все си е свиня.

Re: До Бат Памуков
Posted by: инти (IP Logged)
Date: June 21, 2005 03:51PM


Карла, хвърлихте ме в чудене!
Откъде разбрахте, че Йона е въпроснията "интелектуален ексхибиционист?
И че седи някъде в Израел? Или аз нещо изпускам?
Може би Вие знаете какво е онова Такараи Кикаку?
Щото никой не ми отговаря, затова...
Дали пък няма конспирация в Нова Магнаура?
Инти

Re: До Бат Памуков
Posted by: Николаева (IP Logged)
Date: June 21, 2005 10:12PM

Грязный браток, а не Грязной браток.

Re: До Бат Памуков
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: June 22, 2005 12:51AM



Благодаря за поправката, госпожо Николаевна.

Ето коректния текст

Качается, качается
На листе банана
Лягушонок маленький

Грязный браток.





Между другото как според Вас трябва да се напише "бляд" на български ?
Щото много се връзва с "бат".

Re: До Бат Памуков
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: February 04, 2013 01:22PM

В далеч немалко свои фрагменти текстовете от горните постинги представляват христоматийни примери за вредите, които може да нанесе така нареченото науко-подобно (и в частност, логико-подобно) мислене. На 15-ти юни 2005 година г-н "Карла" (име, зад което по всяка вероятност се крие лицето Моис Давид Амар) е предложил задача-главоблъсканица, условието на която изглежда така:

"За Бойко Борисов съществуват три мнения:
– Бат Бойко се бори с лошите.
– Бат Бойко е от лошите.
– Бат Бойко се бори с лошите избирателно – ако не са от свитата на Величеството (тяхното, на Б.Б., Й.П. и пр.)."

Дефинирана е и целта на занятието: да бъде обяснено "кое от горните твърдения отговаря на действителността, т.е. не е заблуда".

Забележка. В горните цитати са направени някои граматически корекции.

И така, условието на задачата-главоблъсканица съдържа 3 под-условия. При малко по-внимателен поглед би се забелязало, че събитията, изпълващи под-условие № 3 ("Бат Бойко се бори с лошите избирателно"), се явяват под-множество на събитията, изпълващи под-условие № 1 ("Бат Бойко се бори с лошите"). В този смисъл, под-условие № 3 се оказва излишен елемент от цялостното зададено условие.

Наистина, г-н "Карла" може да възрази, обяснявайки че под-условие № 3 има уточняващ характер спрямо под-условие № 1. Но… в такъв случай то (под-условие № 3) би трябвало да е придружено със съпътстващо обяснение от рода на: "за онези, които са отговорили с 'Да' на под-условие № 1". Това е елементарно изискване при организацията на въпросите, имащи отношение към някакъв социален сондаж.

Нека сега бъде разгледана двойката от първите две под-условия. Така, както са представени, те могат да създадат впечатление за някаква алтернативност: "Бат Бойко се бори с лошите" срещу "Бат Бойко е от лошите" – сиреч, или Бат Бойко е "от добрите", или е "от лошите". Но… "е от лошите", не означава непременно изключване на "се бори с лошите". "Карла" (предполагаемо = Моис Амар) би трябвало да знае, че една от честите практики по света е едни "лоши" да се борят с други "лоши". В редица случаи това е дори напълно съзнателно и целенасочено използван управленски прийом (разбира се, с всички съпътстващи трансформации в общественото съзнание, което започва да мисли, че онези "лоши", които са се поборили малко с някои други "лоши", са по-малко лоши от другите (лоши)). В такъв случай, как да се отговори на първите две под-условия от задачата на "Карла" (предполагаемо = Моис Амар)? И ако евентуално бъдат дадени два отговора "Да", бюлетината ще бъде ли приета за редовна или ще бъде хвърлена в кошчето за боклук като невалидна.

Впрочем, тук се налага и още един коментар. Твърде често генерализиращи обобщения от рода на предложеното: "лоши" – "добри", се оказват твърде слабо ефективни, доколкото в реалния живот хората далеч не са разделени по такива полярни характеристики. Освен това, със своята вътрешно присъща им изменчивост те (хората) правят всяка подобна класификация твърде безпредметна. Например, продължава ли да бъде "лош" онзи човек, който междувременно е успял да се промени от "лош" към "добър"? Според "Карла" (Моис Амар), станал ли Бат Бойко Борисов "добър", след като в края на краищата зае отрицателна позиция по въпроса за строежа на АЕЦ "Белене", с което, примерно, нанесе сериозен удар на "лошите"? При предстоящите избори "Карла" (Моис Амар) ще гласува ли за ГЕРБ, за да може да се продължи поддържането на отрицателно политическо виждане по въпроса за проекта "Белене"? Тъй като "Карла" (Моис Амар) е поискала да й бъде отговорено на въпроса: "Кое от горните твърдения отговаря на действителността, т.е. не е заблуда", сега тя (той) би ли се ангажирал(а) да отговори на идентичен въпрос: кое е заблуда – да се твърди, че Бат Бойко Борисов е "лош" или че е "добър"?

П.П. Драги Моисе, ти знаеш много добре, че в личната кореспонденция, която сме имали, съм оценявал като позитивни не една и две споделени от теб идеи. Не считаш ли, че е безпредметно да размахваме разни томахавки, след като можем да ги заровим и да изпушим (какво предложение правя аз, непушачът!) една лула на мира? Това далеч не означава да обявим, че нямаме никакви различия, но със сигурност бихме могли да си бъдем далеч по-полезни, ако изоставим заядливия тон и абсурдните подозрения, издигани до ранг на обвинения. Впрочем, ти сигурно ще останеш изненадан, ако научиш, че г-н Йордан Памуков понесе доста неприятности от своето някогашно политическо обкръжение, примерно, когато събра доблест и представи в "царската партия" един мой пространен текст, интерпретиращ либералните политически ценности, две от основните сред които са антиклерикализмът и антимонархизмът.



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.