Тук е мястото за онези послания, които по преценка на авторите си не се вписват в нито един от следващите надолу Суб-форуми. 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Глупотевини Кожухарови
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 10, 2006 10:19PM

Предстои скоро.

Междувременно всеки може да се включи.

Напомняйки на Кожухаров, че е в ролята на свещеника, за който говори, искам да попитам всеки в този форум

Може ли двама души родени от една жена да имат различна майка ?

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 11, 2006 06:51PM

Biva... Tuk edni 4iljaci pyk imat po 2 menzisa... Naedno...


Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: May 11, 2006 08:30PM

Г-н Сомов,

Имам подозрения какво смятате да правите. Ще Ви помоля, ако това наистина се отнася до майка ми, да се въздържите от продължаване на темата.

Предварително Ви благодаря.

Карла

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 12, 2006 10:01AM

Г-н Сомов, Кожухаров така или иначе постоянно сам се поставя в положението на свещеника. Едва ли е възможно да го поставите в унизително положение по-добре отколкото той самият го прави.
Ето, възмущава се, че не е получил отговори от пАстира, а сега самият той мълчи и не отговаря на съвсем обикновени въпрости. В онзи случай пАстирът е обрисуван едва ли не като крадлив тъп гъ., който изобщо не може да докаже или дори да се опита да докаже някакви си там твърдения, единствено на базата на отказ от отговор. Отказът от по-нататъшен диалог е "доказателството" на Кузманов за липсата на смисъл в християнството като цяло. Той открива, че дъблоко в себе си набожните хора откриват липсата на стабилна аргументация...или нещо подобно беше...
Е, сега как да коментирам отказът на К от отговор?

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 12, 2006 11:19AM

Карла,

Ще се съобразя с Вашето искане. То това и да го разказваш е гадно.
Разбира се изкушавах се да покажа как притежателят на най-правилния начин на мислене се е оплел в доказване на недоказуемото.

С.Сомов

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 12, 2006 11:25AM

Костадин,

Това е тежък случай. Нищо не можем да направим за него.Но пък затова цялото прогресивно човечество се вдигна в негова защита.

С.Сомов

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 12, 2006 11:43AM

Г-н Сомов,

Всеки има право на защита.
Предлагам да спрем темата до тук с надеждата, че все някоя идея в НМ ще бъде дискутирана без да се обидят академиците, че някой се съмнява в тяхното превъзходство, и без да упражняват академичен натиск върху линията на размишление на участниците, засипвайки ги с цитати от велики и не чак до там велики мислители.
Надеждата май също е на ешафода ведно с вярата... и любовта.

Заблуда ли е надеждата, г-н Сомов?

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 12, 2006 04:02PM

Lele Som4ooo,
Lele Kos4ooo,

Tekna vi i niz debeloto 4ervo be, 4iljaci... Dal' da ne zamnem site da okame: "STB, STB, STB..."
6a imate li zor za izjasnenie, ili si znajte 6to...


Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 12, 2006 04:41PM

А Христозова говори ли ти нещо? Теди...

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 12, 2006 05:20PM

Кака така се случва, че вярата в Бог е обявена за нелепа заблуда, а 666 се появява в ника на гнусното джудже?

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 12, 2006 09:43PM

И тази теза, че религияга е заблуда, брилянтинът К. е поднесъл нескопосано.

Погледнете му формулировките във Форума - "Заблудите в религиите" , т.е. самата религия не е заблуда, само дето му дава повод да се наслаждава на себе си пред празна аудитория.

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 13, 2006 11:52AM

Som4o, Som4ooo,
Ti galiba znae6, che vsi4koto v religijata e zabluda...


Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Христо Николов (IP Logged)
Date: June 08, 2006 01:13AM

Уважаеми господа Сомов, Костадин, Клара и компания

С доста голямо закъснение отговарям на вашите необосновани нападки срещу Илия Кожухаров. Една от причините е, че не съм любител на форумите.

Тук няма да коментирам глупостите и обидите, които разпространявате по негов адрес. По-скоро ще взема отношение към тази част от тях, в която изказвате съмнение, че Илия Кожухаров има досие или някога въобще е имал нещо общо със Службите. Прочитайки за тези съмнения, веднага ми стана ясно, че вие сте или доста млад, или сте изцяло политически неориентиран.

Защо смятам, че това е така?
Защото почти всички хора, които се интересуват от политика, си спомнят, че Илия Кожухаров е един от основателите на опозицията в града, след 10 ноември, а заедно с неговия баща и други стари демократи възстанови старата Демократическа партия (макар по-късно тази партия да беше обсебена от хора с меркантилни и нечисти намерения). През последните 16 години многократно и на най-разнообразни форуми Илия Кожухаров е изказвал своето мнение за отваряне на досиетата. Не сте първият обаче, който се опитва да опетни името му, и ако се позаинтересувате ще видите, че такива справки за липсата на досие на Илия Кожухаров вече са правени и то преди доста години. Така например, в университетските среди тук се знае, че когато през 1999 година той се кандидатира за Ректор на Арт-академията в Пловдив, пред нейното Общо събрание в деня на избора е показал документ, издаден му от Министерството на вътрешните работи, удостоверяващ че няма досие на сътрудник на бившата политическа полиция в България. Колеги преподаватели помнят и това, че пред всички той е придружил показването на документа с думите: „Възхитително би било, ако всеки кандидат за Ректор, сега и в бъдеще, показва такива удостоверения”.

Тъй като напълно разбирам, защо Илия мълчи във форума (а и аз на негово място бих постъпил по този начин), затова реших да Ви отговоря. По тази тема ще споделя още и един съвсем пресен случай: нашата организация, „Зелени Балкани” (в която членува и Илия), нееднократно писмено е настоявала за отварянето на досиетата. Наш съществен принос се явява фактът, че един от членовете ни – холандската евродепутатка Елс де Гроен, има съществен принос през последните няколко месеца за всички последвали събития по кампанията за отваряне на досиетата в национален мащаб. Ако следите редовно пресата, щяха да Ви направят впечатление нейните многобройни изяви по тази тема, както и личните й срещи със серия от министри и представители на правителството. За тази нейна активност не е без значение отношението по въпроса и на Илия, който неколкократно е съдействал на „Зелени Балкани” (и най-малкото, постоянно се е интересувал относно развитието на въпросната кампания). За мен, а и за много мои колеги, които наистина разбират от политика, са известни възможностите на Илия Кожухаров в тази насока. Ние всички помним неговия принос след 10. ноември, 1989 година, който далеч не се изразява само в основаването на СДС в Пловдив, но и в много други сериозни политически кампании.

Не е непреодолимо трудно да намерите информация по въпросите, които засягам. Но също така много по-лесно е да оплюете един човек, без да си дадете труд да се осведомите за него. Или да погледнете по-внимателно дори само в този сайт.

Христо Николов

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: June 08, 2006 08:27PM

Уважаеми г.н Николов,

Приветствам Вашето включване. То беше предизвестено. Прогресивното човечество трябва да бди. Кожухаров трябва да бъде спасен от гнусните нападки. Само нездрави помисли може да има в настояването Кожухаров да изпълнява заявените си намерения - борба със заблудите.

Не разбирам какво Ви тревожи в едно искане за проверка на досието след като твърдите, че такова няма ? А поводът за това ми намерение е твърдението му, че нищо не крие, а в същото време върти суче, но не отговаря на елементарен въпрос, отговорът, на който му е известен. Не благоволява да обясни това си поведение, и понеже темата с АЕЦ е любимо поле за изява на съмнителни личности от миналото и настоящето е логично да се запитаме какво го свързва с тях ?
За сведение "Илия" мълчи много преди да повдигна тази тема. А очевидно нещо не е наред щом е мобилизирал гласове в своя защита, а ако си мисли, че ще си губя времето с неговото досие значи се взима много насериозно За мен е важно не кой какъв е бил, а какъв е сега. А Вашият Илия,в този форум, утвърждава лъжата като норма на поведение, като добродетел.
Поне така аз го оценявам.
И когато го обвинявам в комунизъм това означава преди всичко безцеремонно лъжене.
Г-н Николов, едно от най-страшните неща на този свят е превръщането на човека в досие, а Вие в момента правите това. Описвате биографията му и с това обяснявате действията му.
Нека просто да обсъждаме конкректни постъпки.

Вие самостоятелно ли стигнахте до извода, че "Сомов, Костадин, Клара ..." са една "компания" или го взаимствахте от К. наготово?

Ако и в "Зелени Балкани" има подобно разминаване между заявени цели и реални действия, то съвсем разбираема е и тази Ви изява.

Този cable.evrocom.net, да не е монополизирал Пловдив ?

Re: Глупотевини Кожухарови
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: December 08, 2008 05:01PM

Препрочитайки старите постинги в дълго неработилия настоящ Форум стигнах и до текста на "Сава Сомов" от June 08, 2006 06:27PM.

Искрено недоумявам как може някой да прокламира нечия принадлежност към едни или други секретни служби и да поставя изисквания към онзи, за когото разпространява измислици, да доказва, че фантазиите му не отговарят на истината. Всъщност, изпод подобни редове прозира сянката на мисловната умонагласа на хора от рода на небезизвестния правно-идеологически лидер на Съветския съюз от времето на Сталин, Андрей Януариевич Вишински, според когото "този, върху когото тегне съмнение, трябва да доказва невинността си".

Така нареченият господин "Сомов" твърди, че съм отказвал отговора на някакъв въпрос относно АЕЦ Козлодуй, който (нека бъде отбелязано!) ми "бил известен", но упорито съм "избягвал огласяването му". Тук и сега най-открито декларирам, че няма нито един въпрос относно ядрената ни централа, по който съм имал или имам някаква несподелена информация. Продължавам обаче да мисля, че затварянето на вторите два блока бе сериозен удар за България, който ние бяхме притиснати да приемем като съпътстващ горчив хап (и част от цената) за влизането ни в Европейския съюз. Същата позиция е застъпвана и от небългарски депутати в Европейския парламент, пример за каквото поведение е Пиа-Ноора Каупи от финландия. Така, тя бе заявила открито от най-високата европейска трибуна, че (цитирам по памет) поведението на Европейския съюз към една държава-кандидат за член, каквато е България, е поведение на "извиване на ръце", че това е омерзителен за Европа акт, който поставя българското правителство в унизителното положение да приеме всичко, което бъде поискано от него, за да може да се стигне до подписване на споразумението за присъединяване. (При това, депутат Каупи, не бе член на някаква лява или центристка формация.)

Второто положение, което заслужава коментар, е абсурдното от логическа гледна точка твърдение: "И когато го обвинявам в комунизъм, това означава преди всичко безцеремонно лъжене."

Дори да приемем, че Илия Кожухаров е някакъв неудържим и непоправим лъжец, то лъженето нито е измислено от комунистите, нито е било практикувано единствено от тях. В този смисъл, онова, което единствено прозира изпод трескавите бълнувания на господин Сомов, се свежда до публичен показ на факта, че упражняването на логически причинно-следствени връзки (примерно, на така наречените "импликации") не е най-силната негова страна. Абсолютно същата несполука се открива и в неговото квази-заключение: щом два, три, пет или десет електронни адреса имат суфикса "cable.evrocom.net", то следва, че някаква фирма е "монополизирала Пловдив" (?!).

Накрая - относно онова, което Христо Николов е написал в текста си от June 07, 2006 11:13PM във връзка с изборната процедура за Ректор на Арт-Академията в Пловдив през 1999 година. То е напълно вярно. Тогава участвах в двубой с човек, който бе прононсиран комунистически активист, връх на което бе и пребиваването му за определен период от време на поста партиен секретар на Академията. Пред всички членове на Общото събрание извадих документ, издаден ми от Министерството на вътрешните работи в качеството на свидетелство, че за мен няма никакви данни да съм бил сътрудник на политическата полиция от преди 10.11.1989 година. Когато показах пред събранието въпросния документ и го предложих на секретарката, водеща протокола, за да се направи копие, казах и думите: "Би било възхитително, ако всеки кандидат за Ректор, сега и в бъдеще, показва такива удостоверения”. Моят тогавашен противник, не отрони и дума. Чувствително по-късно научих, че все по времето на неговото партийно секретарство в България е била начената следната практика: представител на всяка партийна организация да изготвя периодично доклад, отговаряйки на няколко десетки въпроса, отнасящи се (и) до настроенията сред простосмъртните служители и работници, един от които е представлявал изискване поименно да се посочват разпространителите на критични мнения по адрес на "Партията".



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.