Много труден въпрос! Ако хората не знаят отговора, как биха могли да се предпазват от заблудите, когато ги срещат? А ако го знаят, то защо заблудените са толкова много по света? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Напомняне
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: September 25, 2005 02:33PM

"Уважаеми" г-н Кузманов,

Мълчанието Ви може да се тълкува единствено като липса на отговор, а с това рискувате да превърнете писанията си в една гадничка манипулация., при това изпълнена посредствено /нека не Ви заблуждава факта че мнозина са се хванали на нея, това не я прави по-интелигентна , нито по-оригинална /
Защо господин Кузма Кузманов, Вие и вам подобните организатори на "референдума" прибрахте знамената веднага след изборите? Защо ?

Явно сте постигнали целите си и те очевидно не са били спасяването на блоковете, иначе просто бихте продължили борбата.

Какави са те, господин Кузма Кузманов? Бихте ли споделили ?

Разкрихте ли заговора срещу М.Семов и ядрената енергетика?

Re: Напомняне
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: September 28, 2005 04:31AM

Карла,

За мен става все по-трудно да Ви обръщам внимание върху едни и същи положения.

1. За пореден път показвате твърде голяма прибързаност в съжденията и изводите си. "Мълчанието" на господин Кузманов "може да се тълкува единствено като липса на отговор" тогава, когато заключението се прави от Вас. Истината в случая е следната: господин Кузманов ми се обади преди седмица, за да ме уведоми, че вече се е прибрал в Пловдив и че е на разположение, за да проведем разговор с цел изясняване на поставените от Вас въпроси. В дните, непосредствено след неговото обаждане, нямах никакво свободно време, а впоследствие заминах в командировка извън страната, от която се върнах преди няколко часа. При желание от Ваша страна, ще сканирам страниците от международния си паспорт и ще Ви ги изпратя, ако ми посочите някакъв електронен адрес.
Безспорно, не съм забравил за поетия към Вас ангажимент, но всичко по удовлетворяване на желанията Ви ще бъде сторено тогава, когато се разполага със свободно време.

2. Не за първи път се налага да Ви обърна внимание и върху езика с който си служите, респективно – тона, който се излъчва от писанията Ви. Не би било никак зле, ако се заемете с един по-внимателен самоанализ в това отношение. Особено ползотворно би било той да обхване по-дълъг период назад във времето на Вашето участие тук. Така, Вие бихте могла да си припомните не малко зигзагообразни свои мисли и серии от най-фриволни твърдения, без каквито и да било доказателства.

3. В поривите си да изригнете нещо по адрес на някой, който е застанал в окуляра Ви, Вие се разминавате дотолкова с действителното положение на нещата, че, ако бихте могла да установите разликите между фантазните си представи и реалността, ще вземете решение поне за известно време да се отдадете на словесен пост.
Мога да споделя като илюстрация на мисълта си част от невъздържаните Ви нападки по адрес на господин Йордан Памуков. Ако Вие бихте могла да знаете в каква висока степен Вашето и неговото мнение по отношение и на ядрената централа в Козлодуй, и на проекта за новата централа в Белене, съвпадат, ще се посмеете твърде дълго на нелепостите, които си позволихте да напишете във връзка с "някакво негово участие при 'гласуването на становището' на Кръг 'Нова Магнаура' относно...". Впрочем, ако можехте да си позволите един не априорно настроен на ругателска вълна диалог, бихте могла да се ползвате и от хора като господин Памуков. Допускам обаче, че Вие имате като модел на поведение някакво постоянно рушене на мостовете към хората. Е, може би с изключение на един или двама по-консервативно мислещи икономисти, в контекста на собственото Ви признание, че не се ориентирате много-много в политическата геометрия.
(Между другото, много бих дал да приемете, че споделям с Вас това (за мостовете) по един болезнено искрен начин. И то, защото и аз самият понякога проявявам подобна склонност, която отчитам като не най-добрата черта на характера си. Не знам дали бихте приела, че Ви казвам всичко това напълно искрено.)

И така – ще Ви бъде отговорено на въпросите. Но вероятността това да се окаже реален факт, ще намалява обратно пропорционално на евентуалните Ви изяви на необуздана агресивност в очертанията на този сайт.


Re: Напомняне
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: September 29, 2005 06:03PM

Уважаеми г-н Кожухаров,

Щях да приема безрезервно забележките за прибързани заключения, ако не бяха две обстоятелства.

Първо за човек пишещ в продължение на години по темата въпросът не трябва да предизвиква никакви обсъждания.

Второ. Забавянето на отговора е част от стратегията на подобни мероприятия. Просто тема престава да бъде толкова интересна за публиката.

Трето. Забавянето може да бъде обяснено и лично. Така е коректно. Мисля.

Ако някой иска да Ви измъкне парите от джоба трябва ли да бъдете толерантен към постъпката му, отваряйки безкрайна дискусия дали случайно не е искал да Ви направи добро.

.

Re: Напомняне
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: February 05, 2013 12:25PM

Във времето след последното писмо на нареклия се с името "Карла" Моис Амар Козма Кузманов прекара много месеци в тежка болест и всевъзможни опити за нейното лечение. ПОради тези обстоятелства, не можа да отговори на "Карлините" въпроси.

Козма Кузманов почина през 2007 година.



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.