Много труден въпрос! Ако хората не знаят отговора, как биха могли да се предпазват от заблудите, когато ги срещат? А ако го знаят, то защо заблудените са толкова много по света? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Зачената в компромис
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: August 07, 2005 11:50PM

....Нова Магнаура е мъртва преди да се роди.

Със стерили като блят Аро и Памуков не можеш да се надяваш на живот.

Това го разбра и Илия Кожухаров. Само че му липсва мъжеството да си го признае.

Доказателство за това е поредната "публикация"- "Заблуда поради немарливост" Дребнотемие. Породено от фундаментална неразбория в устройството, целите и принципите. И уязвими спрямо заявените цели учредители.

С една дума поредното нищо.

Re: Зачената в компромис
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: August 08, 2005 01:59AM

Карла,

След като проявявате сравнително устойчив интерес към нещо, което "е мъртво още преди да се е родило", дали знаете към каква категория хора се самопричислявате?
След като твърдите, че "и Илия Кожухаров" е разбрал нещо, но "му липсва мъжеството да си го признае", то бихте ли споделила откъде знаете, че той наистина е разбрал въпросното "нещо"?
Дали бихте могла да поясните какво означава думата "блят"?
Бихте ли могла да споделите някои примери за ЕДРОтемие – просто за ориентация във Вашата представа за тематична йерархия?

Накрая, като употребявате израза "поредното нищо", дали сте си направила труда да преброите всичките "нищо"-неща в този сайт, и, ако те са много, дали бихте пояснила, какво Ви подтиква да продължавате да влизате тук?


Re: Зачената в компромис, родена и вече расне...!:-))
Posted by: Kiril Kirilov (IP Logged)
Date: August 08, 2005 02:47PM

Да-а... Между другото думата е "бляд", но обикновено се изразяват по-рафинирано - "блин"!:-))

Уважаема Карла,
обяснете на един прощъпулник в този сайт какво имате предвид - само че го направете claris verbis, защото, колкото и да ми е интересно, нямам безкрайно много време за каквото и да е.

Благодаря Ви предварително!

И повече усмивки!:-)))
к.к.


Re: Зачената в компромис
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: August 08, 2005 03:38PM

Уважаеми г-н Кожухаров,

Считайте последната ми изява като редакторска грешка. Редакторът ми в тази част на денонощието обикновено е с повишена доза алкохол в кръвта.
Нямам представа какво означава "блят" - трябваше да бъде "бат".

По принцип му възложих да напише нещо умерено критично, а той си е позволил своеволия - например подменил е "ангели" със "стерили". Какво да го правиш, пияница. Решил, че е много оригинален.

За да не стават и за в бъдеще подобни недоразумения Ви обещавам, че повече няма да нарушавам идилията Ви. Поднасям също и най-искрените си извинения към споменатите персони. Те очевидно са едни прекрасни хора. Това автоматично би трябвало да следва от Вашето отношение към тях. Останалото е заблуда.

Що се отнася до "дребнотемието", бих си позволил да Ви обърна внимание, че наистина мястото на този материал не е там. По-скоро във форума. Всички предходни материали, считам за значими. Даже и този за АЕЦ, който не одобрявам като позиция. Ако не се гневите излишно може да помислите дали тази публикация, не е следствие от "всеобхватноста" на разбирането Ви за заблуда. Все си мислех, че трябва да се занимавате с "наслоения".



Карла

Re: Зачената в компромис
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: August 09, 2005 12:13AM

Уважаема Карла,

Първият ми въпрос към Вас бе: “След като проявявате сравнително устойчив интерес към нещо, което 'е мъртво още преди да се е родило', дали знаете към каква категория хора се самопричислявате?” Не сте счела за необходимо да ми отговорите. Дали обаче знаете за себе си отговора?

Вторият ми въпрос към Вас бе: “След като твърдите, че ‘и Илия Кожухаров’ е разбрал нещо, но ‘му липсва мъжеството да си го признае’, то бихте ли споделила откъде знаете, че той наистина е разбрал въпросното ‘нещо’?” И на него не сте счела за необходимо да ми отговорите. Тук е излишно да Ви питам дали имате за себе си някакъв отговор, защото както и да отговорите, ще бъдете в грешка. (Вероятно, поради това сте замълчала, което тълкувам по достойнство.)

На третия въпрос сте отговорила. Оказва се, че причината била в “редактора Ви”. Това, обаче, е причина за пред хората, Карла. А ако се вгледате внимателно в собствените си думи, ще разберете, че причината е във Вас самата. Нали твърдите, че редакторът Ви “в тази част на денонощието обикновено е с повишена доза алкохол в кръвта”. Казвате ОБИКНОВЕНО. Следователно, това е една негова обичайна практика. И нещо повече – Вие добре я знаете. Защо сте позволила на този нездрав елемент да се занимава с Вашите послания, Карла? И след като знаете привичките му, у кого е вината за грешките? Накрая, след подобна “виновна небрежност” от Ваша страна, как би следвало да се препрочетат всичките Ви послания досега, които евентуално биха могли да са писани “в онази част на денонощието”, през която сте предоставяла клавиатурата си на пияницата-редактор? И още, как да се посрещат бъдещите Ви послания – ако редакторът Ви, да речем, междувременно се научи да си посръбва и през останалите части на денонощието?

Вероятно ще възразите, посочвайки ми факта на Вашето обещание “да не стават за в бъдеще подобни недоразумения”.
Каква степен на сигурност носи то обаче, Карла? Вгледайте се, как се изразявате! Казвате, че един материал е "поредното нищо" (ПОРЕДНОТО, Карла), след което заявявате, че “всички предходни материали считате за значими”. Знаете ли какво значи "пореден", Карла? Вашият пияница-редактор не знае ли какво значи "пореден"? Не го ли е научил от "поредните си напивания"? (Между другото, преди Вашето “считам” няма нужда от запетайка. И още нещо – също между другото – членуваната версия на думата “всеобхватност” се пише с двойно “т”.)

Уважаема Карла, много бих дал да разберете, че Ви приемам като човек с будно съзнание и с много потенциал за позитивен градеж. Мисля, че можем да си бъдем взаимно полезни, без да се стига до грубианско словесно поведение.
Дали бъркам или не... но като че ли веднъж бяхте споделила по конкретен повод, че всъщност Ви е яд на самата Вас. Карла, моля Ви, не позволявайте на бурните негативни емоции да вземат връх над написаните Ваши мисли. Оскърбявате много хора – някои от които изобщо не познавате. Това не е коректно. Проявявате склонност към непомерни обобщения, като (вероятно) дори и в мислите си не допускате, че всякакъв род подобни твърдения са белязани още в зародиша си с огромна грешка. Позволявате да се изплъзват изпод пръстите Ви думи, за които впоследствие се налага да обяснявате, че “всъщност, наистина не сте знаела, как стоят нещата, но...”. Или че “пияницата-редактор”...

Изобщо, Вие припряно бързате в някаква посока. Не си прочитате собствените текстове преди да ги изпратите. Подписвате с лека ръка смъртни актове (вероятно, също без да ги прочетете предварително). Защо е всичко това, Карла? Трудно ми е да приема, че то Ви носи някакви позитивни емоции, защото не искам и да допусна, че ругателството е нещо, към което се стремите.

Протягам Ви ръката си в знак, че съм готов за полезно партньорство тук. И държа да знаете, че съм напълно искрен.

P.S. Карла, надявам се да сте забелязала, че лесно се стреля из засада, но никой не протяга ръка, скрит в храсталака.


Re: Зачената в компромис
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: August 09, 2005 01:05AM

Уважаеми господин Кожухаров,

Изкушавате ме да продължа спора. Но вече се уморих. Няма смисъл. Пък и обещанията трябва да се спазват. Каквото можахме си казахме. Другото са "пиянски" истории.
Мога само да Ви пожелая успех, въпреки че намирам начинанието Ви за твърде рисково, поради простата причина, че сте решили да сеете без да плевите, пръскате против инсекти, плесени и прочие вредители.
Както вече казах, Кръгът си е Ваш и Ваше право е да прилагате каквито си искате "агротехники". А тези, които се надяваг на реколта са големи оптимисти,според мен.
Да не Ви засегна, но понякога си мисля, че за Вас е важно сеенето, а не реколтата.

Иначе не мога да си обясня търпимоста Ви към плевелите.

Не очаквам отговор.

Карла

Re: Зачената в компромис
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: February 05, 2013 12:13PM

Когато някой напише: "Не очаквам отговор", то никой не би следвало да се изненадва, че на протежение на години отговор не е последвал.

И все пак... Прочитайки сега отново миналите текстове, се натъкнах на нещо интересно. В съобщението от 8-ми август 2005 година "Карла" (заявила се чрез това име като жена) пише: "...бих си позволил да Ви обърна внимание...". Видимо, мъжът, решил да надене за пред света женска одежда, е забравил пола на ролята, която е решил да играе. А и през годините не се е сетил да направи необходимата корекция, каквато оформлението на настоящия форум позволява.

И защо ли му е било необходимо на Моис Амар да се крие тук под разни имена?



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.