"Всяка власт развращава! Абсолютната - абсолютно!!" (Латинска сентенция) Дали политиците я знаят? И, ако я знаят, какво правят пред лицето на тази опасност? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Обществото се крепи на финансово-робовладелческата система.
Date: January 12, 2005 06:53PM

Всичко е робство.Трябва да се служи,бачка ит.н за благото на системата.Това е лъжа подобна на робовладелческия строй.Комунизъм,фашизъм и всички политически системи са несъвършенни,поробващи те.Някога е нямало пари.И един ден пак трябва да няма.Сега оценяват човешкия труд в пари...Как ли...Всичко е дар и е безплатно.Защото в началото е било така.Първите хора не са ,,плащали,,за съществуванието си.Те са били в любовта.А тя е безкористна,безусловна,без сделки...Защото е от Бога.

Re: Обществото се крепи на финансово-робовладелческата система.
Posted by: Шон (IP Logged)
Date: February 13, 2005 02:31PM

Някои от изказаните от господин Колев мисли имат много допирни точки с Манифеста на Кръга. Защо ли обаче той счита, че "любовта от Бога" – без да е ясно, за любовта на кой от многото човешки богове става дума – е "безкористна"? Ако се приеме, че различните известни религиозни текстове съобщават някакви истини за боговете, то лесно може да се види, че срещу "даряваната" от тях любов тези богове искат нещо в замяна. А това си е чисто "плащане". За каква "безкористност" може да се говори в такъв случай?

И нека не забравяме, че в някои случаи тези богове са обещавали благодатта си към някои хора в ущърб на други хора, които поради някакви причини не са си издължили "таксата за божията любов"!


Re: Обществото се крепи на финансово-робовладелческата система.
Posted by: mlazarova (IP Logged)
Date: September 13, 2007 12:31AM

Не смятам, че "всички политически системи са несъвършени, поробващи", както твърди господин Колев. Но много е далече времето, когато може би ще дойде тази система. Прекалено силно и постоянно се работи върху това, капитализмът да властва и да облагодетелства определен кръг от хора.

Винаги мисли позитивно!

Re: Обществото се крепи на финансово-робовладелческата система.
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: September 30, 2007 01:35PM

Дали девизът: "Винаги мисли позитивно!", не е източник на едни от най-големите заблуди сред хората? Освен това, ако някои действително работят "прекалено силно и постоянно", щото да се окаже възможно "капитализмът да властва и да облагодетелства определен кръг от хора", то на "винаги мислещия позитивно" не му останава нищо друго освен да си мисли, че въпросното "властване и облагодетелстване" е нещо позитивно. (И да се остави да бъде част от стадото, върху което все същият "определен кръг хора" да се упражнява във "властване и облагодетелстване".)

Впрочем, дали е необходимо в коментирания девиз да присъства думата "винаги"? И дали неговият подтекст не е: "Винаги вярвай в добрия изход!"? (При едно съпътстващо изискване: нито за момент да не се появява мисълта, че вярата всъщност е незнание.)



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.