Дали едното е породило другото? (Да речем - за разнообразие.) Или и двете са се появили едновременно? Дали имаме някакво знание по въпроса? Или можем да раждаме единствено хипотези? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Злото произлиза от "нелюбовта".
Date: January 12, 2005 03:34PM

То идва винаги от проява на съзнателен избор на ,,нелюбовта,,.Какво е любовта ли...Това чувство,качество на душата което ни е заложено божествено и което е най висшия смисъл на живота ни.Любовта не се поддава на научни измерения,обяснения.Тя се усеща отвътре.Аксиома е и е недаказуема с опити,теореми...,,злите психологии,,отместват любовта от първото и място и я заменят с фалшиви заместители-заблуди-наркотичноподобни психологии.Като манията за свобода-безкрайна.Всичко си има граници и свободата.Като маниите за святост,духовност,справедливост при официалните религии.Като манията да се служи,търпи,подтиска...Да се скъсваме от сериозност,бачкане,веселия,игри...Всички тези и другите да отместват основния най голям център.любовта.Тя не е сделка,не е логична.Тя е вид даване безусловно.Без да очаква да взима и да има точен баланс.Тя винаги поставя другия човек,Бог на първо място.И колкото повече дава повече и получава.Темата е дълга а това е кратко встъпително резюме.

Re: Злото произлиза от "нелюбовта".
Date: January 12, 2005 06:44PM

Любовта е мила,благаудовлетворяваща,зареждаща с положителна енергия,градяща.Тя не е усилие идващо от волята.Не е отговорност.Тя си има своя свобода и рамки.Напуснеш ли ги-родил си злото.Така е и станало.Висши разумни сили са поискали да се отделят от тези рамки.Вместо да се искат доказателства -то нека се знае,че мисловното търсене води до там.И душевното.Само с ума не може да се опише света.Говорим съм и друг път по темата.Злото е обратното на всички качества на любовта.То руши,отрицателно е-хаотично е.Е невинаги последното.Злото все някога се е зародило.Ако не бе така-света нямаше да го има.



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.