Тук е мястото за онези послания, които по преценка на авторите си не се вписват в нито един от следващите надолу Суб-форуми. 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Чернобил
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 01, 2006 11:49PM

В дните, когато човечеството си припомня ужасите на Чернобил не мога да не направя паралел между чудовищното безразличие на комунистическата върхушка и у нас и във Великата Съветска към съдбата на отделния човек довела до скриване на информацията за случилото се и господстващото в "Нова Магнаура" двуличие. Не случайно е присъствието на Кузманов тук. Да сте забелязали у този виден енергетик капка покаяния за действието на нашите власти, част от които е бил и той? Не ! А какво ги свързва с К.? Любовта към Отечеството ?
По-скоро любовта към лъжата. Каквато е по замисъл "Нова Магнаура".
Много тъжно. Няма шанс една страна, в която лицемерието е благодетел.

Арон Амар, Йордан Памуков, Илия Кожухаров, Кузма Кузманов - съвестта на нациата.!

УЖАС !

Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 02, 2006 02:27PM

За съжаление съвестта е понятие извън научната сфера и не хваща дикиш тъдява, дето се вика. В НМ са на почит точните сметки и цитатите. Киловати, центове, експерти казали това и това...
А хората така или иначе си мрат. Комунистът по никакъв начин не може да е отговорен или виновен за този световен феномен. Е, може и да е побутнал малко часовника на този и онзи, но нищо лично. Ще се извини, ще каже за пореден път монолога за трудния преход, ще направи тъжна физиономия и градивна самокритика... но за нищо на света няма да си признае, че е некадърен многознайко.
Всъщност комунистът не може да направи такова самопризнание, защото на него му е втълпено, че е кадърен и можещ. А това, както вече казах веднъж, е направено по една проста причина - дипломираните глупаци са много по-евтини от дипломираните експерти. Тук пак се намесва съвестта и цената й, но това е друга тема.
Ето, вчера Президентът се отврати от разслоението на хората. На него повече би му харесало отново да са еднакви. Какви еднакви? Бедни. А Партията ще им осигури картофи!
Ужасът, Сава, е, че Президентът си държи та...... нон-стоп, и говори глупости със състрадателен тон, вместо да сочи с пръст. Ужасът е, че разни калпаци се занимават с ядрена енергетика, а не могат да отговорят на един елементарен въпрос:

Къде в България ще се построи депо за отработени ядрени отпадъци?

Няма отговор.

Те едни столични боклуци не могат да подредят...

Re: Чернобил
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 02, 2006 04:16PM

Som4o, izvestno vreme menzisa ti go njama6e. Sega ti e do6al! Jasno... goljama radost!!! No ne pi6i kato si v menzis.


Re: Чернобил
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 03, 2006 12:48AM

Кузмич, това не е отговор, но идеално се вписва в тразицията на Н.М. и Ви подхожда на интелектуалното ниво.

Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 03, 2006 10:47AM

Върху 15 дка. площ може да се построи слънчева електроцентрала с мощност 1МВт. При сегашните цени на тока и земята в Италия (защото там съществува такава централа) инвестицията се възвръща за 4 години, а екологичният ефект е неизмерим в пари.

Въпрос: Колко декара са отпуснати на атомната енергетика?

Примерен отговор: ТЕЦ-овете на Марица-Изток са унищожили досега повече от 160 000 дка. земеделска земя. Върху тази площ могат да се разположат фотоелементите на слънчева електростанция с мощност над 10 000 MВт. В такъв случай годишният добив на електроенергия за Югоизточна България само от тази електростанция ще бъде 10 милиона MВтч.

Re: Чернобил
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 03, 2006 02:20PM

Lele Som4oooo, mnogo krav si zagubil... Pogledat ti se e razmatil... Ne razli4ava6 horata... A govori6 i za "intelektualno nivo"... Ti znae6 li kakvo e tova... Ja si daj kravnata grupa da ti saberem malko krav za prelivane... Da ne vzeme6 da gu6ne6 buketa...


Re: Чернобил
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 03, 2006 02:55PM

Костадин,

Надявам се, че нямате илюзии относно К и К и не водите дискусия с тях, а се надявате, че има и други във форума, които имат сетива за добро и зло.

Защото в Н.М. тези понятия отдавна са заличени.

Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 03, 2006 04:08PM

За илюзиите се замислих. Други във форума няма - това е повече от ясно.
То и ние какво ли дирим тука... Правим вятър на някакъв менструален експерт, който дори не може да си включи кирилицата, а иначе се има за оригинален. Кръв ще събира... Три шестици... Банална работа.

Re: Чернобил
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 03, 2006 06:36PM

Som4o & Kostadin4o, pravite tova, koeto mozhete... Vjatar! Aaaa... i 4udene! Vse se 4udite... i vse ne mozhete da se NA4udite za6to se 4udite... Prijatno 4udene!!


Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 04, 2006 12:36PM

"Som4o, izvestno vreme menzisa ti go njama6e. Sega ti e do6al! Jasno... goljama radost!!! No ne pi6i kato si v menzis."

"Lele Som4oooo, mnogo krav si zagubil... Pogledat ti se e razmatil... Ne razli4ava6 horata... A govori6 i za "intelektualno nivo"... Ti znae6 li kakvo e tova... Ja si daj kravnata grupa da ti saberem malko krav za prelivane... Da ne vzeme6 da gu6ne6 buketa..."

"Som4o & Kostadin4o, pravite tova, koeto mozhete... Vjatar! Aaaa... i 4udene! Vse se 4udite... i vse ne mozhete da se NA4udite za6to se 4udite... Prijatno 4udene!!"

Народът е казал до три пъти.
Това са твоите три пъти.
В този случай дори ние със Сомчо не се чудим дали наистина е възможно човек да е толкова тъп. Очевидно е възможно.

Re: Чернобил
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 04, 2006 03:04PM

Dali vsi4ko, koeto "e kazal narodat", e umno?
Vie o6te li se 4udite, kakvo pravite tuk? Do kolko pati 6te se 4udite? Spored naroda...

Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 04, 2006 06:13PM

Аха... Това трябва да е намек да си обираме крушите...
Ха ха ха
То и без това е доста попретъпкано напоследък. Гледай коперник какви яки промоции прави... Пък и едни дискусии се вихрят, лелееее...

Тези кратки изречения на латиница обясняват защо в НМ човек може да посочи произволен К и К репликант и да го нарече глупак. Няма начин нито да сбърка, нито да обиди някого. Както и няма начин да получи отговор на съвсем обикновен въпрос по темата.
Похвално е все пак, че не цитираш някой мислител с окултистки наклонности. Е, малко късички ти се получават простотиите, но все пак са си твои. А това ще рече, че за теб вероятно има надежда.

Ха ха ха Какво сме праили тук... ха ха ха ...

Приятно ... хмм ... правене на каквото правите тук вие с промитите мозъчета.

Re: Чернобил
Posted by: Iliya Kozhouharov (IP Logged)
Date: May 04, 2006 08:50PM

Костадине,

За огромно мое съжаление досега не съм могъл да Ви убедя, че в редица Ваши преценки допускате много големи грешки и че в добавка си позволявате остроти, които са откровено оскърбителни.

Независимо от всичко, Вашият кратък текст от 03-05-06, 08:47 ме подтиква да Ви попитам за следното:
– бихте ли развил по-подробно идеята за слънчевите електроцентрали, така че да се оформи самостоятелна публикация извън Форума?
– (при евентуално съгласие) бихте ли приел да споделите някакви подробности за себе си: образование, специализации, области на активност - всичко това, с цел да се оформи портретът Ви като автор?

Илия Кожухаров

Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 05, 2006 10:49AM

Г-н Кожухаров,

За огромно мое съжаление не съм застрахован от грешки. Но едва ли на някой ще му светне пред очите, ако се окаже, че съм сгрешил в преценката си по негов адрес, защото на нито един елементарен въпрос не беше даден отговор.
Стилът ми е остър и оскърбителен. Ако беше лигав и подмазвачески по-добре ли щяхте да го възприемете?

Идеята за слънчевите електроцентрали е развита най-подробно. Соларните технологи за получаване на електричество са по-стари от атомните централи. Публикациите по темата са безброй. Аз не мога да кажа нищо ново, освен че ще бъде истински шок за мен и оскъдните посетители на форума ако се окаже, че в НМ получаването на електричество от светлината е нещо непознато.
До колкото знам в БАН се финансират проекти по програмата "Нови технологии в енергетиката", свързани с разработването на високоефективни фотоелектрични модули. Ако Вашите приближени лакеи не се пречкат на пътя на истинските учени е твърде възможно в скоро време България да се освободи от енергийното робство, наложено ни от братска Русия. Въглища, нефт, газ, ядрено гориво... Ние ще ви направим централите, а вие ще КУПУВАТЕ от нас завинаги... Вие лично коя страна по тази сделка искате да бъдете?

Възпитанието ми подсказва да не питам един и същи човек по няколко пъти за едно и също нещо. Но тъй като аз минавам за зле възпитан в НМ ще се въздържа да давам съвети. Все пак бих предпочел да не споделям подробности за себе си.
Милиционерският Ви подход повече плаши хората, отколкото ги предразполага за един градивен диспут. А и желанието Ви да си създавате стереотипи е извън сферата на моите възприятия.

Костадин.

Re: Чернобил
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 05, 2006 11:01AM

Test za Kosjov mozak:
Predi menzisa (sam se pita): "To i nie kakvo li dirim tuka..."
Po vreme na menzisa (njama krav v glavata... gravitazija...): "Aha... Tova trjabva da e namek da si obirame kru6ite..."

Alo... folklorista, da ti pomogna s enda narodna madrost: "Oko si4ko vidi, samo sebe si ne vidi".


Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 05, 2006 02:36PM

А, и още нещо, г-н Кожухаров.
Това псевдосатирично същество с меструалната житейска философия и избирателната си позиция към народните мъдрости е много подходяща илюстрация, дори карикатура, на неслучващото се освобождаване от илюзиите в НМ (или "тук", както самото същество определя въпросното пространство). С нескрит интерес бих проследил евентуална ваша дискусия по която и да тема, но най-вече за заблудите за мензиса.

Каква я мислехте, каква стана...

Re: Чернобил
Posted by: С.Сомов (IP Logged)
Date: May 05, 2006 05:50PM

А Вие г-н Кожухаров, бихте ли взели отношение по аргументите на Кузманов за ядрената енергетика? .Допада ли ви неговата декларативно заклинателна аргументация.? Ще се присъедините ли или ще отхвърлите обвиненията, че Кузманов заблуждава при това навярно съзнателно?
Това с поканите не е ли параван да се разграничите без да вземате открито становище?

Доколкото си спомням Вие лично сте поканили г-на и с цялото си поведение досега се солидаризирате с неговите твърдения.
С.Сомов

Re: Чернобил
Posted by: alette (IP Logged)
Date: May 09, 2006 04:25PM

Здравейте Костадине,

Не мога да разбера, защо трябва да бъдете толкова язвителен? Може би така ви е приятно или изповядвате принципа, че атаката винаги е най-добрата защита? Ако е така – жалко. Това, което ме учудва обаче е, какво точно правите в този форум? Демонстрирате знания? Остроумничите? Търсите трибуна? Компетентен сте по въпросите за соларните системи и слънчевата енергетика, но кокетничите и не искате да ни разкажете какво знаете? Много сте свенлив, или… просто не сте достатъчно компетентен. Разбира се, че има много публикации по този въпрос, но нали, все пак, за това са форумите – за да могат хората да обменят знания? Та, на въпроса – вие имате ли някакви знания по темата, готови ли сте да ги споделите открито и с необходимата компетенция, или просто искате да си „пофлиртувате”? Ако е второто – пожелавам ви успех, но е добре да знаете, че тактиката „имам, ама няма да ти дам” вече е доста поизтъркана и не се котира особено много.
Поздрави!


Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 10, 2006 09:58AM

Произвеждам ги.

Re: Чернобил
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 10, 2006 11:30AM

А какво Вие правите в този форум? Демонстрирате знания? Остроумничите? Търсите трибуна? Компетентна сте по ... изобщо по кои въпроси сте компетентна?
Сериозно ли Ви интересуват соларните технологии или просто милеете за потупване по гърба?
Знаете ли, ако разчитате в ТОЗИ форум да натрупате знания, ох... трагедия... не сте за завиждане. Още повече, че си правите изводи за хората много преди да сте осмислили казаното от тях.
Зададох елементарен въпрос на г-н Кожухаров - колко площи са отпуснати на мирния атом. Няма отговор. На Вас май това не Ви прави впечатление, нали? Пък и въпросът може да Ви се е сторил прекалено провокативен... Защото следващият въпрос ще е "Колко площи (земеделски) ще унищожи!!! мирният атом за 30 години".
Когато получа отговор, ще посмятаме заедно колко електроенергия може да се произведе чрез фотоенергетиката. И после колко земеделска продукция, ако не са били унищожени площите. За любопитните - фотоенергетиката не унищожава земеделските земи.
Знаете ли за какво ще се водят следващите ожесточени и кървави войни? За вода, почви и дървесен фонд. Прави ли Ви впечатление, че и от трите в Българя има в изобилие? А не виждате ли как К и К правят всичко, което е по силите им, за да ги унищожат? Как да ги наричам, за да не се обидят? За мен са си свине...

Зададох и друг елементарен въпрос. Ние ще ви строим централите, а вие ще купувате от нас завинаги. Хайде да видим Вие от коя страна на тази сделка бихте искали да бъдете?

Тъй като имам усещането, че задавам въпрос с повишена трудност на обикновен клакьор, може и да не ми отговаряте



Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.