Много труден въпрос! Ако хората не знаят отговора, как биха могли да се предпазват от заблудите, когато ги срещат? А ако го знаят, то защо заблудените са толкова много по света? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Коя е столицата на Израел
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: April 09, 2005 11:41PM

Господин Кожухаров,

По повод на зададения тук въпрос и отсъствието на отговор си позволвам да се позова на основополагащите документи на "Нова Магнаура" -[newmagnaura.org]

Става дума за т.3
3. мълчание – с което някои считат, че показват извисеност и недосегаемост (поза, която те вероятно не подозират, че лесно се разпознава като удобен параван и за скриване на всякаква проба нечиста съвест).

Не е лошо от време на време да препрочитаме това което сме писали.

Имайте в предвид, че неудобните въпроси предстоят и това не е злонамерен акт.
Разглеждайте го в светлината на споделеното от Вас в прекрасните диалози с г-н Симеонов.

Re: Коя е столицата на Израел
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: April 10, 2005 02:16AM

Уважаема Карла,

По повод цитата Ви от основополагащи документи на "Нова Магнаура" мога само да Ви благодаря за напомнянето. В отговор на предишното Ви писмо (странно обвързано с друга тема, разликата на която с настоящата е само в липсата на един въпросителен знак) вече посочих, че не би следвало да третирате моето мълчание като показ на "извисеност и недосегаемост (поза, която...)". Между другото, в идните дни и седмици служебните ми ангажименти ще се увеличат (ще отсъствам известно време и от страната). Независимо от всичко обаче, ще се опитвам според силите си да отговарям на зададени ми въпроси.
Разбира се, бих Ви бил признателен, ако в същия дух обърнете внимание и на други участници (извън често сочения от Вас Арон Амар) за опасността и тяхното поведение да бъде възприето по припомнения от Вас начин.

Безусловно, не само "не е лошо от време на време да препрочитаме това, което сме писали", но подобно положение е направо задължително. И аз имам за пореден път повод да Ви благодаря. Нещо повече, с риск да досадя бих добавил нещо, което вече съм посочвал: "Добре би било преди да инсталираме всеки свой нов текст във Форума да препрочитаме онова, което сме написали". Тогава ще забележим твърде много грешки – дори и само от граматическо естество. И като ги избегнем (или поне намалим чувствително) ще увеличим правото си да изискваме повече от останалите (примерно) в аспекта на езика. Иначе ще се окаже, че и онези, които критикуват онези, които на свой ред критикуват другите, нямат навика да забелязват собствените си упущения, заслужаващи критика.

Драга Карла, благодаря Ви за предупреждението, че "неудобните въпроси предстоят". Бих искал да не се притеснявате, че това ще бъде приемано като "злонамерен акт".


Re: Коя е столицата на Израел
Posted by: Атевиел (IP Logged)
Date: April 18, 2005 01:03AM

Тел Авив ;-)

Re: Коя е столицата на Израел
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: April 20, 2005 09:49PM

Уважаема Атевиел,

Долавям в отговора Ви досада придружена с присъщата Ви категоричност.
Не става ясно това Вашият прочит на обсъжданата биография преди поправката ли е или просто мнение по това коя е столицата на Израел.
Предполагам знаете, че въпросът е спорен. Парламентът на Израел е в Ерусалим, а посолствата в това число и българското са в Тел Авив. Разбираемо е, ако Вие заемате позицията за непризнаване на Йерусалим за столица, но ако това прави човек, живеещ в Израел това буди недоумение. И може да има сериозни последствия, още повече, че този човек е учредител на Нова Магнаура, т.е. посветил е животът си на борба със заблудите. Тук трябва да отбележа, че въпросният учредител стои в непроменена позиция спрямо изискванията на цитираната вече т.3
"3. мълчание – с което някои считат, че показват извисеност и недосегаемост (поза, която те вероятно не подозират, че лесно се разпознава като удобен параван и за скриване на всякаква проба нечиста съвест)."
И понеже този човек се присъединил към този текст се питам от каква ли проба е неговата "нечиста съвест" та няма очи да се покаже и каже едно "извинявайте".

Уважаема Агевиел,
Откровено казано, повече ме притеснява не мълчанието на този господин, а Вашата/нашата/ търпимост към всякакви прояви на некоректност.

Наскоро столичните общинари обявиха увеличение на водата за битови нужди с фантастичните 70%. И никаква реакция от страна на ограбените.

Защо Атевиел? Какъв е този "мем" и как се е възпроизвел в такова младо момиче като Вас?

Re: Коя е столицата на Израел
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: May 07, 2005 11:53PM

Уважаема Атевиел,

Мълчанието е бягство от отговорност. Рискувате да попаднете под квалификациите на т.3. Младостта Ви сякаш Ви предпазва от определението "гузна съвест",. Може би просто нямате смислен отговор на въпроса "защо, като не я порицавате на практика толерирате мърлящината".

Преди няколко дни един мъж на 30 години загина поради неизправност на ел.инсталацията на фонтан в центъра на София.
Обикновена мърлящина. Безотговорност.

Чия е вината?

Нашата, Вашата Атевиел търпимост към всякакви прояви на безотговорност.

Писане на биография, монтаж на ел.инсталация. Разлика няма. Обикновена простотия или както обичате да казвате "Несъзнателност".

Да Вие е жив и здрав А.Амар. Явно си допадате !

Тя и Содева си го харесва.

Спете спокойно !




Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.