Ако обикновеният човек се заблуди, най-много да убие себе си. Ако се заблуди ученият, той може да убие милиони. 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: April 28, 2004 09:28PM

ПЪРВО -МНОГО СА.2-РО ВЛЕЗ В САЙТА ЗА ТОЧНИ НАУКИ В WWW.DIR.DIR.BGОТ ТАМ В -НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ;А ТАМ В ПОДДИРЕКТОРИЯ-;ДРУГИ;ТАМ ИМАМ 3 -СТАТИИ;МНЕНИЯ НА НИКОЛАЙ 31Г.ДАЛ СЪМ И ПРЕПРАТКИ КЪМ ДРУГИ УНИКАЛНИ САЙТОВЕ.ПРИМЕРНО ЗА ЛОГИЧЕСКАТА ГРЕШКА В ОТО НА АИНЩАЙН И ОБЩА ТЕОРИЯ НА ОНТОДИАЛЕКТИЧНОТО И Т.Н.АКО ВЛЕЗЕТЕ ПРИ МОИТЕ СТАТИИ ЩЕ ВИДИТЕ НЯКОИ ОТ ЗАБЛУДИТЕ В АСТРОФИЗИКАТА;НЕЛЕПИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ НА УЧЕНИ УЖ ДОКАЗАЛИ ЧЕ НЯМАЛО ВРЕМЕ ИЛИ ТЕЧАЛО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ИЛИ ПРИЧИННОСЛЕДСТВЕНИТЕ ВРЪЗКИ СПИРАЛИ И Т.Н.ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ-ДОРИ ИМА ФАЛШИФИЦИРАНЕ И НАГЛАСЯНЕ НА ФОСИЛИ ИЛИ ОСТАНТКИ ОТ УЖ НАМЕРЕНИ ПОЛУНОВИ ВИДОВЕ.ИМА И ЛЪЖИ ДОРИ В МАТЕМАТИКАТА И ВЪВ ФИЗИЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ КАТО НЕ СЕ ВЗЕМА ПОД ВНИМАНИЕ НЕ САМО УКРИВАНЕТО НА ИНФОРМАЦИЯ В ОБЛАСТТА НА НЛО И ПАРАНОРМАЛНОТО ;НО И ЯВНИТЕ ДАННИ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ОПИТИ ОТ НЕВИДИМИ СИЛИ-КАТО ТОЗИ С ЕКИПА ИЗМЕРВАЩ ВРЕМЕТО-ЧЕТОХ ГО В БРОЙ НА СПИСАНИЕ АНДРОМЕДА.КОЛКО Е ДЪЛБОКА ЗАЕШКАТА ДУПКА В ПОДРОБНОСТИ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ПРИ 3-МИ СТАТИИ.ТЪРСЯ ЧЕСТНИ И БЕЗПРИСТРАСТНИ И НЕОБВЪРЗАНИ В ОРГАНИЗАЦИЯ(НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НО ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ(ПРИЯТЕЛИ НА ИМЕЙЛ-nikss_bgus@abv.bg тук имам и пробна първа статия и в религията.но ви съветвам ако не сте достатъчно смел и честен и готов за иначе уникалната и добра истина -не влизай.това е велика и отговорна информация която ще промени живота ти или за добро или ако пожелаеш да избягаш от истината ще затънеш и един ден тя ще те намери но неподготвен.мога да си пиша със всички и с учени и религиозни и т.н; но добронамерени.ако някой мипише и пожелае научните данни в сайта за точни науки да се прехвърлят тук -ще го направя.иначе не -обяснил съм в религията защо-истината не се натрапва. желая ви всичко хубаво г-н николай митев колев.до скоро.виж сайта за точни науки.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: April 30, 2004 09:56PM

НЯМА ДА СИ ОТГОВОРЯМ САМ ЕСТЕСТВЕНО .БЕШЕ МИ ПРАТЕНО ИЗВЕСТИЕ ЧЕ САЙТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ.ПРОСТО Е СТАНАЛО СЛИВАНЕ НА БУКВИТЕ .ТОЧНИЯ АДРЕС Е -WWW.DIR.DIR.BG А ОТ ТАМ В ;НАУКА И ...;И ОТ ТАМ В ;ДРУГИ ; В 2-ТА СТРАНИЦА.НО ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ЧЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН ИСТИНАТА НЕ Е ИЗ ЛЯЗЛА НА БЯЛ СВЯТ И ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ НЯМА И ДА ИЗЛЕЗЕ ПОНЕ ПРЕД ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ.ПРЕМАХНЕТЕ СИ ЛОГИЧЕСКИТЕ;ИДЕЙНИ ВИРУСИ КАТО АБСУРДНАТА ВИ ВЯРА В ЕВОЛЮЦИЯТА ИНАЧЕ НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ВСИЧКО.ЩЕ ВИ ОБЪРКВА.НЕ СЛУЧАЙНО СЪМ ДОПУСНАЛ ГРЕШКА ТАМ В СТАТИИТЕ СИ -НЕ НАРОЧНО ;БЕЗ ДА ИСКАХ .НО Е ФАКТ-ОБЕДИНЕНИЕТО НА ВСИЧКО СТАВА ТРУДНО И ПОСТЕПЕННО . А ЯВНО МАЛКО ГО ПРАВЯТ.ВИЖТЕ В НЕГО САЙТ ПУБЛИКУВАНАТА СТАТИЯ -;МОЛЕКУЛЯРНАТА БЕЗИЗХОДИЦА НА ЕВОЛЮЦИЯТА;.ПОЧВА СЕ ОТ ТАМ -ИНАЧЕ ДОНИКЪДЕ НЯМА ДА СТИГНЕТЕ.ПЪЛНАТА ИСТИНА НЯМА ДА НАМЕРИТЕ ТАМ -ЗАЩОТО ТАКА ТРЯБВА ВЪВ ВСИЧКИ ;ТАЙНИ;ОРГАНИЗАЦИИ ИМА ХОРА КОИТО СЕ СЛЕДЯТ И КОНТРОЛИРАТ ОТ ...ВСИЧКО ХУБАВО ВИ ЖЕЛАЯ-МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ НЕО;ЛЕВСКИ И КАКТО ИСКАТЕ МЕ НАРЕЧЕТЕ НА ;;МАТРИЦАТА;МРЕЖАТА;ДЕТЕРМИНАНТАТА И Т.НГ-Н КОЛЕВ.ВСИЧКО РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ ВРЪЩА НА ТОЗИ СВЯТ.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: andromeda (IP Logged)
Date: June 23, 2004 03:18PM

Здрасти Ники,
1. Почти нищо не разбирам от това, което си написал. Звучи ми като някакво космическо послание, зле дешифрирано на български език. Не съм педант на тема "правопис", но все пак смятам, че е желателно да вмъкнеш малко пунктуация (и то не безразборно), за да можем да разберем написаното. Иначе рискуваш да си пишеш сам на себе си - както вече си забелязал, че е станало.
2. Искам да знам, какво значат следните неща:
- какво значи уникална истина?
- какво значи добра истина?
- какво значи велика информация?
- излязла ли е истината на бял свят, и ако не е - какво да четем в тези статии?
И понеже сам казваш, че всичко се връща на този свят - разчитам ще ще ми върнеш 1 компетентен отговор.
Много ти благодаря предварително.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: June 23, 2004 10:16PM

Драга (или драги) Андромеда,

По всяка вероятност Николай няма да Ви отговори. Ще се опитам да Ви отговоря аз като използвам фрагменти от негови писма до мен, след като в едно ми беше позволил да публикувам споделените му мисли. Писмата му са писани между края на април и началото на май тази година. В извадките надолу проличават и негови реакции на бележки и препоръки, които съм си позволявал да му отправя. Коригирал съм редица негови граматически и технически пропуски.
"...предвид съществуването на такива тайни в кавички форуми и братства и ордени на апостоли на всезнанието и т.н., едва ли е уместно цялата истина да се разпространява – обяснил съм защо. В него сайт (Николай визира "Сайта за точни науки" в www.gbg.bg – бележката моя, И.К.) съм допуснал грешка без да искам и ако я откриете сте за Нобелова награда. Станало е естествено и се радвам, че стана така – истината не е за всеки. Но като цяло съм прав и там са суперсъкратени и разхвърляни мислите ми, което е добре – понеже влизат всякакви и т.н."
"Колкото до грешките (печатните) – за мен те са по-маловажното нещо и са от многото бързане; все пак имам и друга работа – а и това не е час по български език."
"Грешката, за която говоря, е точно опитът ми да докажа клетко-подобната структура на време-пространството и хипотезата ми, че всеки свят би следвало да има Централен Висш Разум в себе си и т.н."
"Моята хипотеза е, че ние сме генно-ДНК-препрограмирани от... (това многоточие е на Николай; той просто не назовава 'нашите препрограматори' – бележката моя, И.К.) И много интересни данни от биологията доказват това. Но за това – друг път."
"Внимавайте с истината. Историята доказа, че мнозинството не обича нито истината, нито говорещите я. 'Всичко за всичкото' (така Николай бе обозначил една своя теория – бележката моя, И.К.) е, защото обединявам аргументи от всички науки - това отговор на Ваш въпрос. Съвсем ясно става, когато се прочете всичко, написано от мен."
"Мога да пиша перфектно и да се изразявам така, но ми е по-удобно да бързам и да говоря на полукомпютърен и получовешки език. Влязох с благородни подбуди – да дам истината на част от човечеството. А не да отговарям на милиони въпроси, които биха възникнали."
"Губя се при страшно многото информация и затова е цяло чудо и добро, че изобщо се опитвам да правя такава услуга."
"Сега имам статия със заглавие: 'Психиката при човека. Биопрепрограмираната тайна психика' – пак там във форума за точни науки. Но в раздела (директорията) 'давайте предложения за нов форум'. Там са 13 психологични аргумента на 'нито еволюция, нито креационизъм'. А препрограмирване."
"Аз съм много странен и уникален човек. Временно съм такъв, за какъвто ме мислите." (Бях написал на Николай, че през близо 30-годишната ми преподавателска дейност съм срещнал хиляди ученици и студенти, част от които с темперамент досущ като неговия – бележката моя, И.К.)
"Благодаря за добрата Ви оценка, че ви е харесъл 'скепсисът' ми за безкрайността. Но ще попитам: друго какво ви хареса и къде съм прав? (...) Та, грешката ми бе именно в това, за което ме одобрявате – БЕЗКРАЙНОСТТА. Има цяла, но с делимости и небезкрайности такава. Или с други думи, безкрайното поле – компютърът-кокошка носи в себе си яйцето – простичката информационност."
"...от предупрежденията ми има смисъл нали – трябва да се внимава с мен. Не само, защото ми се пречи тотално и зловещо от невидимите зли сили на Мрежата, а и защото имам уникална дарба да съм сложен и т.н. Понеже преди имах мечта да напиша книга за световните тайни, но от финансови пречки не успях."
"Моите (вече изчистени от грешките ми) теории са пак в онзи сайт (...). Там във форума 'добре дошли' ми е окончателното, обединено становище. Което бих могъл евентуално утре да преразкажа, но желая да се посъветвам първо с Вас за това. Защото ще е странно и излагащо да напиша някои напълно различни неща. Ще дискредитирам и името на Вашия сайт. Така че, какво да правя? Всъщност, ще напиша на Вас накратко, какво пиша там, а Вие, при повече свободно време, бихте могъл да го погледнете, ако желаете, разбира се. Моята идея там е: 'Светът не е сътворен от клонящо към безкрайност божество, а от отклонил се от него по-нисш централен вселенски разум. И НА СВЕТА И НА ХОРАТА НЕ ИМ Е ПРОСТО БРЪКНАТО В ГЕНИТЕ, А НАПРАВО СА СЪЗДАДЕНИ СМЪРТНИ И НЕСЪВЪРШЕНИ. Това е различното и то много – и така, това е проблем. Трябва да вляза във Вашия сайт и да се извиня за близките, но неточни последни мои виждания. Това ми е окончателното мнение."
"Аз не съм случаен човек – на мен очевадно ми се пречи."
"В сайта за точни науки написах още една тема със заглавие 'Малката истинска църква на 1 Отец и сътворените Син и Свeти дух. Това е моя хипотеза за истинската религия. Понеже ударих на камък с астро-физичните си философски идеи, ми остана да приема нея. Освен това ме накараха да се замисля над Аинщайновата формула: 'Е=m.с.с'. Разбрах, че 'с' не може да е гранична изобщо за света с мистериозната невидима, тъмна, антигравитационна енергия. Тя е гранична за вселената и то не знам, точно ли е това изказване. Понеже нещата не могат да се отделят, а са взаимосвързани. Щом има скорост по-голяма от 'с', то според 'Общата теория на относителността' и 'Частната теория на относителността' на Айнщайн има свят с други закони и то за безкрайни величини и т.н. С една дума, има всемогъщ бог. Забравете за последните ми неточни теории, за които се извинявам и ако Ви е интересно вижте в него сайт за точните науки следните форуми: първият е 'Предложенията ви за нов форум' – там е темата ми, по-горе описаната. Във форума 'Философия' имам пояснение, защо нещата са съвършени и защо има всемогъщ бог. Това е много накратко и там, и тук. Жалко е и срамно е, че допускам такива безкрайни грешки по тия сложни въпроси, но това е наистина последното ми просветление и писане по тия теми. Аз бях дотук. Очаквам вашите въпроси – с уважение, Николай."
"Май нещата най-накрая си дойдоха на мястото. Това, разбира се, е пак хипотеза, трудно доказуема научно, но си е най-събиращата парченца истина в едно. Може би, за да се избегнат религиозните странности и абсурди, и физичните също, аз предполагам, че 'Е=m.c.c' не е вярна. Тоест, няма по-голяма скорост от 'с' и няма изкривявания на време-пространството, и сингулярности, и хипер-пространства, и червееви и черни дупки – и най вече, няма машина на времето. И НЯМА БЕЗКРАЕН ЦЯЛ ВСЕМОГЪЩ ХРИСТИЯНСКИ БОГ. Има превъплътяване на нашия 'аз' в тези смъртни тела и Вселена. Но няма прераждане – то е заблуда, елементарна. Някога сме живели в една чиста, светла, невинна, страна-свят и сме се поддали на злото на нисшия Вселенски ограничен Разум. И той по наше съгласие, против волята на Висшия клетков Разум, ни е родил в един несъвършен свят. Така има логика и справедливост, и смисъл – и всичко си идва на мястото. С тия големи подробности не бях мислил."
"Ако желаете, можете да публикувате това мое писмо във вашия сайт. Това е последният ми напън да мисля. Дано повече не се заблуждавам. ПРЕДИ ИСКАХ ДА НАПИША КНИГА, НО НЯМАХ СРЕДСТВА И СЪМИШЛЕНИЦИ. Сега се отказах от тая идея и от идеята си да съдя Църквата на адвентистите от 7-я ден и екстрасенса Димитър Захариев. Но, ако е 'рекъл Бог', желая да го направя в полза на обществото и за справедливост и урок. За съжаление, полтергайстите са още при мен и не си отиват нито от молитви, нито от нищо. Те ми и объркват понятията. Не биха ли могли Ваши хора да ми помогнат да излезе на бял свят открито моята драма и виждане? Може би, така ще се махне 'проклятието' и злото при мен и ще съм световно полезен. С уважение, господин Колев, тоест Николай."

Това бяха само извадки.
Илия Кожухаров


Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: July 03, 2004 12:35AM

Драга (или драги) Андромеда,

Не знам дали това би Ви било интересно, но вчера получих на личния си e-mail долното лаконично писмо от Николай Колев (в квадратни скоби съм поставил допълнителен текст, който би следвало да направи изказа по-гладък):
"Теорията на правилните светове е вярна. Както [е вярно и това], че има две истини и две Онтодиалектични божества в една клетка от безкрайно многото".
Лично аз досега не съм успял да разбера, кога и как Николай решава, че някаква теория (или просто идея) е правилна.

Желая Ви успех в тълкуването на това послание.


Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: November 05, 2004 02:17PM

Все пак ще отговоря.Едва днес влизам пак след месеци в тоя сайт.Признавам;че пиша меко казано особено но мисля;че не това е най важното.Не знам защо г-н Кожухаров отговаря вместо мен като погазва етикатата и елементарно уважение.Ясно показвайки;че може би има предразсъдъци към мен.Да се вадят цитати само и да се критикува по тоя начин е некоректно.Но първо ще отговарям последователно.Уважавам списание Андромеда много и често го купувах.Напоследък не се получава и изглежда е вън от оборот.Писаното от мен тук и на много други места не е предзначено за всички защото са далеч от него и не биха го разбрали.А и поради други причини.Давам толкова колкото може да се види-не от нежелание а защото така трябва.Като онези картички които като се гледат от различен ъгъл различно се вижда ...и тълкува.1-Не бива да се хващате буквално за всички мои думички-хора сме и понякога не намираме точната думичка.Уникална истина би могла да се замени с израза-;;абсолютна истина;;.За мен това означава-;база данни информация която е факт;;.А че истината е абсолютна е ясно за логично и правилно настроеният ум.Обаче света е съставен от различни видове истини които съществуват на една плоскост и са в диалектична взаимозависимост една от друга и от;множеството в своята цялост;.Единство и борба на противоположностите и т.н.Но не и ;самоигнорирване;и т.н.Абсолютно означава-;;константно;;постоянно; непроменливо;;за винаги ;;самодетерминирано;;.и т.н.2-Добра истина означава две неща.Първо-правилната която съдейства за добро.И второ тази която е ;премълчана;или;тайно-скрито;поднесена.Която също съдейства за добро.3-Не знам споменавал ли съм израза-;;велика информация;;.Ако да то би означавал най-безценната;висшата;най важната за човешкия живот.Трябва да се имат предвид няколко неща.Аз изразявам на много места тая информация не добре поднесена;дори с грешки което не е умишлено и вън от волята ми.Донякъде изпълних съвета на г-н Кожухаров и поради тази причина и честите вируси и моите лични проблеми аз излязох от Мрежата.Тя е поднесена макар и грубо изразявайки се на парчета-защото ;;така трябва;;и защото не ми се пишат книги в Интернет-пространството.Не е уместно ;никой не ме е упълномощавал за това;а и се уморявам.А и отнасям критики и когато казвам нещо с 1 изречение и с 500...Същото е и когато са 50.Да не говорим;че част от писаното го махат без всякакво обяснение -и от цензура;недобросъвестност и;тайни;;неясни;мотиви и подбуди ми е омръзнало.Аз често правя грешки но си ги признавам впоследствие-;като прогледна;.4-Не мога да знам дали истината е излязла на бял свят защото не съм прочел всичко и не съм живял винаги от ;сътворяването;на хората.По всяка вероятност в цялостен вид-не.Особено ;събран;и научно обоснован.Но истината винаги е била в сърцата и умовете на група хора през вековете.Било то ;неначетени хорица;или групи ;тайни организации;.Парчета от нея могат да се видят в много теории;науки;философии и т.н.Да се очаква от тези статии ;цялата истина;е нереално.Но някои истини само-абсолютно реално.Нямам доверие на никого.Особено на организации и то ;;публични;;а за Уеб пространството да не говорим...Извинявам се ако съм засегнал нечии интереси;или съм обидил някого -не е било умишлено с лоша подбуда.Извинявам се на ;Андромеда;че чак сега отговарям.Така се случи.Иначе добре е да се уважаваме.Повтарям много уважавам списание ;Андромеда;-с удоволствие съм чел многото понякога различни теории.Но всеки има право на мнение.;Андромеда;ми е помогнала много в моят ;интелектуален растеж;.Това което ;загатнах;за статията от него е следното.Наистина излязоха публикации там на група швейцарски учени за експериментално;доказване;на несъществуването на времето.Или ;че течяло от ;време на време;.Съществува феноменът-;;времепространство;а ;време;отделно от пространството няма...Това исках да кажа;както ;че ви се влияе на вас;на мен особено и на всички учени от външни;;неземни невидими сили;.Които не са нито Духове;нито ангели;нито Нло-човечета а силите които заблуждават тоя свят.Те са го и направили след като са отстъпили от Висшия Разум...До тук стана доста дългичко но се наложи да отговарям на много въпроси.Що се отнася до това което писах до г-н Кожухаров-1-Може би не трябваше да го прави.И се извинявам на него затова.Ще го коментирам сега както и ;кога;и ;как;съм преценявал кое е истина.Няма да ви стане ясно какво означава израза-;;теорията на правилните светове;;защото си е ;мой;израз.Има правилно има и неправилно както добро и зло;ред и хаос и т.н.Не държа на всяка цена;че;;клетковата теория;;е вярна.Бях отхвърлил съществуването на неделима цяла безкрайност както и съществуването на Абсолютен безкраен;всичко можещ Бог.Обяснявал съм преди по тия въпроси.Сега трябва да се извиня и за ;религиозната си публикация;тук-аргументите и научните данни я опровергаха.Пак си мисля на базата ;огромна база данни;че света е разделен на;онто-клетки-тухлички-матрици;.Българския научен сайт -www.democrit.com и статията му-;;Да построим Вселена ;;потвърдиха първите ми теории.Там се ;;доказва;;че тази Вселена пасва удивително ако са вярни 2-принципа.Този на ;;каузалността;-;причинноследствените;връзки и ;че -;;с;-скоростта на светлината е максимално гранична за всякакви частици.Или -живеем в ;;необратим;;свят-някои от хипотезите на цифровата физика не са верни.Законите на логиката са верни и вечни и нерушими.Закона за запазване енергията също;както и ;необратимостта;;на ;;времето;;.От 2-те направления в съвременната физика;астрономия и астрофизика аз лично съм си ;;доказал;;за себе си кое е верното.2-онтодиалектични Божества няма-но дуализма и 2-те сили на добро и зло като 2 различни истини си съществуват.За мен без значение колко са Висшите Разуми-по всяка вероятност те са безкрайно много и са навсякъде.Логично е да се допусне това както ;че живота е Вечен и е във всички кътчета на ;;необхватната безкрайност;;.Бъдете живи и здрави.Забравете за някои мои лоши;погрешни изказвания и не ме тълкувайте защото в мен има неща трудно разбираеми и предвидими.С уважение г-н Николай Митев Колев.За контакти особено за учени съм винаги отворен-niki7204@abv.bg и neolevskinisys@all.bg

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: November 05, 2004 07:55PM

Драги Николай,

Налага се да уточним няколко неща:
1. В случая, Андромеда не е име на списание, а псевдоним на конкретно физическо лице, което междувременно ми се обади на личния ми електронен адрес. Оказа се, че е млада интелигентна жена, която живее и работи в София.
2. Предвид онова, което е написала Андромеда, а и след като веднъж бяхте споменал, че повече няма да пишете, реших, че:
- би било добре за хората, които влизат в този сайт, да добият по-точна представа за Вас, вместо да отсъждат прибързано в преценката си за написаното от Вас и за Вас самия;
- след полученото от Вас съгласие мога да направя извадки от писмата, които сме разменили, като включа онези епизоди, които съобщават по-важни в съдържателно отношение мисли.
Сега Вие твърдите, че съм "погазил етикатата и елементарното уважение" и посочвате като некоректно, че "само съм извадил цитати и съм критикувал по тоя начин". (За каква критика и за какъв начин отваряте въпрос – на мен самия не ми е ясно?)
Не мога да се съглася, че съм постъпил неправилно. Но, ако Вие продължавате да мислите така, аз не бих имал нищо против да публикувам целите Ваши писма до мен.
Освен това, ако сега желаете, можете да опишете конкретно, къде е бил изкривен някакъв вложен от Вас смисъл. Имате пълния картбланш и пространство да сторите това. Надявам се отчитате, че през всичките месеци, през които Вие сте отсъствал от този Форум, Вашите мисли са стояли непокътнати. Надявам се също, че Вашата преценка на този акт би Ви подсказала, че спрямо Вас е проявена принципна добронамереност.


Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: November 06, 2004 05:12PM

Ами аз си казах и теорията и мнението.Може и да съм споменавал-но човек може да си промени мнението нали.И той самият да се промени.А и не съм подписвал споразумение,няма печат,подпис от мен.И не можете вие да определяте представата на хората за мен.Тотално е изключено.Даже и да не вляза никога тук-хората сами трябва да си определят мнението си за мен.Това е тяхна свобода,право,избор.Това което правите е неморално.И каква е вашата представа за мен-защо черните името ми и най вече написаното от мен.Не сте го опровергали,не сте изложили вашата истина в пълнота...Освен за начина ми на писане,изразяване и подобни.Простете но аз ви казах,че това е помаловажното.Критиката е ;скрита;и явна.След като често е критикуван човек и в един момент той си тръгне-умело може да се набие в главите на читателите-;;виждате ли този дето си тръгна,критикувания не е прав...;Това е психологичен трик.Съветвам ви да ме опровергаете в тоя форум и да защите вашите истини по повод моите научни публикации.Досега не сте го направили-а напротив това което на вас ви се вижда правилно аз съм го опровергал.Дадох 100-ци неща.Вие нито ред за вашата истина-било то за физиката,астрономията,философията,религията.Вие не изкривявате моя смисъл-не и явно.Много агенти в тайни организации не само по филмите действат по подобен начин.Къде ми са грешки-питам ясно .В 10,100 подточки отговорете и дайте цялостната ;заместителна ваша теория;;.Ако поддържате теорията на еволюцията -вие публично лъжете,заблуждавате хората и то в най гадната лъжа.Вижте статията ми за истината,написана преди вашия отговор и ми отговорете .Вижте и 15 отговор на 2 статия мисля за истината.Не моята.Подобре е общ-специализиран отговор който се чудя докаго няма да го дадете.Стига с тия общи приказки и манипулации.Такива организации може би-няма преки доказателства-служат на правителствата,други организации за контрол и поддържане на заблуди.Питам ви пак за еволюцията.Но освен биологията дайте отговор и на психологията,моята ;;нова-стара; ;религия;.Която няма нищо общо с официалните.Няма правила,закони,членства...Освен-сърцето,ума,съвестта,истинската наука.Не можете да победите истината,Бог,Боговете те са посилни.Тъмнината,лъжата предизвиква тъмнина,лъжа за това и се получават грешки -;;като 2 онтобожества до вашия имейл.А и печатни неумишлени грешки стават не случайно...Добре е че не махате писаното от мен.Но не знам дали ще продължи това вечно.Не става въпрос за съзнателно и умишлено недобронамерено зло.А ;;подсъзнателно ;ми причинявате зло като сте под въздействие на световното зло-невидимите неземни сили които контролират донякъде всичко в света.Бъдете жив и здрав .Защо не напишете статия в която да аргументирате вашата вяра,научна теория,хипотеза.Това важи за вашия кръг.Но дайте честно и аргументите на другата теория-;;креационизма;;.Съпоставете и сравнете всичко.Като мен.Може пък и да се окажа прав и да ме разберете.И оставете ги тия писма-тук съм писал;научни хипотези;тях трябва да се разискват.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: November 06, 2004 05:37PM

3 неща са важни само Г-н Кожухаров.1-Има смисъл човешкия живот и той е в живот с Висшия Разум,Бог,Божеството или както искате го наречете там.И то Вечно в един нов чист вечен свят.2-Има и ;;небожествени сили;които са против доброто и истината.Зомбирват,погубват и т.н хората.Но са по слаби от Божествените сили.3-Истината за ;физичната;;картина е скрита от човек но по всяка вероятност тя е-;;сЪществуват най малки и най големи субекти и обекти.Които са максималновъзможните...И понеже живота ,реда,съвършенството,ит.н трябва и съществуват навсякъде то логично е да се допусне и предположи ,че съществуват безкрайно много Божества Навсякъде.За аргументите на телеологията,астрофизиката няма да говоря.Това е истината която винаги съм поддържал с изключение на;;религиозното;;ми отклонение.Едни и същи неща-но тях не ги цитирате нали.Верно е ,че в другите подробности хипотезите ми се разминават.Но всеки някъде там съм прав.Истината е някъде там-нали.Особено ако съм дал всички възможни варианти.А дали 1-во човешката двойка е била с ;;непрепрограмирани гени;;или и всички ние сме с ;;препрограмирани гени;;е недоказуемо биологично.И ще се разбере 1 ден.Важен е факта,че ние не сме такива каквито трябва да бъдем.1човек ми благодари по повод тия ми мисли-защото ги разбира.Вие няма как да го направите-просто не ги разбирате.По удобна е ;;идиотската теория;;за еволюцията.Или някоя НЛО,Матриционна теория нали...Въпреки ,че има психологични ,физични,логични абсурди нали...Горчива била истината и вие сте били я знаели.Това е ;;депресия;;,;парафрения;,,шизофрения;-нихилизъм и т.н.Не желая да ви обиждам а да помогна на вас и читателите ви.А ако не вярвате на официалните религии какво друго ви остава от теории близки до моята.Или самозаблудата и потъването.Аз имам отговор на почти всякакви въпроси-а вие ...При мен всичко си пасва логично-при еволюционистите всичко е абсурдно и не си пасва.Хиляди пъти съм ги проверявал-поввярвайте ми.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: November 07, 2004 12:53PM

Драги Николай,

Мисля, че вече съм Ви казвал много от положенията, които ще коментирам надолу, но реших, че е подходящо да ги повторя още веднъж.

Първо. Нещата, които излагате писмено тук, трудно се поддават на анализ – или поне на онзи анализ, който аз познавам като процедура. (И който мисля, че повечето хора, занимаващи се с наука, прилагат.) Мисля, че причината за това се корени във факта, че (съжалявам, но отново се налага да подчертая това) Вие не спазвате онази мисловна дисциплина, която немалко хора са си наложили в своите научни занимания. За съжаление обаче, именно тази Ваша особеност Вие приемате като нещо второстепенно. Това определено поставя бариера в общуването между нас. От което аз, разбира се, не мога да се радвам.

Второ. Искате от мен да изложа своя теория. Искате от мен да напиша "статия в която да аргументирам своята вяра, научна теория, хипотеза". Понякога оставам с впечатлението, че Вие просто влизате във Форума на този сайт само, за да изсипете набързо някакво количество мисли, без преди това да сте си направил труда, да прочетете и известно количество чужди мисли.
В сайта на Кръга има немалко текстове, подписани от мен. Дори мисля, че те са повече, отколкото е необходимо. Там бихте могъл да откриете доста положения, показващи много от моите разбирания. Безспорно, аз съм далеч от самомнението, че съм способен да изградя някаква цялостна "теория за всичко", каквато Вие твърдите, че предлагате. Затова пък чета онова, което Вие пишете. И все пак, ако трябва да отговоря (привсе и частично), на искането Ви, първо бих Ви попитал: "Дали сте прочел това, което публикувах под името 'Вярата като синоним на незнанието (І част)'?"
Колкото до някаква моя научна теория – бих могъл да Ви изпратя хабилитационната си работа, озаглавена "Математически основи на обща теория на музиката". В нея има немалко страници, посветени на проблемите на методологията на науката. Бих могъл предпазливо да изкажа (вероятно наивната) надежда, че някои фрагменти могат да Ви заинтригуват. Спомнете си обаче, че когато съм се опитвал да получа някакъв Ваш адрес (или когато съм Ви предлагал да се срещнем), Вие сте отклонявал всяка подобна идея с лавина от съображения с конспиративен характер.
Накрая, все в руслото на Вашето желание да получите "теория" от мен – искам да Ви попитам: "Дали сте се запознал с изказаните твърдения в "Области на активност" :: "Обозначения, дефиниции, аксиоми и първи теореми на Кръг 'Нова Магнаура'?" Какво бихте казал да им отделите известно внимание, след което да започнем някакво обсъждане – пункт по пункт.

Трето. Твърдите, че "умело съм набивал в главите на читателите" внушения, които Ви дискредитират. Трябва да знаете обаче, че това са напълно фриволни Ваши изказвания. Обратно, не един и двама читатели са ми обръщали внимание върху това, че във Форума би трябвало да има филтър (както това се прави в много други случаи), който да пресича всякакъв достъп на неразбираеми, объркани, нищо не доказващи (а просто само свободно изливащи се в словесни потоци) послания. Както виждате, не съм сторил това. И Вие напълно спокойно можете да помествате Вашите странни обвинения в някаква привиждаща Ви се моя неморалност по отношение на Вас. (Това ще можете да сторите в отговор и на тези мои думи, ако отново решите, че съм сторил нещо оскърбително по Ваш адрес.)
Винаги съм считал, че една или друга гениална идея (или прото-идея) може да бъде изказана дори и сред най-безразборно разхвърляни мисли. И ако трябва да Ви засвидетелствам за пореден път своята принципна доброжелателност към Вас, ще Ви кажа, че, когато препрочитам текстовете, които сте поместил тук (или които сте ми изпращал на личния ми електронен адрес), оставам с някакво впечатление, че сякаш тук-там има по някоя находка. За съжаление, все още не мога да кажа, че успявам да се ориентирам.

Четвърто. От време на време говорите за Бог, Богове, Божества, Висш Разум и прочие. Не ми се сърдете, Николай, но аз трябва да Ви призная, че много слабо се ориентирам и в тази материя и буквално не разбирам за какво ми говорите. Просто съм един голям невежа в тази област. Но по-лошото е в това, че, когато съм се опитвал да науча нещо от хора, които претендират за осведоменост по тези въпроси, когато съм отправял едни или други питания, те изведнъж са се оказвали в невъзможност да ми дадат ясен и подкрепен с доказателства отговор.

Пето. От част от думите Ви се излъчва внушението, че Вие знаете какво е истината. (Респективно, отправяте критика към онова, което други, и в частност – аз, приемаме за истина.) Искам да Ви попитам: "Мислите ли, че хората, към които отправяте посланията си (цялото човечество, както казвате), въоръжени с Вашите описания на истината, ще успеят да я разпознаят, ако случайно я срещнат?" Хайде да направим експеримент.
Обвързвате идентификацията на истината с интуицията. Но, драги Николай, нима не забелязвате, че това е един от най-несигурно работещите индикатори. Защо например, Вашата интуиция Ви подвежда по отношение на моето отношение към Вас. При това, тя Ви подвежда толкова много, че, ако се случи така, щото ние да продължим да контактуваме, някой ден Вие сам ще се ужасите от заблужденията, в които ТЯ Ви е вкарала.
Когато отхвърляте опита като тест за истината, Вие (допускам) дори не подозирате, че отваряте вратата на онези нескончаеми и най-безсъдържателни прояви на логорея, които поне на една част от човечеството са омръзнали, защото хората от тази част: 1. са ги слушали най-малкото от времето на Платон, и 2. тези мъдрости не са им помогнали да се придвижат нито на йота в опитите им да се ориентират по пътя към истината.

Накрая. Хайде, Николай, да се договорим за следното – вземете една изказана от мен мисъл, която Ви се струва възможно най-погрешна, и поднесете своята критика. Без генерални обобщения, без фундаментални "теории за всичко", без персонални квалификации.

P.S. Николай, на какво би могло да се дължи огромното количество точки и запетайки (;), с които изобилстват Вашите текстове? Вие дали сте ги забелязал досега?


Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: November 08, 2004 02:31PM

Здравейте г-н Кожухаров.1-во блгодаря за отговора.2-нека наистина се договорим за някои неща.Съгласен съм с конкретното предложение да се конкретизирам върху ваша мисъл.Това и ще направя сега.Оценката ми,че-ето ви я и запетаята-вие сте срещу моите съждения е вярна.И преценката за това.Не съм ви обвинявал в съзнателно ''дескредитиране''недобрамереност спрямо мен.3-Твърдите,че сте невежа в областта на религиозното...Добре е ,че си го признавате.Не мислете ли,че вие се заблуждавате спрямо мен.Искахте да се срещнем и видим.Аз ви писах,че не съм от градовете които вие обикаляте...Не е за проумяване ,че пишете така.Освен писмото ми да не е пристигнало...Даже съм тук с 3-те си имена,дори ви споменах,че съм от Сливен...Без коментар...Затова ви предлага писането да става само тук поради тези и други положения.Ще ви помоля да забравите за личните ми писма до вас-и да не цитирате нищо от тях.А може би и 2-та по малко се заблуждаваме и по малко познаваме другия-по логично е.За да си говорим на тая тема би следвало да имаме поне малко блико количество информация-осведоменост.И не ме бъркайте с официалните религии-аз нямам нищо общо с тях.Нито книги странни имам,нито пророчески,медиумни откровения които и не желая да имам.Нито и техните неистинни и смешни защити.А това ,че не са ви отговаряли задоволително е нормално-и на мен не са отгаряли.Даже са ме плашили с какво ли не-психиатрии,наказания...Цензурирали са ме,почти са ме гонили,обиждали защото просто няма какво да ми отговорят.Досега не сте ме питали лично мен-нали.Не знаете как аз бих ви отговорил-нали.Не мога да намеря въпросителния знак-другото което ви моля да престанем с тия знаци.Така се разсейвам.Нелепо е.Пизнавам,че пункт по пункт не съм чел вашите теореми,дефиниции...Но ще ги прочета.Все пак не е вярно ,че не съм чел нищо от вашите мисли.Чел съм част от полемиките ви с някои участници.Дори частично ви цитирах-тезата ви за истината.Примерно с-г-н Петров,Аноним,някаква жена...Досега общите ми тези не са опровергани и не е отговаряно на тях.Говоря за астрофизичните,философските ми виждания...Върху това трябва да се съсредоточим и тезата за еволюцията-вирусът който съсипва всичко.Хайде да почнем от еволюцията щом ясните астрофизични и философски мои аргументи са неразбираеми за вас или поне не сте толкова добре осведомен-поне колкото мен.И нека да оставим вече тия неща-какъв човек съм бил-имали сте такива като мен хиляди.1-ВО въобще не ме познавате-нито сте живели с мен,нито с години сте ме слушали.Нека прогваме да ми направите елементарен-тест,или психологически портрет за това какъв съм аз.Аз после ще ви опиша какъв съм и да видим...Аз мисля с по голямо основание що се отнася до вижданията ви имам правилна оценка.Бих могъл да кажа ,че ми напомняте на много от хилядите мислители които са минали през очите ми.АЗ с вашата личност и психология не се занимавам.Ще ви попитав 3 неща за еволюцията и ако сте добър отговорете ми.1-Хиляда процента ли сте убеден ,че това е истината.2-Че уж доказателствата за нея-фосилите,тяхната възраст,методите им за датиране-примерно с С-14 и т.н.са достатъчни,верни и непротиворечиви помежду си,както на Абсолютно всичко останало-аргументите на съвестта,духа,сърцето-психологическите аргументи.Аргументите на ;;психиатричната картина;;и истина за човека.Пиша с дясна ръка и на кирилица-затова не ползвам точните препинателни знаци...Аргументите на телеологичния принцип в астрофизиката категорично доказвайки Реда,разума които са в цялата Вселена,дори в човешкото тяло.Като златното сечение и т.н.И Висшия РазуМ-Бог,божество което е едно и също нещо.Няма противоречия като говоря и за Божества-защото Божеството е едно от тях...Дали сте запознати с тия физични,астрофизични аргументи.При мен няма ВЯРА,РЕЛИГИЯ,ОРГАНИЗИРАНА И С ПРАВИЛА...Ето още нещо което не сте разбрали...При мен има знания от всички области които трябва и си пасват.3-Запознат ли сте,вие и вашия кръг с най новите контрааргументи срещу еволюцията.Бях ви насочил към статия от чужди учени,май бяха еволюционисти.Прочетохте ли я-във форума за точни науки беше.Той се намира в www.dir.bg .Влизали сте там.Там категорично се доказва,че еволюцията е невъзможна.Доказват ,че направо трябва да се е появила-готова белтъчната клетка.И,че не е възможно да се съедини на части...Итова не получих отговор.Сега съм друг човек-по уверен и по спокоен ,че съм на прав път.Не самоуверен както вие се изразихте за мен.Сега съм по силен и с поголяма духовна власт...Която пак може да бъде изтълкувана по грешно.Няма да ви обвинявам вече в нищо-нито н конспирация,нито недобронамереност в нищо.Вие просто сте далеч от познанията които имам-а те са огромни,и от истината за света.Бъдете жив и здрав г-н Кожухаров.Очаквам конкретни 3 отговора на 3 си въпроса.Цялостна картина за света няма да искам-ясно е ,че малко хора могат да я дадат.А може би никой.Кой знае може и аз в подробностите да се лъжа.Но не и в големите неща.Ето ви аргумент ,че нито съм хакер,могъщ заблудител,нито самоуверен някакъв си там...

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: November 09, 2004 03:30AM

Драги Николай,

С радост констатирам лека промяна в стила Ви на общуване, която в съответствие с моята ориентация на системата ми от ценности, мога да кажа, че е положителна.
Бих могъл да внеса някои корекции в спомените Ви от времето на предишната ни електронна кореспондинция, но мисля, че това би било по-скоро излишно. В този смисъл изобщо нямам нищо против да не се позовавам на някогашните Ви лични писма до мен.

Искате да не Ви бъркам с официалните религии. Но трябва да Ви призная, че това ще ми бъде твърде трудно, докато не ме уведомите, кои религии считате за официални и кои не. А дотогава Ви моля да не ми се сърдите, ако в някакъв момент повторя грешката си.

Твърдите, че “нямате странни книги”. Нали обаче и двамата можем лесно да се досетим, че не е нужно човек непременно да има някакви странни книги, за да попадне под странни въздействия – да не говорим, че може да си вземе странни книги от библиотеките. Една от най-странните книги (само за да дам пример на моята представа за странност в тази област) е Библията. А както лесно може да се забележи от Вашите послания, Вие я имате – ако не в библиотеката си, то в съзнанието си, ако не изцяло, то частично. Нали сам казвате, че сте я чел и изучавал стотици пъти.
Може би, ще ме апострофирате. Ще кажете, че Библията не е странна книга. Ако сте готов да кажете това, моля Ви маркирайте накратко, какво разбирате под странна книга. Дайте някои примери. (Тук, разбира се, спокойно можете да прескочите “Произход на видовете” на Дарвин, защото допускам, че тя би могла да е за Вас някакъв “еталон” за странност.)

Заявявате, че се дразните от изискванията да спазвате най-елементарните граматически правила. Твърдите, че това Ви разсейвало. А в добавка – и че било нелепо. Съжалявам, че трябва да Ви го кажа в прав текст, но аз пък (не по-малко от Вас) се дразня от неспазването на най-елементарните граматически правила. И Ви признавам, че безпардонното отношение към тях ме разсейва жестоко – налага ми се непрекъснато да поставям пропуснатите от Вас препинателни знаци. А ще се съгласите, това е нелепо. Възниква въпросът: “Какво да се прави в подобна ситуация?” Предлагам Ви да се опрем на практиката да спазваме граматическите изисквания, защото те се явяват не просто нечия безсмислена приумица, а част от една обществена дисциплина, която покрай всичко друго осигурява известна възможност за по-смислен диалог. Независимо от всичко, готов съм да оценя Вашите граматически затруднения, поради което бих си позволил да Ви препоръчам следната идея: когато решите да напишете нещо в този Форум, напишете го първо на друго място – да речем, в отделен файл в Word. Там бихте могъл да бързате на воля. А дори и да не успеете да откриете бутона на въпросителния знак, нищо страшно няма да се получи – нали Вие си знаете въпросите и отговорите. След като приключите с писането на текста (и когато вече няма да бързате), прегледайте го от граматическата му страна, структурирайте го в абзаци, проследете къде сте започнал някаква мисловна нишка, която е останала недовършена. Много бих дал, драги Николай, да приемете, че една системно осъществявана серия от подобни процедури ще Ви бъде твърде, твърде полезна. (Нали, между другото, не се оказа невъзможно да пишете с малки и големи букви.)

Констатирате, че “досега общите Ви астрофизически и философски тези не са опровергани”. И дори – че на тях не им е отговорено, въпреки че те “били ясни”. Николай, сериозно ли мислите, че написаното от Вас е ясно, след като сам Вие сте изказал неколкократно изрази от рода: “отказвам се от предишната си теория”. Или: “от тази и онази част, но без еди-коя-си част”. За фрагмент от ясна теория ли трябва да се приемат следните Ваши скорошни (а не от преди новото летоброене) мисли: “Истината за физическата картина е скрита от човека, но по всяка вероятност тя е”. (Вероятно, искате да кажете, че “тя, истинската картина, съществува”. “Някъде там...” – както посочвате на друго място, визирайки заключителната фраза от един популярен американски сериал.) Част от някаква ясна теория ли е твърдението Ви: “съществуват най-малки и най-големи субекти и обекти, които са максимално възможните”?! Всъщност, претендирайки, че казаното е Ваша находка (?), Вие преповтаряте, древната хипотеза за прекъснатия строеж на Всемира. Но това, Николай, е само хипотеза. Ще ми обясните ли с какъв реален или мислен експеримент установихте това фундаментално положение? Или ще пренебрегнете подобни въпроси, задоволявайки се с практически самохвалните твърдения от рода на: “Аз имам отговор на почти всякакви въпроси... При мен всичко си пасва логично...”.

Драги Николай, искам да Ви помоля за следното: “Считате ли, че в една теория трябва да има доказателства? Какво си представяте, когато чуете думата ‘доказателство’? Бихте ли могъл да ми дадете някои примери за ‘доказателства’?”

Накрая – относно Вашите въпроси.
Поради някакви причини Вие считате, че еволюционната теория е една невярна теория. В същото време сте заявил, че и креационизмът е невярна теория – дословното название на предложената от Вас тема в този форум, стояща редом с настоящата тема, е: “Нито еволюция, нито креационизъм, а препрограмиране”. Тук (само между другото) искам да Ви помоля за едно изясняване – като говорите за “препрограмиране”, от кого си го представяте извършено: от някаква висша сила ли (в такъв случай, това би представлявало форма на креационизъм) или като реакция на организмите, провокирана от някакви променящи се външни условия (в такъв случай, това би представлявало форма на еволюция)? От позициите на моите слаби знания по биология, все пак, си позволявам да си мисля, че от отговора на един подобен въпрос биха могли да се предопределят немалко следващи въпроси и отговори.

И така, с първия си въпрос ме питате дали съм “хиляда процента убеден ,че еволюционната теория е истината”? Не знам откъде сте решил, че точно аз съм човекът, на когото трябва да зададете този въпрос? Та аз не съм специалист по биология! Но дори да бях и дори да Ви отговорех (не с безсмислените 1000%, а със скромните, но максимално възможни 100%), че съм убеден еволюционната истина, това какво значение би могло да има за Вас? Виждате ли, Николай, още с първия си въпрос Вие показвате тип мислене и тип водене на спор, които са, меко казано, странни. Дано сега не заемете някоя нацупена поза и не почнете да се жалвате, че хората не Ви разбирали.
Николай, ето защо Ви помолих да обсъдим въпроса с доказателствата. Той е много по-важен, отколкото може да ни се стори в първия момент, защото неминуемо ще постави и въпроса за аксиоматиката.

Сега Ви моля да се вгледате в онова, което вероятно приемате като втори Ваш въпрос. В пространния фрагмент вие говорите за “фосилите и методите им на датиране с С-14”, за “аргументите на съвестта, духа и сърцето”, мимоходом вметвате, че “пишете с дясната си ръка и на кирилица, поради не ползвате точните препинателни знаци” (!?) (дали пък това не е някакъв Ваш модел на доказателство?), хващате под ръка, вероятно като аргумент от най-неоспорим характер, “телеологичния принцип”, който естествено Ви принуждава да заговорите за Бога (или Божеството), за да заявите веднага, че при вас няма ВЯРА и РЕЛИГИЯ, но “има знания от всички области, които трябва да си пасват и си пасват”. В края на краищата, всичкият този водопад от думи така Ви зашеметява, че Вие просто забравяте да зададете въпроса си. На какво да отговоря, Николай?

Колкото до третия Ви въпрос, той е: "Дали познавам най-новите контрааргументи срещу еволюцията, представени от чужди учени, май – еволюционисти?” (“Май – еволюционисти!” Без да е изключено да са креационисти! “Май били...” Ами, ако “май не са били?”) Имало “категорично доказателство, че еволюцията е невъзможна, защото белтъчната клетка трябва направо да се е появила готова”. Драги Николай, нима не сте успял да разпознаете основния креационистки принцип в това “доказателство”. Как така, Вашият антикреационистки нюх се е оставил да бъде заблуден от някакви маскирани като принадлежащи на еволюционисти мисли?

Накрая, завършвайки, бих искал да споделя, че искрено се радвам, че “сега сте друг човек – по-уверен и по-спокоен, че сте на прав път”. Искрено се радвам, сте “по-силен и с по-голяма духовна власт”. Впрочем, като отваряте въпроса за властта, бихте ли пояснил над кого и над какво имате власт и как възнамерявате да се възползвате от нея?

Безспорно, благодаря Ви за благопожеланията към мен за здраве. Когато ми ги поднася човек, който сам казва, че “има огромни познания”, аз съм истински щастлив, защото такъв човек сигурно знае, кому трябва да се поднасят такива благопожелания.
Колкото до очакванията Ви за три конкретни отговора, вероятно вече съм Ви разочаровал. А впрочем, конкретни ли са въпроси, които първо не са въпроси? Или "конкретността" им се свежда до “май...”?

P.S. Николай, все пак, защо се появяват много точки и запетайки (;) във вашите текстове?


Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: November 09, 2004 12:10PM

Здравейте г-н Кожухаров.Благодаря за пространния отговор.Донякъде сте ми отговорили,донякъде не сте.1-во съвсем ясно да бъда разбран -аз съм креационист .В този смисъл ,че Висша сила е създала поне ,,невидимия неземен разум,,който пребивава на планетата Земя.Имам веднага въпрос-Можете ли да отречете неговото присъствие и да аргументирате позицията си?С,,доказателства;;.Под доказателства разбирам-,,система от логически умозаключения които подкрепят дадена теза;;.Но и експериментални данни-които не винаги могат да се приложат.А често са абсурдни и сриват всякакви закони на логиката и т.н.Дори са взаимнопротиворечиви понякога.2-Дори съм казвал,че истината е по близо до креационизма визирвайки появата на живота на планетата Земя.Странно е защо някои мои изказвания остават незабелязани...3-Под официални религии разбирам всички онези които са и ,,масово разпространени;;,и са регистрирани,и си имат организации,основатели,книги.За последното не е задължително 100 процента.Или това са почти всички -,,екзотерични,,и,,езотерични религии,,.Всички религии свързани с Библията.Християнството със 100-ците му секти.Еврейството със сектите му.Мюсюлманството със сектите му.Всички източни религии,които били милиони според самия Индуизъм примерно.Не официални религии за мен са 2.1-,,Теизма,,-религията на 1 Бог.Добре известно философско направление.2-,,политеизма,,в неизвестната му,ненаписана основа.Трябва винаги да се има предвид факта,че съм се колебаел между тия 2 направления във философията.И ясно ви писах,че за мен подробностите не са важни.Ясно ще го кажа-Без значение е дали ,,теизма,,с неговата ,,непрекъснатост,,на физичната картина за света е прав.Или е прав,,политеизма,,с неговата,,прекъсната картина,,както се изразихте Вие.Общата им идея е най важнато-Висша сила има.4-Наистина ме разочаровахте с неотговорите си на моите въпроси.И не съм решил ,ей така по някакви си причини че еволюцията не е вярна.Зад гърба си имам биилиотеки от книги прочетени,в това число и за еволюцията.Но извинявайте Вие не ми отговорихте на въпроса-дали прочетохте посочената статия-;;Молекулярната безизходица на еволюцията;;.Не посочихте и своите аргументи срещу тая статия и креационизма като цяло.Извинявайте но не мислете ли,че това е ,,голо оправдание,,-че не сте били вие човекът който да ми отговаря.,,.Г-н Кожухаров помолих ви да престанем да се занимаваме с личностите сии т.н.Ще ми обяснили по какво сте убеден -,,че найвероятно съм заел нацупена поза,,?И Ви предложих простичкото нещо-дайте описание какъв човек съм,какъв характер имам,привички и т.н.Гарантирам ви-човек точно същия,със своята уникалност не познавате...Нито с години се познаваме,нито сме се виждали дори...Тук ще ви дам простики,яснички, с властта на истинското знание аргументи против еволюцията.В отделна статия.С уважение.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: November 09, 2004 10:44PM

Драги Николай,

С добавъчна радост констатирам още една малка положителна стъпка в стила Ви на общуване. Николай, наистина искрено се радвам. И мога само да съжалявам, че голата ми декларация не може да бъде доказателство на това, което казвам.

Разбира се, че съм Ви отговорил само донякъде. И Ви обясних защо – защото и Вашите въпроси са въпроси "само донякъде". Да не говорим, че някои изречения, които бяхте заявил, че ще бъдат въпроси, не бяха изобщо никакви въпроси.

Сега обаче – какво прочитам?
Николай, който е автор на специална дискусионна тема (нали и на това Ви обърнах внимание!): "НИТО ЕВОЛЮЦИЯ. НИТО КРЕАЦИОНИЗЪМ. А ПРЕПРОГРАМИРАНЕ", тема чието съдържание е отстоявал като свое Свръх-верую, сега заявява на висок глас (и с изричното изискване "да бъде разбран"), че е креационист. При това, без да се замисли над хвърленото противоречие, без да се стресне, без да се спре и да обърне внимание на създадения проблем, той бодро задава въпрос към мен.
Разбира се, преди това е пояснил смисъла на креационизма си (и аз му благодаря за това). А въпросният смисъл се съдържа в твърдението: "Висша сила е създала поне 'невидимия неземен разум', който пребивава на планетата Земя".

Николай, ще взема отношение и по следващите други пунктове от настоящето Ваше послание. Но имам една голяма молба към Вас – ако решите да напишете нещо в отговор на тези мои редове, недейте да засягате нищо друго, а просто ми кажете: "Дали това – за 'Вашата Висша сила', го ЗНАЕТЕ или го ВЯРВАТЕ?" Ще Ви бъда дълбоко признателен, ако не избързате с евентуалния си отговор и ако преди това прочетете материала, който публикувах тук под заглавието "Вярата като синоним на незнанието (І част)". (Той се намира в: "Области на активност" / "Религия".) Моля Ви и за още нещо – приемете това, което искам от Вас единствено като известна прелюдия, която (надявам се) ще Ви помогне да разберете какво мисля по някои въпроси, нещо което пък на свой ред би могло да повиши коефициента на полезно действие в диалога ни.

Съвсем накратко – по някои други засегнати от Вас положения.
Относно теизма (и дори, отличието му от деизма), относно това кое се обвързва с прекъснатост и кое с непрекъснатост на Всемира, нека отложим временно дебата. (Надявам се, разбирате – просто ми се иска да въведем някакъв порядък.)
Относно непрекъснатите Ви бележки, че мисълта Ви не се занимава с дреболии – съжалявам, ще се опитвам непрекъснато да връщам вниманието Ви към тях. Мисля, че понякога някоя дреболия, надменно отмината като нещо неважно, може да промени цяла теория – примерно, като я затрие.
Относно спокойната и понякога безкритична употреба на думата "вероятност" – също предлагам да поговорим отделно по нататък.
Накрая, не мога да не Ви обърна внимание върху едно противоречие от последните Ви изречения. Казвате, че не искате да се занимаваме с личностите си и веднага повтаряте настояването си да Ви направя описание – сиреч, да се занимая с личността Ви. Не мога, Николай, по едно и също време да изпълнявам диаметрално противоположи искания. Съжалявам, дълбоко съжалявам за тази моя неспособност.
Между другото, ще ми обясните ли защо мислите, че "аз съм бил убеден по отношение на някаква Ваша най-вероятно заета нацупена поза". Николай, нека се договорим и за следното: "Когато цитираме мисъл, да я цитираме дословно". Това става много лесно с копиране от съответното вече публикувано послание. Ето, сега аз ще сторя именно това – моите думи са: "Дано сега не заемете някоя нацупена поза ..." Да съзирате някъде тук някаква "убеденост"? А ако кажете, че визираната Ваша неточност е някоя поредна дреболия, на която по силата на натюрела си не сте обърнал внимание, ще Ви посоча следното (според мен, твърде, твърде важно) положение – когато в селенията си едно съзнание си играе с подхвърляне на мисли-дреболии, които противоречат на други мисли-дреболии, когато едно такова съзнание прави това често (именно защото мислите-дреболии не заслужават критичен взор), тогава подобно съзнание си изработва именно такъв стил на поведение – поведение, което просто търпи противоречията. А това вече далеч не е дреболия.

P.S. Драги Николай, с радост забелязвам определено намаляване на знака "точка и запетайка" (;). Дали бихте приел сега следната препоръка – опитайте да си създадете навика да поставяте по един празен интервал след точка, запетайка, въпросителен и удивителен знак, точка и запетайка и така нататък. И още, изпробвайте да структурирате текстовете си в абзаци. Мисля, че така "словесното Ви лице" ще стане по-приветливо, по-привлекателно. Искам да Ви уверя: "Не е трудно". А ефектът ще бъде много силен – дори на Вас самия ще Ви направи впечатление.


Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: November 10, 2004 02:40PM

Здравейте г-н Кожухаров.Благодаря за отговорът ви.Ще отговоря на някои ваши въпроси.Това далеч не е противоречие -,,нито еволюция,нито креационизъм...,,.Имал съм конкретно предвид ,,появата на живота при земни условия;;.Може би е неточно изказване по скоро.Но си имам свои замисли и ,,по сложничка техника,,на подаване на информация на принципа на ,,матрйошките,,.Имал съм предвид,че не е ,,стандартния,официалния,,креационизъм.После съм добавил ,че креационизма е по близо до истината и т.н.Тук съм оставил някои различни хипотези нарочно,не с цел да заблуждавам-а да се видят.Така,че в общ план след като съм свършил с изказванията си-аз не си противореча.Така,че ето ви го и ,,знака-внимание мини...,,.Що се отнася до вярите-то при мен тая думичка е изключена.Аз търся знания,не вяра.И аз знам ,че съществува висша сила,плюс по нисши невидими тук на Земята.И то буквално имам милиони аргументи,данни,информацийки,факти житейски,научни че това е така.Милиони...Без коментар.Аз не съм луд г-н Кожухаров.Нито добре известни учени,нито според статистиката близо 1млрд,2 религиозно население.Лесно е да се ,,набива,,това в главите.Но фактите говорят друго.Да не говорим,че за еволюцията засега не оставихте отговор а мисля и няма какво да отгворите.То е ясно като бял ден.Чел съм малко от вашите писания тук.Беше за някакъв пастор Краколиник и след него статии...Така,че аз съм намерил много повече факти в подкрепа -,,знанието си за съществуването на Висшия Разум,,.Вечно не мога да стоя и отговарям в тоя форум.Това не значи ,че няма да влизам от време навреме и да чета.Или ако се наложи да отговарям.Но и едва ли ще отгварям подробно и то след доста месеци на най различни въпроси...Уморително е ,ненужно е.Аз съм казал всичко което имах да казвам.От там нататък всеки си има ум,възможност за справки,информация,отговори и от другаде...За дебата който споменахте -казах ви за мен е без значение тоя въпрос.А и темата е много обемна...Аз мога да дам плюсове и минуси и за 2 хипотези.Но в основата си нещата са и -,,екззистенциални,,-,,самосъщностни-недоказуеми,,.Това е като -,,правилното и неправилно ,,мислене,схващане,усещане за света и всичко.А и учените още не са ,,доказали,,коя от 2 хипотези е вярна.Бих изчакал астрофизиците да го направят и тогава бих коментирал.Защото досега те постоянно си променят теориите,хипотезите,експерименталните обосновки по тоя проблем.И друго- съм чел солидна критика и то доста на атеисти.По отношение на странните книги ,вяри,религии са прави,но не и като цяло.Нека се договорим и за друго.Просто да не споменавате подобни изрази като вашето изречение за ,,нацупената поза,,.Обидно е.Пак ми отговорихте донякъде.А не знам дали това става умишлено и съзнателно.И подсъзнателно да е моля ви учтиво да престанете с подобни изрази,коментари и т.н.И друго ви помолих,но не уважавате молбата ми.Защо?Помолих ви да ,,забравите,,да не цитирате нищо от старите ми писания.След като ви обясних и подбудите си.Дадох ,,вижданията си,,в ясна,дешифрирана форма едва най накрая.Аз не съм малоумен и знам какво и защо го правя.Приемете ,,малките ми различни хипотезки,,около 1,или многото Разуми висши,или препрограмирване и т.н. просто като минало.И като ,,необходимо,,добро и интелигентно благородно лъжливо отклонение с цел ползата на мнозина...Както е казал и Буда-добро,истина е това което действа.Вместо да се занимавате с милионите заблуди-което е непосилно-аз ви съветвам просто да ,,отидете,,при истината,,.Не съм ли ясен.Не може ли понякога ,,без да иска човек благородно да излъже,т.е подаде информация която е близо до истината,,.Защото така трябва,защото хората -част от тях-толкова и могат да видят,приемат.Нещата са и като ,,многопластово,мнгоизмеримо огледало,,в което всеки вижда само това което може да види ,и е готов за него.Иначе би ,,ослепял,,.Превъртял в по особения смисъл на-,,да остави защитните психологични механизми,,да не допуснат истината.Така става с болшинството.Проблема е и психологичен.Аз съм приемал всякакви хипотези включително за единствения ни живот тук и безсмислието му...Да не се тълкува по никакъв начин това и други изказвания моля.Ни кой не се е родил наготово със знанието.Тук не видях тема за заблудите в психологията.Би могло да се напише нещо ценно.Бил съм почти всякакъв-и знам -много тайни и загадки на човешкия Дух.При все това си оставам и психолог.Понеже ме сравнявахте с ваши ученици затова аз резонно,дефакто,респективно и т.н.ви казах ,че бъркате в преценката си.Аз съм нещо ,,невероятно,,за вашия интелект.Не за да ви обидя го казвам.А за да прекъсна това ваше мнение,че ме познавате.Или,нещо подобно.Затова аз интелигентно ви посочих някои забележки на които няма как да и отговорите.Защото съм прав.Аз съм нещо сборно,а не знам дали не нещо много повече от всичките ви ученици,мислители и т.н.Бихте се шокирали,изумили,отказали да приемете ,че съществува такъв човек.Извинявайте за отклонението.Но какво стана с еволюцията.Прочетохте ли ми статията.?Въпросите които ви зададох по повод еволюцията и т.н видяхте ли ги?Мисля,че няма да има какво да се каже ако ,,непристрастено,,и без предразсъдък прочетете поне онези неща които ви посочвам,и сайтовете където ви пращам.С уважение-бъдете жив и здрав.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: November 11, 2004 01:01AM

Драги Николай,

Вероятно разговорът с Вас ще бъде много труден.

Помолих Ви за две неща – първо, да не бързате с какъвто и да било отговор преди да прочетете един определен текст (по този повод направих уговорката, че Ви моля за това, за да се спестят едни или други протяжни терминологични обяснения), и второ, да ми отговорите на въпроса: "Дали това, което пишете за някаква Ваша 'Висша сила', го ЗНАЕТЕ или го ВЯРВАТЕ?" Посочих Ви освен това, че отправям тази молба, "за да въведем някакъв порядък".

Не ми изглежда да сте сторил първото. А по повод на второто – казвате: "Що се отнася до верите, то при мен тая думичка е изключена. Аз търся знания, не вяра. И аз знам, че съществува висша сила, плюс по-низши, невидими тук на Земята. И то буквално имам милиони аргументи, данни, информацийки, факти, житейски, научни, че това е така. Милиони..." И отсичате: "Без коментар." (На това място аз станах прав, сложих една шапка на главата си, козирувах, казах: "Слушам", след което взех "За почест". И сега, безмълвно, само с движение на устните си, диктувам на друг човек, защото продължавам да съм в положение "За почест".)

Та... Твърдението Ви, че вярата при Вас е изключена, е интригуващо. Все пак, безспокоя се, че сте изказал нещо, което показва, че не познавате достатъчно добре собствения си свят. Но, така или иначе, готов съм да приема временно мисълта Ви.
И така, Вие имате милиони аргументи за това, че има някаква Висша сила. И поради тази причина твърдите, че знаете това. Подредбата изглежда коректна: отпред стои аргументът, а от него изтича следствието – сиреч, знанието.
Николай, като начало, тук Ви моля да споделите само един аргумент от Вашите милиони. Убеден съм, че Вие ще подберете най-съкрушителния, за да може в един ход да се стигне до изясняването на този ужасен хилядолетен въпрос. Защото, нелепо е да си губим повече времето с дебати по проблем, за решението на който имаме (трябва отново да се позова на Вашето твърдение) милиони аргументи, които просто стоят в малкото ни джобче.

Драги Николай,
Моля Ви да ме извините за това, че няма да обърна внимание на многото останали думи, които сте изписал. Ще трябва да събера сили за онова, което ме очаква около предстоящото доказателство.


Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Posted by: Нина Николаева (IP Logged)
Date: November 12, 2004 11:38AM

Не се смятам за глупав човек, но ми беше необходимо доста време, за да разбера нещо от настоящата дискусия. Какво в същност искате да докажете г-н Колев? Креационизмът е доста старо направление в биологията и според мен е много удобно. Не е нужно да търсим кое, как, кога, защо. Отговорът е готов - ВИСШ РАЗУМ, БОГ или къкто там го наричат. Прекрасно. В такъв случай, защо четете, защо спорите - Вие имате отговорите. Твърдите, че сте уникален. Да - всяко живо същество е уникално. В този смисъл Вие също. Никой не отрича Вашата уникалност. Струва ми се, обаче, че Вие отричате уникалността на останалите. Темата, за нелогичните и неразумни експерименти в науката е много интересна. Страхувам се, че дискусията се е изместила. Темата е важна и интересна според мене най-вече с това, че тези експерименти се извършват със средствата на обикновените хора, наречени данъкоплатци. Доста често не само индиректно, ползвайки парите им, а и съвсем директно, ползвайки човешки материал за експериментите. Погледнете образователната ни система. Нашите деца, от около тридесет години са подложени на какви ли не експерименти в образователната система. В медицината и други области на човешкото знание също изобилства с неразумни експерименти. Спомнете си за доктор Менгеле. В света вече има и антинобелови награди. В този смисъл нищо ново под слънцето. Би било интересно да разчепкаме тук точно това - не в световен мащаб, а конкретно при нас и сега кои са тези неразумни и неоправдани експерименти. Колко струват те на нашето общество.
С уважение към всички досегашни участници
Нина Николаева

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: December 03, 2004 11:14AM

Здравейте.Ще трябва да отговарям и на двамата едновременно.Да съгласен съв,че темата се измести.Но ми се задават въпроси първо,и второ не съм специалист-,,тесен,, ,,специализиран,,особено в ,,зомби,,експериментите в БългариялИнформация има в пресата достатъчно но -,,който търси намира,,.Не мога да се ровя из Библиотеки и т.н за база данни които всеки може да си свали сам.В различни теми тук аз съм показал каква е вредата от ,,нелогичните експерименти,,.Най вече тя е морална.Стига се психически контрол и деградация ...Не ми бе отговорено на темата за еволюцията.Там има ,,частичка,,от милионите доказателства,факти.Писах тая тая тема тук именно с цел да помогна с данни.За фактите във физиката,философията,астрономията вече говорих в други теми тук.Никой не ми отговори разумно с нищо.Пълно мълчание.И аз знам защо.За фактите в реалния живот пак говорих тук.Именно за ,,невидимите сили,,странните истории,явления също споменавах...Обясних,че има само 2 пътя.1-Е или приемаш с огромна вяра а не доказани факти еволюционната теория.С произтичащите от нея абсурди-хаоса да ражда ред,нихилизма,безсмислието на живота да ви управлява и т.н.Или 2-е приемаш фактите-научните,че Ред,Живот,Високоорганизирана ,,Сложност,,стои зад света и всичко.И ,че живота има смисъл.Никой не ми отговори и на аргументите ми от психологията и психиатрията,че здравата психика е положително настроена и т.н. а болната отрицателно както е в случая с ,,вярванията,,и психиките на ,,еволюционистите,,.Вместо да се занимавате с личността ми-което апропо е некоректно и обидно то си прочетете всичко по темата писано и от мен скромното момченце и от всички капацитети в областта.Да уникален човек съм защото рядко са хората които толкова много са дълбали,чели,мислили,експериментирали.Дали толкова много хипотези-и то поне обединени със всички науки-астрофизика,философия,астрономия,логика,религия,митология,уфология и т.н. и т.н.Не мисля да пиша Вечно неща които съм казвал в различните си теми.Освен това имам много лични истории -невероятни които са ми показали ,че има Висша сила,Висш Разум.И не само аз а милиони хора.Не говоря за ,,наивните бабички,,и ,,фанатизирани религиозници,,дори и не за уфолозите и хората ,,видели,, ,,чули,,ит.н присъствието на чуждия Разум тук.Отговорете ако обичате на аргументите ми против еволюцията.Ако желаете разбира се.Но щом не можеш да опровергаеш тезата си на опонента си,дори изобщо и не си се опитал дори то не мисля,че е коректно да продължаваш да му задаваш въпроси...Г-н Кожухаров казах ви,че съм чел извадки от вашите теми по повод-,,Вярата...,,.И ви обясних,че аз не съм вярващ.Опитвам се и сега да проумея официалната религия но нея разбирам и се възникват въпроси и съмнения ако прогвам да я защитавам...Но никоя вяра не ми помогна-явно всички църкви,секти си имат ,,неспасяемо,,абсурдни теории.Вашите аргументи там в статията за пастор Краколиник стават само за Библеистите.Аз съм монист.И знам,чесъществува единна енергия и същност в едно цяло.Която не е пантеитични странни Божества,не е и мистично чудодейна призрачна реалност извън време-пространството и законите.Вижте аргументите на Милко Гърчев,на автора на цифровата физика и тогава може би ще ви стане ясно нещо относно Висшия Разум.Аз не съм техен последовател-и те са направили грешки но вижте онтодиалектичните аргументи на българския физик,философ...Имаше и още един който бе написал обединена теория на времепространството.Българин е.За мен ,,Божествената,,енергия е безкрайна и навсякъде.Но като интелект,Аз,Разум,съзнателна същност Бог е ограничен.Може да заема най малката ,,сбита-гравитационно,,за него форма.Но и да се ,,разширява,,до безкрайност с крайна скорост-може би -,,с,,на квадрат.Но последното освен формулата на Айнщайн няма нещо което да ме насочи към това.Така моята в кавички теория е уникална защото избягва нелепостите на всички,,религиозни,,обяснения,,.И е логична,научна и т.н.Остава тя да е вярната.,,ОНТОКЛЕТКОВАТА ТЕОРИЯ НА СВЕТОВЕТЕ СИ ИМА НЕПРЕОДОЛИМИ ПРЕПЯСТВИЯ,,.Съжалявам,че ме подведоха някои учени и аз първо с нея се изявих в тоя форум.Окончателната ми теория е ,,монистичната,,.Стана дългичко.С уважение г-н Николай Митев Колев.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: December 03, 2004 12:30PM

Извинявайте госпожо предполагам Николаева къде съм казал,че не уважавам останалите.?Поточно тяхната уникалност.Никъде.Това което казвате е или неразбиране,предразсъдък,недомислие,или някаква некоректност в предположение основано на псичическо усещане или какво?Уморих се да бъда неразбиран,обиждан,елементарно неуважаван...Но аз съм от тия които не се предават лесно-в името на справедливостта и истината.Това го пиша добронамерено а не заядливо,критикарски и т.н.Под уникалност разбирам друго-и го обясних,че няма нищо общо с индивидуалности,личности, а със съдба,дарби,усилия,знания,хипотези и т.н.Не ви отговорих на желанието ви да се обсъжда вредата в обществото от ,,опитите,,с плъховете-наречени хора.И защото е много дълга тема.И защото е очевидно.За лептоните експерименти не говоря умишлено досега по мои си причини.Правилния подход е не човек да се занимава с милионите лъжи и злини а да си намери едната истина,смисъл и добро и да ги следва в живота си.Аз имам по специално мнение по въпроса с,,извънземните човечета,, ,,психогенераторите,,и т.н.Това което излиза в пресата е преувеличено и неточно.Не са толкова могъщи ,,земните препрограматори,,за да контролират всичко,всички.Нито пак има ,,нло-човечета,,.Е ако вярваш в еволюцията тая теория е на ,,един кваркон,квантон ,,разстояние.Истинския враг,проблем е с много маски-таен и невидим.Той е така нареченото -,,свръхестествено,, ,,паранормално,,нетрадиционна медицина особено екстрасензориката.Отречени от официалната наука като ненаучни.И с право.Но не са отречени като съществуващи реално.Те не са само проява на ,,халюцинации,,или болестни състояния.Доказано е ,че се проявяват при много различни хора и то здрави.При различни обстоятелства и то неслучайни и т.н.Чел съм много -имал съм и горчив опит с такива явления и хора и лечения и диагнози.Невидимото интелигентно зло което стои зад ,,лошата наука,медицина,,и всички тия процеси е истинския проблем.Не са уж ,,свръхвъзможностите,,и дарби било то на йоги,врачове,екстрасенси и т.н.Не може човешкото тяло да притежава такива ненаучни свръхфантастични способности.Доказано е.Чудеса и невъзможни неща не съществуват.Цялото общество е ,,зомбирвано,,,,разбивано,, ,,контролирано,,в някаква степен.Няма нито паралелни светове-ето тук има сходна,,научна теория,,както и за всяка друга,,псевдоокултна теория,,.Няма и капка истина в ,,експериментите,,с пациенти които уж видели живота след смъртта,светлини,същества и т.н.Това го правят не бълнуванията на реанимираните в ,,клинична смърт,,.Правят го разумни същества които не са нито военни,нито тайни земни организации а противниците на Висшия Разум.Защото има огромна база данни,че така наречените,,видения,,в такива състояния изобщо не са хаотични,безразборни,случайни.А логични,подобни,разумни,целенасочени и т.н.Цялата наука,философия,митология,реалната ,,шаманология,,е пропита с лъжеекспериментите в живота ни.С цел зло,отклоняване от истината,смисъла на живота,Висшия Разум.И оплитанито ни в мрежите на всичко останало което е против погоре посоченото.Причините са и ,,преразпределение,,и владение на световните маси,идеи,организации,правителства,държави,Човечество.И финанси естествено и ,,истини,,-защото всичко е взаимо свързано.Това не са ,,елементарните,,фобии,мании,психози за поредната,,теория на заговора,,от големия брат там с ,,мутантите им,,.Това е отместване на погледите ни от истинското към ,,близалките,,.Много такива теории знам-нито Сащ,Русия,Китай,Израел и коя да е държава са злото.Нито ООН,НАТО,военните,билденберговите...нито коя да е организация.Те са само инструмент-не всичките които изброих в други невидими ръце.Много удобна е теорията за еволюцията,на окултните ,,науки,, на ,,сектите,,на 3 или 30 милионна племенни и незнам си там какви ,,религийки,,.Много удобни са псевдонаучните теории за времето,Вселената,нетрадиционните енергии и списъка е много дълъг.Креационизма-истинския ,чистия,научния не е удобна теория.Част от видните учени са го приели защото са стигнали чрез научните експерименти и теории до него.Всички злини-било войни,бунтове,драми и т.н са докарани от невидимите врагове.Дори за много от проблемите в личния ни живот,на децата ни и т.н.има огромна базаданни ,че те са виновни.Всички ,,сини,,жълти,,книги,Библиотеки,електронни банки с информация доказват именно това.Официалната религия трябва да се извини на човечеството за религиозните войни,кръстоносните походи,инквизицията и т.н.Защото в Апокалипсиса наЙоан и Изход е записано-,,зъб за зъб,око за око,,.И-,,който вади нож от нож ще и да погине,,.Ето го фундаментализма-на насилието с насилие,на безумието с безумие и т.н.Гняв,мъст,изнасилвания,блудства идват и от там.Самата Библия казва,че децата на първите хора е трябвало да си правят деца.Ето го ,,кръвосмешението,,.Физичното и психичното.Казват ,че Адам и Ева били голи-ето го ,,порнографския нудистки,,проблем за обществото.Учените които твърдят,че хората излизат от 1 двойка имат същия проблем.Еволюционистити,фройдистите,сартовците,ницшеанците си също допринасят с ,,антисексуалните си неправилни теории,,за злото.Комунистическия режим с ,,патерицата си,,-теория на Дарвин за произход на видовете също трябва да се извини на Човечеството за ,,маймунската си теория,,Политиците им също за ,,диктаторския си държавен капитализъм,,.За фашизма идващ от ,,Арианско сектантските си източници,,няма да говоря.За източните ,,религийки,,теориийки които ,,задръстиха,,наука медицина също няма да говоря.Те са подкрепяни от ,,източно ориентирани научни експерименти,теории,,и водят до шантавия ,,шаманизъм,мистицизъм,окултизъм.Философите -огромната част трябва също да се извинят на Човечеството си за съсипващите човешката психика,разум,живот абсурдни теории.Докарващи ги до психиатрията най вече.Астрофизиците чиито теории имат корена си от безумието на древни народи също трябва да се извинят.Ще спра до тук.С уважение към всички.иИ това е съкратен вариант на темата-не пиша книги тук и не се задълбочавам в подробните научни теорийки и експерименти.Защото отчасти съм го правил в други теми и защото е много дълга тема.А и обърнах внимание на връзките на тия хипотези,есперименти помежду си и със всички останали науки.Също и влиянието им върху обществото.Николай.

Re: НЕЛОГИЧНИТЕ И АБСУРДНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАУКАТА
Date: December 03, 2004 12:56PM

Съжалявам,че аз трябва пак да пиша но се сетих някои неща.Подозирам,чег-н Кожухаров не е потърсил и прочел материала против еволюцията.Там съвсем ясно е доказано и математически,че клетката е страшно сложно нещо с всичките си,,интелигентно подредени,,ензими,вещиства.Доказазва се,че еволюцията на клетката е невъзможна.Дори Дарвин е твърдял ,че клетката е сложен механизъм и е стартирана наготово от Бога.Това не е религиозна спекулация.Освен това не ми бе отговорено на астрофизичните мои и на учените аргументи в подкрепа на телеологичния принцип.В живота владее ред-сложен ,не хаос.Нито на посочванията ми на конкретни данни не бе отговорено.Има около 12-16 фундаментални константи,но най вече компютрите изчислиха,че масата и скоростта на разширение на Универса-Вселенаса били строго програмирани с цел да се появи не само Вселената но и живота.Може би някои от нещата които написах не са били видени ли?Има си книги писани по въпроса затова ще спра дотук.Доказано е с физични опити,експерименти,че много сложен ред,живот може да дойде само от подобни същности.Не знам темата ми за еволюцията изобщо да е била прочетена.Съмнявам се.На много мои аргументи там можеше да ми се отговори...Докато това не стане не виждам и основание и да продължавам да пиша и отговарям.



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.