Много труден въпрос! Ако хората не знаят отговора, как биха могли да се предпазват от заблудите, когато ги срещат? А ако го знаят, то защо заблудените са толкова много по света? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Текстът
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: June 19, 2005 12:11AM

От казанато до тук можем да направим тъжната констация, че хора, имащи себе си за интелектуалци се отнасят към текста, към писано слово пренебрежително несериозно.

Разбрахме вече, че неточностите в една автобиография са просто редеакторска грешка. Публикуването на преиначена биография е едно обичайно занимание на публично мастурбиращ субект. Тя не е отношение към света. Просто мастурбация.

И продължаваме за да установим, че и текст, коментиращ съдбовни за нацията въпроси, като отношението към атомната енергетика също не са позиция, отношение към света., а ми ей така занимание за убиване на скуката.


На това му викам интелектулен ексхибиционизъм, ако някой не е разбрал.

Re: Текстът
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: February 04, 2013 01:23AM

За всеки, който (дори и с голямо закъснение) би проявил интерес към същината на упреците в горното послание на г-н "Карла" - кратко пояснение.

Разгневеното лице, обозначило се с това име, има предвид фрагмент от моите биографични данни и от биографичните данни за неговия брат, в които е написано, че и двамата имаме "математическо средно образование". Всъщност, това е точно така, доколкото и двамата сме завършили специализирана "математическа паралелка" в едно време, когато не съществуваха гимназии, носещи в името си определения от рода на днешните: "математическа" или "природо-математическа". Именно учебният план в тези палалелки бе основата, върху която в продължение на няколко години в България бяха проведени педагогически експерименти (видимо, успешни), предшествали последващото повсеместно разкриване на споменатите математически и природо-математически средни училища.

Колкото до "съдбовните за нацията" въпроси, засвидетелстваното отношение към които е обозначено като "убиване на скуката", както и относно придружаващите ги словесни квалификации, всеки може да си направи необходимите изводи за мисловните способности и нивото на възпитание на техния автор.



Edited 4 time(s). Last edit at 02/04/2013 09:18AM by Илия Кожухаров.



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.