Тук е мястото за онези послания, които по преценка на авторите си не се вписват в нито един от следващите надолу Суб-форуми. 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Честито
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: April 26, 2005 01:05AM

Честито на всички, които са очаквали този ден !

Нека днес просто се наслаждаваме на успеха !

Re: Честито
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: April 27, 2005 11:36PM

Драга Карла,

Приобщавам се към отправеното от Вас: "Честито!" И аз мисля, че актът на присъединяване на България към Европейския съюз е нещо позитивно. (Разбира се, това "позитивно" вероятно ще се долови в една по-далечна перспектива.)

И така, след като се насладихме на успеха и след като "днес, 25.04.2005" вече отмина, сега бих могъл да споделя известна нотка на огорчение, подсилено от поведението на някои наши политици. В деня на подписването европейците от Европейския съюз не пропуснаха да ни напомнят (на нас, все още не-европейците) за възможността да бъде задействана предпазната клауза от споразумението ни с тях. Сред възпитаните хора подобен акт не е проява на Bon ton.
Независимо от това, някои решиха, че можем да се държим като аборигени, които да се отдадат на радост при вида на подарените им дрънкулки и стъкълца и до такава степен да не схванат намеците, че дори да спрат децата си от училище (?!), за да могат и те (по тяхному) да се присъединят към всенародното веселие. Фойерверките и прочие подобни атракции бяха задължителната декорация, зад която (според мен) прозираше проява на самоунижение в контекста на вдигнатия към нас пръст за потенциално наказание по повод на някоя и друга ненаписана домашна.

При всичката ми вътрешна радост от станалото, мисля, че един достолепен в своята сдръжаност поздрав от рода на Вашите две изречения е многократно по-подходящата реакция. (В случая.)
Ето защо, отново повтарям, че се присъединявам към Вас: "Честито на всички, които са очаквали този ден!"


Re: Честито
Posted by: Карла (IP Logged)
Date: April 29, 2005 12:34AM

Господин Кожухаров,

Наистина не бива да отминаваме дребните неща, които винаги успяват да ни вгорчат удоволствието. Към споменатото от Вас ми се иска да добавя и неуместните въпроси на някои наши журналисти , които като че ли държаха да запознаят цял свят с нашите си домашни неразбории.

Разбира се най-смущаваща беше речта на премиера-цар /или обратно/. Едва ли в историята на ЕС друг премиер си е позволявал в такъв момент да говори на език различен от този на страната му.

Неприятно беше и отсъствието на предходните екипи в състава на делегацията ни. В това отношение румънците ни направиха показно. Едва ли и те питаят някакви симпатии помежду си, но демонстрираха приемственост. Нещо, което ние трябваше също да направим, още повече, че ни предстоят избори и може би референдум. Трябваше да го направим и за външна и за вътрешна консумация.

Искам и специално да Ви обърна внимание на отговора на комисаря Барозо на питане относно АЕЦ.- "Ние няма да поставяме нови условия на България и очакваме същото от нея".
Подписите трябва да се уважават. Нека станем пълноправни членове пък после ще видим.

Re: Честито
Posted by: анета (IP Logged)
Date: May 03, 2005 10:25AM


Христос възкресе!
Бъдете здрави всички!

Re: Честито
Posted by: Илия Кожухаров (IP Logged)
Date: December 08, 2008 02:17PM

Да се напише "Христос възкресе!" в сайт, посветен на опитите за диагностика на заблудите, означава авторът на възгласа да е фатално неориентиран.

Впрочем, ако някой действително е бог, може ли постоянно да умира и възкръсва, след като дефинитивно би трябвало да е вечен - неродим и безсмъртен? (Или историите с всевъзможни божии раждания и смърт са част от определена театрална постановка, която трябва да се калкулира по сметката на всички непораснали деца, имащи периодична нужда да им се разказват вълшебни приказки?)



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.