Дали едното е породило другото? (Да речем - за разнообразие.) Или и двете са се появили едновременно? Дали имаме някакво знание по въпроса? Или можем да раждаме единствено хипотези? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Date: January 08, 2005 07:43PM

Като се почне от начина ни на появяване-зачеване чрез,,дива,,сексуална страст и се стигне до старостта.Злото е вид несъвършенство.А несъвършенства има много.Физиологични-тяло с ,,низки,,страсти,инстинкти-като ,,отделителните,,функции например.Психологични-съзнание и психика съставени от ,,единства и борба на противоположни пси енергии,,и т.н.Целият живот е вид несъвършенство.Небитието спрямо него е тотален абсолют.Защото е лишено от слабостите на битието и съществуванието.Като такова е по смислено и по голямо благо и логика за всички.

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: January 09, 2005 01:44PM

Драги Николай,

Дали следва да откроим някакви будистки нотки в това Ваше послание?
Казвате: "Целият живот е вид несъвършенство". За справка, ето какво твърди Буда в своята Първа благородна истина (лично на мен не ми е ясно по какъв признак една истина може да бъде отделена от друга в качеството си на "благородна"): "Ето, о, монаси, Благородната истина за дукха. Раждането е дукха, старостта е дукха, болестта е дукха, смъртта е дукха, да си свързан с нелюбим е дукха, да си разделен от любим е дукха, да нямаш това, което искаш е дукха, накратко петте съвкупности на обвързаност са дукха” [Владимир Григориев, “Религиите по света”, София, 1995, с.283, но вж. и: Пламен Градинаров (редактор), “Философия на ранния будизъм”, София, 1996, с.46 и Мирча Елиаде и Йон Кулиано, “Речник на религиите”, София, 1999, с.34].

“Дукха” означава “страдание”. Вие, Николай, казвате: “Целият живот е вид несъвършенство”. И това именно ме кара да откривам някакъв паралел с Буда. (Между другото, аз съм коментирал четирите благородни истини на Буда в една малка студия в този сайт: “Области на активност” :: “Търговия” :: “Между желанията и Буда". Ако решите да се запознаете с този текст, ще ми бъде интересно да науча мнението Ви.)

Сега обаче искам да Ви попитам следното: “Вие откъде знаете как изобщо стоят нещата при небитието и в частност това, че то спрямо живота 'е тотален абсолют', и че това е така, 'защото е лишено от слабостите на битието и съществуванието'"? Как сте достигнал до тази информация?
(Предусещам, възможната реплика на Атевиел, която вероятно вече е изстенала от моята нова порция желание за доказателства. Но... когато нямаме доказателства, имаме ли право да казваме: “Еди-какво-си Е?”


Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Date: January 09, 2005 03:19PM

Г-н Кожухаров аз изхождам и от математиката.Там -,,0,,-та е лишена от минуса.Та е символ на нищо.

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Date: January 09, 2005 10:38PM

Чел съм Буда но не го приемам.Според него и такива като Ошо хем има истина и религия,хем няма.За мен истина има и някакъв тип религозност-моралност при хората.Те са аксиоми-дадени извечно и не се доказват.Нашия живот е вид несъвършенство,зло защото е отделен от Голямата Истина-Първоизточника си-Създателя си.Но разсъжденията ми в приближен вид могат да важат за тоя свят и при неправилния избор -да не се приема никаква форма на ,,отвъдност-религиозност,,.Така ,че гледайте да не се заблудите.Ако злото прави,контролира светът то горко ни.Тогава няма чисто добро и истина а всичко е относително и безсмислено и преходно.2 и 2 винаги е било 4.То не се поражда,самосъздава...Ако нямаше вид абсолютност то всичко щеше да е и невсичкото.Тогава истините не трябваше да се наричат така а вид-временни връзки,закони които винаги могат да изчезнат и да се сменят с други.А това е невъзможно както не е възможно да се ,,измисли,, , ,,самозароди,,красотата например.Ако не приема Бог то ако изчезна няма да ме боли поне и е за предпочитане пред ад някакъв.Но е по добре ако можем и ако се направи така-да живеем Вечно,стойностно,смислено,с любов и т.н.

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: January 11, 2005 11:20PM

Николай,

Още на 09.01. бях решил да отговоря на кратката Ви реплика относно лишената от знака минус "нула" в математиката, която привличате като символ за отбелязване на "нищото". Служебни дела обаче ме ангажираха за дълго време.

Мисля, че идеята небитието да бъде свързвано с математическата нула е силна. Но тя ми изглежда и опасна поради възможността от подвеждане.
Ето как се опитвам да разсъждавам в случая.
От една страна ние можем да имаме известно основание да мислим, че знаем какво е това "битие". В такъв случай, онова, което бихме наричали "небитие", би могло да се третира (надявам се, тук да се доближа до Вашата представа) като "идея за диаметралната противоположност на познатото ни битие по всяка една от познатите ни негови характеристики". Например, познатото ни битие ИМА качеството "пространствена протяжност" – идеята ни за "небитие" би трябвало да НЯМА това качество. Така, на мястото на всяко ИМАНЕ (на някакво качество в представата ни за битието) ще съответсва НЯМАНЕ (на въпросното качество в представата ни за небитието). В резултат, небитието ще бъде някаква идея за конгломерат от НЯМАНЕ-та (и единствено от НЯМАНЕ-та) – ситуация, великолепно онагледена от Вас, Николай, като 0 (нула), привсе и математическа.

Този "конгломерат на нулите", обаче (мисля, че е много важно да не забравяме това) е стъпил единствено върху нашата представа за "битието". В своето отрицание на всичко, което знаем за все това битие, тази наша идея за неговото отрицание е всъщност рожба на представата ни за него (битието). При това, тя и остава в най-пряка зависимост от нея (идеята ни за битието).
Сега възниква следната констатация: "Ако приемем, че нашата представа за 'битието' е непълна (а това е твърде възможно), то тогава ще е непълна и представата ни за този конгломерат от НЯМАНЕ-та, който изпълва идеята ни за 'небитието'". Констатацията ни води след себе си въпроса: "Как в такъв случай да говорим спокойно за нашия 0-конгломерат като за някакъв 'абсолют', след като ние по всяка вероятност не познаваме всички характеристики на всички възможни видове битиета, за да можем, представяйки си техните отсъствия, да сглобим един действителен, абсолютен 0-конгломерат?"

Това имах предвид, Николай, когато Ви попитах: "Вие откъде знаете как изобщо стоят нещата при небитието...?"

Наистина, Вие можете да ме репликирате като посочите, че на Вас не Ви е необходимо да познавате всички характеристики на всички възможни битиета във Всемира, за да им поставите по едно отрицание, след което от всички отрицания да сглобите идеята си за "абсолютното небитие". И във всички случаи Вие ще бъдете прав да защитите този мисловен път като допустим. Но, доколкото, Вашето очевидно намерение се свежда до това: да покажете, че абсолютното небитие е по-добро от битието, то по необходимост трябва да познавате въпросните "всички характеристики на всички възможни битиета във Всемира".

И нещо повече – да сте успял да докажете, че те са "зло".


Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Date: January 12, 2005 03:23PM

Не не познавам харектиристиките на всички битиета.И няма да доказвам,че те всички са зло.Напротив аз казах,че отделените от Висшия Разум-Бог могат да се третират като такива.Но не и всички.Примено любовта не е зло а добро.Казвам на различни места по малко и трябва да се свързва това което казвам.

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: January 12, 2005 11:45PM

Драги Николай,

1. Бихте ли споделил, какво сте чел от Буда?
2. Бихте ли удовлетворил молбата на Атевиел, като обясните, какво се крие зад името Ошо?
3. По какъв начин сте научил, че "нашият живот е вид несъвършенство, зло, защото е отделен от (...) Създателя си?"
4. Ако "отделянето от Създателя ни" действително се е осъществило, кой го е причинил?
5. Ако наистина "няма чисто добро и истина, а всичко е относително и преходно", то защо от това трябва да следва, че то е "и безсмислено"? Вашите тектове, които са относително истинни, безсмислени ли са?
6. Не бихте ли могъл да се научите да понасяте болката, вместо да се опитвате да се залъгвате (досущ като малко дете) с нещо, което обозначавате като "Бог"? И всичко това – само защото "щяло по-малко да Ви боли, когато изчезвате"! (Да Ви е направило впечатление, че малките деца ги залъгват именно така? И че онзи, който ги залъгва, държи психиката им в ръцете си?)

Николай, не съм сигурен дали би било "по-добре, ако можем (...) да живеем вечно", но съм напълно съгласен поне да се опитаме да живеем "стойностно, смислено, с любов". Но вероятно Вашето и моето "стойностно" се различават, вероятно Вашето и моето "смислено" също се различават. Поне към момента.


Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Date: January 13, 2005 09:30PM

1-Под името Ошо ,,се крие,,името Бхагван Шри Радниж.Книгите му и днес са на пазара.2-Книжка за него и неговите основни истини,стъпки.Не помня вече заглавия.3-Научил съм ,че нашия живот е несъвършенство от личен опит.Също и от опита на милиони религиозни хора.Те май са 2 млрд.-но не съм говорил със всичките.И няма да отговарям на евентуални некоректни въпроси.Вярващите в еволюцията също не са се поучили от опита на всички свои,,вярващи,,.Защо не се отговаря на аргументите ми за креационизмът,за сложните системи и т.н а бивам изкарван дете.Така е лесно-да отбягваме на неудобните мнения.4-Пак съм писал кой е причинил отделянето от Създателя ни.Лоши невидими разумни сили.И пак съм писал и кои са,и какво правят и т.н. в различни теми тук.5-Децата са чисти и са по близо до истината от някои ,,големи,,.6-Щом хаосът,а не Бог е направил всичко -за какво говорим.За фантастика и ,,малки интелектуални ,,деца,,.2 и 2 тогава не е 4.И няма нито 1 ни математичен,ни физичен и т.н.закон.Прост пример.В едно безкрайно поле-множество от хаотични частици,дори не ,,разумните кванти,,да видим къде е логиката,реда,законите.Частиците там на теория никога не биха се съчетавали разумно а хаотично.Тогава е възможно никога да нямаме ,,сбор,,на 2 частици с други 2.Или там няма да има нищо разумно информационно.А двоичния информационен код-0 и 1 съставя всичко.Доказано е това и ,че всико е ,,информатизирано,,в строг порядък.Елементарна физика.

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Date: January 13, 2005 09:40PM

А що се отнася до обидите на Анастасия-че съм бил с широко его,че съм бил чел в-к,,Феномен,,.Че не били мои теориите ми-то ще кажа ,че такова поведение,обвинение от нейна страна е недопустимо.Тук не е съд.Нито е място за догадки-кой какво чел.Нито е редно да се заблуждава аудиторията така.Не съм спорил с вас госпожо.Просто ви дадох съвет за ваше добро.На 33г и съм доста културен,начетен човек но досега не бяха ме обиждали толкова неинтелигентно,измислено,некоректно.Може и да не съм ви симпатичен задето ви посочих ваша грешка-но аз не съдя и обвинявам хората така.Откъде видяхте егото ми и колко и какво съм чел,че и плагиатствал.Точно аз си имам свои различни теории.А вие очевидно не сте чели всичко от мен.И се хващате за нещо отделно...За в бъдеще няма да чета такива обвинения и няма да им отговарям.

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: fiorre (IP Logged)
Date: February 18, 2005 04:05PM

Здравейте Николай,
Само не ми казвайте, че ако си отрежа главата - ще ми е по-добре, защото няма да ме боли (главата) :-)? Не мислите ли, че е адски смешно, абсурдно и крайно да се твърди това? Как точно решихте, че начинът ни на зачеване е несъвършен? Или защо наричате физиологията "низки страсти"? Какво е лошото в инстинкта за самосъхранение, например? Аз лично се опитвам да ви разбера, но, признавам си - не мога. Вие сте човек, не забравяйте това. Човек, който говори за хората и живота! Не може един човек, при това жив (пожелавам ви дълголетие от сърце) да говори, че животът, който носи в себе си, е излишен и "най-голямото зло". Това означава да признаете, че и вие сте излишен или може би, че и вие сте най-голямото зло, защото представлявате някаква форма на живот? И още нещо - как щяхте да стигнете до своите прозрения, ако не бяхте жив?
Поздрави!

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Date: February 19, 2005 03:11AM

Здравейте фиоре.Трябва да се внимава с моите мисли.Живота е тежък и се лишава от най добрия си смисъл ако го живееш неправилно-с действия далеч от Бога и божественост.Как реших ли...Ами свързах всичко със всичко.При раждането си човек-поточно бебето проплаква .И то не от молитва към Бога както се изрази 1 проповедник,а защото е слабо,неразвито и не му е добре.Затова реве-е това не е ли несъвършенно.Ами жената с нейния месечен цикъл-да има кръвотечения не е ли несъвършенно.Дори почти всички животни са по съвършенни от нея защото са без лошата кръв водеща дори до възможност за болести.Доказано ,е че кръвта съсипва ферментирало вино примерно и влияе зле на някои жизнени процеси.А самото раждане не е ли несъвършенно.То е страшен проблем при много животни.Вижте си животинския свят.И при жената е -защото такава е физиологията й.Иначе сексуалния акт с оргазмът е доказано почти същия като при маймуните.А това не е добро.Узряват странно прекалено рано за полов живот хората-не готови за него.Това също е проблем.Не съм казал дай да не живеем и ние целите сме злото.Не .Казвам обратното трябва да се живее като човек иначе идват психо и физическите болести.Не ми харесва да съм роб на страстта но без нея не може.Говорих за това доста при съботяните-но те изобличени ми изтриха темите ей тъй.Писал съм и тук в суб-форумът за наука.Беше за генното препрограмиране и нито креационизъм нито еволюция.Там дадох за доказателства открития на учени за клетките ни и цикъла и всичко.Поздрави и за вас.Хубав въпрс междудругото.

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: fiorre (IP Logged)
Date: February 21, 2005 01:32PM

Здравейте Николай,
1. Бебето. Бебето проплаква, защото си поема въздух. Плачът е преход от вътреутробното анаеробно състояние на плода към новия - аеробен начин на живот. Докато е в утробата бебето получава кислород, но не чрез белите си дробове, а чрез кислорода от кръвта на майката. Кръвта на майката достига до бебето чрез плацентата - тя е проводник и на всички необходими за добрата физиология вещества - минерали, витамини, микроелементи и т.н. Незнам как решихте, че бебето плаче от мъка, че се ражда. Аз лично не бих посмяла да твърдя такова нещо.
2. Месечният цикъл на жената. Незнам дали сте запознат, но всеки месец женският организъм се подготвя да бъде оплоден. Биологичният часовник е така настроен, че на 28 дни (приблизително) в тялото, и по-специално в маточните тръби на жената, се отделя 1 (понякога повече) яйцеклетка, която "очаква" да бъде оплодена. Когато това не стане, яйцеклетката се придвижва към матката, матката я "разпознава" като неоплодена и контрахира (свива се), за да я изхвърли. При контракцията, заедно с неоплодената клетка, се изхвърля и горния слой на маточната лигавица. Този процес е съпроводен от кръвотечение. Сигурно ще останете изненадан от факта, че менструалната кръв е изключително чиста, защото идва от една 100% стерилна среда, каквато е маточната. Естествено, ако тази кръв бъде оставена дълго време извън тялото, тя ще започне да се разлага и ще се превърне в патогенна среда. Но това е въпрос на лична хигиена и не мисля, че е удачно да дискутираме въпроса за личната хигиена именно в този форум, нали? И понеже виждам, че вие сте отворен към всякакво познание - ще се радвам ако научите нещо и от мен, а то е, че по време на менструален цикъл влагалището е изключително чисто! Факт! Другото са предразсъдъци.
3. За кръвта и виното. Кръвта не съсипва виното. Разлагащата се кръв може да го съсипе. Изобщо всякаква материя от биологичен произход може да съсипе виното, стига да е започнала да се разлага. И това се дължи на факта, че биологичната материя е податлива към бактерии. Например, ако си наложите свински пържолки в марина от бяло вино (ох, много вкусни стават) и ги забравите - виното пак ще се развали. Гарантирано :-) Пържолите също :-(
4. За животните. Животните също кървят. Само че при тях цикълът не е месечен, а на по-голям период от време. При кучетата е на 6 месеца, при котките -също, при слоновете май е най-дълъг, но не съм сигурна колко беше - дали 2 или 3 години.
5. За оргазмите. Оргазмът е емоционално и физическо разтоварване на организма. Осъществява се в главния мозък. Там си има специални центрове, които "отговарят" за него. Оргазмът, като специално състояние на организма, е изследван от редица учени и лекари. Доказано е, че по време на оргазъм се подобряват мозъчната функция, сърдечната функция, водно-солевия баланс и хормоналният баланс на тялото, повишава се имунитета на организма. Статистиката също сочи, че концепцията (зачеването) по време на оргазъм е много по вероятна, отколкото без оргазъм. Което, лично мен ме води до извода, че оргазмът е физиологичен и емоционален момент, който от една страна допринася за здравето на тялото, а от друга - засилва биологичната функция на секса, т.е. зачатието.

За финал имам един въпрос към вас. Защо не приемате човешката физиология такава, каквато е? Защо се опитвате да я определяте като зла или добра, съвършена или несъвършена? Не мислите ли, че е доста елементарно да се разглеждат нещата в черно и бяло? Аз, лично, смятам, че няма нищо 100% съвършено на този свят, но не бива да си позволяваме да отхвърляме така лесно самите себе си. Защото ако се отхвърлим и признаем за грешка, значи че всичко, което правим и говорим, трябва да се приема за грешка, а това пък значи да спрем, да замълчим и да се отдадем на вегетация. Не е това начинът, нали?

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: ---------.-----------.-------- (IP Logged)
Date: March 08, 2005 11:54PM

Otgovaria priateliat na Niki.Skapa fiore-vidno e 4e ne ste otgovorili na vsi4ki argymenti na priateliat mi.I gre6ite mnogo.Bebeto ne pla4i ot maka-takova ne6to ne e kazvano.To pla4e za6toto izliza ot ytrobata-kadeto e bilo v komfort-a sega pri rajdaneto e stresirano...To pla4e i kato e gladno-jadno i my se aka i t.n.To ne e angel4e.Da ne ste ot niakoia sekta-mnogo lesno gi smal4avame s argymenti-a te posle v bezsilieto si prosto obijdat-izkriviavat dymite ni.Primer-www.abv.bg-hristanstvoto-forymat tam.A bebeto ne moje da ne pla4i i da ne pravi beli-kato pada i se ydria-naakva se i t.n.A poslednoto-toest otdelitelnite funktsii sa problem za vsi4ki.Kato ne e tai-da ne bi mirizmite-da sa ot vanilia...Ili zora-napana kato ti doide ...-da e kato -"orgazam"-priaten?Da ne govorim za razlaganiata na fekalii na jivotni po ylitsa i t.n.Mirizmite ot tiah-gnieneto kato protses.Nepriatnoto yse5tane na jenata kato i doide kravote4enieto...Ili tova e savar6enno spored vas i bezproblemno?Za jivotnite nishto ne kazashte.Nie sme y4eni dvamata s priateliat mi g-jo.Imate si rabota s mozatsi na po visoko nivo ot mnogo drygi takiva.Jivotni-ymirat pri seks-iziajdat se-osakatiavat se.Niakoi dori ne mogat da se savkopliavat-poradi defekti v telata im.Kolegite go dokazaha-imam predvid y4enite.Vie ot koia planeta ste-samo se izlojihte-tyk intelektyalnoto nivo na niakoi e na mnogo nisko nivo.Za orgazma ste prava ot4asti.Ima 2 te4enia v meditsinata po toia vapros.Dokazaha 4e seksa e i vreden i e za potomstvo nai ve4e.Dori tselta na jivota ni e bila da se vazproizvedat kletkite nii...Po diskavari go gledahme s Niki tova.Kletkite ne mogat da se deliat i vazobnoviavat ve4no.Maksimym do 50.Ymirame i zaradi svobodnite radikali ot kisloroda.Kajete 4ove6ki kakva ste-tantristka li?Nie znaem po4ti vsi4ko i mojem da vi pomognem.A ne da ni za4erkvate.V taia partia shah shte badete matirana sas znania.Tia danni deto gi iznasiate sa starite-podobni na tia za Golemia Vzriv-Froid i t.n- i sa ot lajlivata-komynisti4eska-evolytsionno podobna 6kola.Tsialata planeta e nesavar6enna.Nie ne priemame tova koeto ni iznasia i e po lesnoto fiore.Tova e krasta na bezpristrastnia y4en-zatova ne priemame 4ove6koto tialo za savar6enno.Otgovorihme vi i na toia vapros.Sania e ymora i e vid otpaden prodykt na mozaka...Namalia se pylsa-ydarite na sartseto i t.n-tonysa na tialoto.'"Tainata na sania"-pro4ete tazi knijka.Golite hora imat nyjda i ot drehi-o6te 1 neydobstvo.Ima mra4na no6t-moje6 da stap4e6-ybie6 mravka-...Da se spane6 i t.nIma si i dajdove-sezoni - i niski temperatyri ybiistveni za na6eto tialo.To se dalji na Razstoianieto na Slantseto ot Zemiata-4ista Astronomia.Zatova ima i ledeni polysi - gore6ti ekvatori-tova se dalji na drygo pak i t.n.Komari-virysi-vylkani-zemetresenia-navodnenia-hi6tni-grozni-yrodlivi jivotni i t .n.Tova e sviat vidno lo6-i vidno eksperiment na nevidim lo6 razym-a ne Bog i evolutsia.Pisano e dosta i po tia temi i e dokazano tova tvardenie.No koi da 4ete vsi4ko i koi da e 4esten i da ne govori lajlivi ne6ta?I kade vidiahte savar6enstvo pri rajdaneto na jenata.Ne moje da ne se napane i da neia zaboli dori-slabo...Ima i kyp ne6ta o6te no se ymorih i tova e prekaleno dostata4no.Ako obi4ate otgovorete na nikoi ne6ta koito vi kazah-i se za6titete a ne govorete neverni ne6ta-fiore.Shte mojete li?Ne ste dlajna no vie preminahte granitsata i obvinihte v absyrdni ne6ta Niki.Sega az i istinata vi otvarnahme obstoino i smisleno.Kato dosega de.I vie trabva da se izvinite.No kato se osaznaete-a ne nasila i ei tai...

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: FRANK LAMPARD (IP Logged)
Date: March 10, 2005 11:55PM

Eto fiore i na vas vi se otgovaria pak.I to dalgichko i konkretno.Vie sashto ne ste prava.A bihte li bila taka lybezna ako ne da otgovariate-to da si varnete nazad nevernite predpolojenia koito otpravihte kam edin ychastnik tyk?

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: riboka (IP Logged)
Date: November 11, 2005 02:04PM

jivota si e goliama zabluda, ama toj google e goliama mizeria

Re: Най-голямата заблуда е животът. Животът е вид зло.
Posted by: Anonymous User (IP Logged)
Date: April 04, 2009 09:55AM

Не е заблуда животът като цяло а този тук.Животът е добро нещо-болката-лошо.Животът е като здравето не може да е зло нещо-а обратното е смъртта -тя е като болестта.Това съм го писъл под влияние на тъпите депресии и будистко подобни безсмислени теории-но Бог е един и Раят е един и смисълът на човешкият живот също.Не може да се приеме за нормално нещо една идиотска физиология като тази на човека.Сред несъвършенствата на този свят има и много страшно съвършенни велики неща-защо тогава да се примиряваме с очевидните гадни недостатъци на телата ни...Няма логика.Истината трябва да се казва ясно-а не да се заобикаля и да се въвеждат нагласи които ни са по изгодни-удобни но са тъпи че ивредни понякога.Никой не е в екстаз че се уморява-спи-ходи по нужда и т.н нали...Човешкият мозък и психика са така устроени че да избягваме неприятностите-проблемите-грозните-опасните и т.н неща а да се стремим към красивите-приятните-полезните и т.н по съвършенни неща.Простичка логика.



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.