Противниците на религиите твърдят, че те (религиите) постоянно въвеждат хората в заблуждения. Религиозните адепти твърдят, че нерелигиозните хора са в дълбоко заблуждение. Дали може да се отсъди, кои грешат? 
Goto Thread: PreviousNext
Goto: Forum ListMessage ListNew TopicSearchLog In
Goto Page: Previous12345Next
Current Page: 3 of 5
Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 11, 2006 06:44PM

A bre Kojuharov, 6to ne zeme6 da sa gatne6, 4e da mi sa mahne julara ti bre...


Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 11, 2006 11:14PM

Костадине,

Позволете ми да Ви попитам защо, когато се чувствате засегнат или обиден, реагирате толкова остро, а не се замисляте, когато сам отправяте обиди. Между другото, спомняте ли си Вашето първо участие в този сайт? Спомняте ли си оскърбителния тон, с който сте влезнал тук? Спомняте ли си декларациите си, че обичате да мачкате като тесто такива като Кожухаров, защото те били много удобни за това?

Определено демонстрирате омраза към въпросния господин. Изглежда това е темата, която искате да обсъждате. Щом сте преценил, че тя е нещо важно за Вас – давайте, но е добре всичко да се прави цивилизовано. Освен това, Вие не можете да не си давате сметка за периодичните си изявления, че сам не можете да си отговорите, какво търсите в този форум – изявления, които се следват от някое поредно Ваше появяване, за да се удивите впоследствие иронично, че някой искал да Ви изгони! Тези непрестанни лъкатушения не Ви ли притесняват? Белег на какво могат да са те?

Искате от мен да споделя позицията на Илия Кожухаров в сайта на „Нова Магнаура”. Позволете да Ви попитам: а Вие какво сте прочел, извън разменяните постинги във Форума, за които по не „най-академичен начин” твърдите, че им хвърляте по един поглед отгоре-отгоре. Мога ли да Ви помоля да се запознаете с едни или други конкретни текстове, след което да споделите мнението си по интересуващ Ви въпрос и, ако тогава все още се нуждаете от моето становище, да говорим.

И още нещо, на фона на многократните Ваши обидни квалификации, искате тези, които сте оскърбил, да Ви отговарят. Защо мислите, че имате каквото и да било право на подобно настояване? Не чувствате ли, че такова поведение е, меко казано, безпардонно? Или считате, че това трябва да Ви бъде прощавано само, защото сте заявил, че стилът Ви бил такъв?

Пишете, че не просто „мразите свинете (хора) и милиционерите (скотове), а ги презирате”, твърдите, че се „опитвате да живеете незаобиколен от тях, но те Ви се навирали”. Кой от омразните Ви в този форум Ви се е навирал, Костадине? Тестото Кожухаров (онова, което се хвалите, че можете да мачкате, както си пожелаете), то само ли се е навряло в ръцете Ви? Всъщност, нали Вие сам сте влязъл тук. Или Кожухаров Ви е поканил лично? Ако е така, кажете. Нали пишете, че сте от един град с него? Да не би и това обаче да е някой от Вашите номера, с които си играете хазартно с хората? Как при такива обстоятелства човек би могъл да се отнася с доверие към думите Ви? (И особено към такива, с които заговаряте за моралност.)

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 12, 2006 12:34AM

Господин Сомов,

Вероятно ще Ви разочаровам, но аз наистина правя разлика между въпроси, с които се пита за „изнервеност”, „разсеяност” или „оплитане в собствените мисли” и заявления от рода на: „Еди кой си е свиня”. Ако Вие не правите такава разлика (както личи от думите Ви), мога само да Ви изкажа съжалението си.

Допускам, че ще Ви разочаровам повторно и с това, че намирам за напълно неоснователен упрека Ви в „демонстрирана от К. наглост”, по повод това, че той е решил „да прави каквото си поиска с доверената му информация”. Още повече, че в случая са предприети всички необходими мерки нещата да не изглеждат като някакъв опит за дискредитация. Всъщност, Вие можете ли да посочите фрагмент от въпросната „доверена информация”, който не би следвало да придобива публичност?

Надявам се, няма да ми откажете правото да имам известна доза избирателност, в кръга на която „изисканите ми възприятия да не се притесняват”. Още повече, че виждам същото поведение и от Ваша страна. И Вие, както и Костадин, не се притеснявате да ругаете един или друг участник във Форума, след което по неразбираем за мен начин да се оплаквате като малко дете, на което не са му купили желаната играчка, че никой не Ви обръща внимание. Или поне, че не Ви обръщат онова внимание, за което непрекъснато настоявате.

Виждам, че, както сте се изразил, оценявате „високо” образоваността на господин Кожухаров и „умелото му боравене с думите”. Отчитам акцента, който сте поставил, казвайки: „с думите”. Но странно, едни и същи хора ту възхваляват този човек, ту го запращат в калта, „при свинете”. Спомням си следното признание:
"Господин Кожухаров,
Завиждам Ви на хладнокръвието и умението да запазите добрия тон. Мнозина биха отвърнали на моите нападки с ответен огън. Надявам се сте разбрали, че повече опитвам да разбера ситуациата отколкото да Ви отправям обвинения. (...)
Ако идвате в София (...), за мен ще бъде удоволствие да се видим" (копирано от: „13 Какво е ‘заблуда’?” Re: До г-н Кузманов, Дата: 28-10-05 02:21).

Между другото, казвате, че докладите от семинара, проведен през декември от Кръг „Нова Магнаура”, били „на академично ниво”. И на мен ми се струва, че нещата стоят така. Но как ще си обясните това, че хора от „академичните нива” са отишли при една „свиня” и не са могли да надушат миризмата на кочина? Как тези далеч не малко участници не са могли да открият, че са били два дни в кръга на същество, „лишено от почтеност”, правещо всичко „в служба единствено на собственото му его”, как не са открили „милиционерския (ченгеджийския) му манталитет”? Или, може би, там са се събрали все непочтени академични ченгета-егоисти?

За социализма сте прав. Всички ние сме малко или повече увредени от него. И това със сигурност ни личи. Мисля, че грешката ни е, че искаме всички да разсъждават като нас. Време е обаче да се отървем от митингаджийските похвати (крясъци, псувни).

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 12, 2006 10:41AM

Госпожо Козарова,

Как така прочетохте всичко, а не разбрахте, че не мразя Кожухаров лично. Изпитвам известно отвращение към онзи вид мекотели, към които той всячески се стреми да докаже че спада.

Не съм засегнат или обиден. Реагирам остро според Вас и още един-двама лигльовци. Това трябва да ви радва, защото ви дава повод да се измъкнете с порицателен тон. Аз просто използам лексика, която Ви дразни. Според законите на Р България имам право да използвам каквато си искам лексика. Според същите закони, на които се осланя Кожухаров при размахването на чужди писма. И изобщо не очаквам някой да ми прощава! Вие за какви се мислите?!

Изненада! Прочел съм ВСИЧКО от Кожухаров в този сайт. ВСИЧКО! И както всички останали, които са го прочели, не съм сметнал за нужно да го коментирам. Както не смятам за нужно да коментирам всички останали глупости, които съм прочел през живота си или някога ще прочета.

Само епитетите ли обиждат хората? Само думите? Горката Ани... Кожухаров ръси безброй обиди по всеки, който не го признае от раз за жива легенда. Но педерасткият маниер, който при Вас минава за академичен, дава възможност за многословие, в което винаги може да се завоалира една дума или израз и с милиони обяснения до втръсване и до повръщане да се "докаже", че всъщност не това е имал предвид Кожухаров и ако някой го е разбрал по този начин, то това си е негова сметка и прочие... и прочие... глупости.

От последния Ви абзац лъха, направо вони, дебелашки намек, че като не ми харесва нещо тук ...! да си Фащам пътя. Кожухаров се е заел с мисия колкото лична, толкова и обществена. Той работи с деца, ако това изобщо нещо Ви говори. Чисто егоистичните Ви разбирания по този въпрос си ги запазете за себе си. Аз сам ще реша кога един вреден елемент (терминологията е за Ваше улеснение) е на пътя ми и кога ми се навира. Според Вас кога има право човек да се намеси в една свинщина? Когато му влезе в двора? Когато му оцапа децата? Кога, г-жо Козарова?

Да се върнем на молбата ми.
Кое от всичко излишно в постинга Ви беше открита позиция на Кожухаров по даден въпрос? Бягането от отгвор с порицателен тон е дори по-жалко от мълчанието кожухарово.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 12, 2006 10:54AM

Samo dva menzisa naedno li bjah napisal...


Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 12, 2006 11:33AM

Г-жа Козарова,

Вие очевидно предпочитате да се индентифицирате с един свят, в който на лай.... казват екскрамент. Това разбира се е един различен свят, по-красив, по-изискан, но и в него лай.... не става за ядене.

И Ви помолих, ако няма да отговаряте по същество подобно на К. да не ми отговаряте.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 12, 2006 01:12PM

Косдтадин,

Никога не съм проявявал интерес към досиетата, защото смятам, че първо трябва да се осъдят тези, които сътвориха тази система, но ако сега ги открият ще проверя лично досието на Кожухаров и ще го публикувам, ако има такова. Ако се съди по настоящото му поведение най-вероятно има такова.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 12, 2006 04:14PM

Лично аз не вярвам да е било кой знае колко осъзнато престъпление сътрудничеството на ДС по онова време. Пък и доста хора са били принуждавани. Ако Кожухаров има досие, това не го прави по-лош. Обратно - ако няма, това не го прави по-добър. Пък и не само Кожухаров... Така и така не Ви интересуват досиетата, по-добре да вървят по дяволите.

Аз си мислех одеве, докато пътувах, за написаното от г-жа Козарова. За това, че сам съм влязъл и не съм поканен. Мъча се да видя някакъв друг смисъл в тези думи, но намирам единствено подканване "ако не ти изнася - махай се". Още повече, че всички К репликанти ме подканят да направя същото. Махай се! Що за методи за убеждение са това? Как ще изпълни основната си цел НМ, ако пъди всеки с различно от ОЧАКВАНОТО от Кожухаров поведение?
Не съм бил поканен... Виж ти... Май има нещо, което не знам "тук". Някои хора май са поканени... Тоест те се познават... И са поканени... С каква цел?
Да ги изгоним! Да изгоним различните! Останалите да ги лишим от вяра и да ги рестартираме! Това е основната цел на Нова Магнаура. Първо ще ги изгоним от "тук", после от България. Като не ви изнася тук - не сте поканени! Да останат само верните на Безверника и да му се кланят. Останалите - какво още дирите тука? Още ли се чудите какво дирите тука? Мензиса ли ви дойде по-рано та още сте тука? И такива глупости... (цитати)

Мислех си и защо поредният зомби се интересува от подробности около местоживеенето ми... И дали ако някога Безверникът разбере някоя подробност за мен ще направи някоя глупост, че да я използва против мен, пък било то и според закона... И как ще я кара след това... И колко ще я кара...

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Костадин (IP Logged)
Date: May 12, 2006 06:09PM

Всъщност госпожа Ани е напълно права за едно - нямам представа какво правя в този форум. Благодаря Ви, Ани! Вие ми доказахте, че няма никакъв смисъл в НМ. Нали не съм поканен...
А едно друго лай.. ми показа колко гнусни хора се изявяват "тук".

Господин Кожухаров, трийте наред "Костадин" и се наслаждавайте на тишината. Предполагам, че и Сомов (бидейки второто ми аз или обратно) скоро ще загуби интерес към мръсотиите "тук". Още повече, че той беше на крачка да извърши деяние, подобно на Вашето, което май е и една от целите "тук" - да се докарат хората до състояние на пълна свинщина.
Дано Ви мине дребнавостта, която иначе се засилва с годините. Е, може пък при Вас да е обратно. Дай Боже, пък ако ще и да Го няма.

Да сте здрави всички, щото ние може и да не се разбираме, но поне не се кълнем един друг. Надявам се...

Сега отивам да работя много, за да печеля много, за да плащам много данъци, от които Вие най-нагло да крадете, симулирайки вършене на нещо полезно.

Радва ме липсата на каквито и да е резултати от съществуването на НМ. Постигане на целите - 0 (нула) процента...

И за да се върна там, от където тръгнах, ще кажа, че дори и Воланд презира безверниците.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 13, 2006 11:56AM

Kos4o,

Da ne bi "golemite danaci", deto gi "pla6ta6", da sa ot danak glupost, be djanam...


Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 19, 2006 01:14AM

Костадине,

Нямах възможност да пиша по-рано. Затова сега пристъпвам към отговор на писмото Ви.

Отново сте засегнат. Как смятате, ще промените ли някого или нещо с псувни? Пишете, че имате право да използвате каквато си искате лексика. И директно използвате „правото” си. В този смисъл и други имат права, но се замислят дали да ги използват.

Казвате, че сте прочел всичко от господин Кожухаров (това беше Вашата тема, нали?) и доколкото разбирам Ви дразни начинът, по който той се изразява. Съгласна съм, че не всеки може да говори така цветисто като Вас. Колкото до маниера, може би трябва да приемем, че тези, които псуват са страхотни мъже. За съжаление, не смятам, че точно това прави един мъж по-мъжествен. Лично аз смятам, че истинският мъж трябва да бъде и джентълмен.

За многословието – всеки има свой стил на изразяване. Вярно е, че е трудно да се проследи една мисъл, когато нещо се разглежда в детайли и се доуточнява, но тогава е добре да се чете отново и да се обмисля.

Смятате, че Ви гоня от форума. Аз оставам с впечатление, че не Ви е приятно тук. Ако е така няма защо да се измъчвате.

За “свинщината”. Тук се водят разговори. Има различни мнения. Хем казвате, че сте прочел всичко от господин Кожухаров и по този начин сте навлязъл в “свинщината”, хем решавате да не я коментирате.

Искате да бъда по-конкретна. Ако вземем публикацията в сайта “Относно (не)възможността на дефинициите” – посочете това, което Ви дразни там. Кое за Вас е “свинщина”? Кое може да “оцапа” децата? И още един въпрос: как мислите, че влияе Вашият вулгарен език на децата? (А той очевидно е нещо нормално за Вас.)

Вълнува Ви и въпросът за ядрената ни електроцентрала. Пишете за нея във всяка тема. Решил сте, че имаме нужда от друг тип електроцентрали. Странно, защо тези други централи не са масова практика навсякъде по света. Защо онези страни по света, в които има традиция да се ценят парите, още не са преминали изцяло към използване на фотоелектроцентрали?

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 19, 2006 01:18AM

Господин Сомов,

Нещата, за които говорите, определено не стават за ядене. Ако позволите да Ви коригирам – "екскремент" се пише с "е", не с "а".

Прав сте. Предпочитам да се чуствам комфортно в красивия свят на хората, на които не им е безразлично как изглеждат, какво говорят, с кого и как общуват.

Ако искате да говорим по същество, Вие изберете темата. Костадин вече избра своята.

Питате дали съм прочела манифеста на "Нова Магнаура". Прочела съм го. Не виждам какво Ви безпокои. Смятате, че "Нова Магнаура" заблуждава хората. И как? Като им дава възможност да изразят мнението си? Или просто, когато едно мнение е различно от Вашето, Вие се залавяте да отговаряте с обиди, без да се опитвате да докажете своята теза.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 19, 2006 12:10PM

Г-жа Козарова,

Абсолютно съм съгласен с Вас.

Но ще Ви помоля, да вземете отношение към въпроса "Заблуждава ли Кузманов обществеността за ефективността на атомната енергетика" Да или не ?
Бягството от отговор по този въпрос изостри тона. Можете да го прекратите като заемете позиция по същество.

Представете си, че утре Ви призоват на референдум за изграждането на "Белене", как ще гласувате и защо? С вяра или аргументи ще обосновете своето решение?

Завиждам на паметта Ви, но може би някак в този Ваш свят сте привикнали с лъжата, поне не виждам да Ви притеснява. Боя се, че ставате съучастник и то съвсем преднамерено. С удоволствие дори.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 20, 2006 05:34PM

Som4o,

Ti da ne si preroden Mir4a Kri6an, be djanam?? Toj be6e ba6 zevzek - ele s edna sme6ka za krastavicata... 4uval li si ja?


Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 21, 2006 01:22AM

Господин Сомов,

Вашето поведение е странно. Говорите за „изостряне на тона” така, сякаш той е нещо, което „се е изострило” от само себе си. Всъщност, ако проявите склонност към реален поглед върху нещата, би следвало да забележите, че единствено тонът на Вашите реплики е изострен. Не мисля, че можете да ме въвлечете в някаква обща отговорност в това отношение. Освен това, прегледайте, ако обичате, всички Ваши включвания – та Вие сте „изострил тона си” още с първите си думи в този форум. Накрая, обърнах Ви внимание, че навсякъде настоявате да Ви се отговаря на един-единствен въпрос – независимо от това, какво е посочено в предложената тема. За хората, които имат по-изискани представи за човешко общуване, подобно поведение е направо недопустимо. Между другото, към Вас също са отправяни определени въпроси (и предложения). Не виждам да сте се впуснал да отговаряте (или да ги удовлетворявате). Единственото, което сте предлагал, е било някаква поредна оскърбителна квалификация. Мога ли в такъв случай да Ви попитам, защо искате другите да правят това, което сам Вие не правите?

Предлагате ми да си представя, че „утре ще трябва да гласувам в референдум” относно изграждането на нова ядрена централа в България. И ме питате, как ще гласувам. Разбира се, че, ако това се наложи, ще се опитам да се запозная със становището на различни специалисти, ще претегля аргументите им и в края на краищата ще избера онази позиция, която ми се стори най-убедителна. Сигурно и Вие ще постъпите така. Освен ако не заявите, че знаете най-истинската истина по въпроса. Но, ако това е така, то защо не се заемете да подготвите някакъв текст със съответни аргументи и да го предложите на господин Кожухаров за публикация. Или ще ми припомните, че не сте специалист... Или че не искате да имате нищо общо с омразния Ви Кожухаров... В такъв случай, ако е вярно първото, то откъде черпите увереност, че познавате въпросите около ядрената енергетика? А ако е вярно второто, не мислите ли, че така или иначе „имате общо с омразния Ви Кожухаров”, защото се изявявате в сайт, създаден от него.

Твърде лековато решавате, че можете да бъдете съдник на това, дали моят – или изобщо нечий – свят е близко или далече от лъжата. При това, с „аргументация”, която може да бъде христоматиен пример за отсъствие на каквато и да било аргументация. И това е така, защото Вие очевидно сте привикнал „да казвате”, а не „да доказвате”. Например – за да Ви върна поне малко към темата „Конкретни религиозни заблуди” – аз така и не можах да разбера, какво неморално има в огласяването на кореспонденцията между Кожухаров и анонимно представения свещеник, както и поради каква причина моралът на свещеника е по-високо стоящ от този на Кожухаров? Дали бихте се потрудил над някакъв отговор?

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 21, 2006 01:37AM

Въпросът беше за 1,4-те ст. за квтч на Кузмич и отговорът му за инфлацията.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 22, 2006 09:54PM

"Kogaato bjaah kozaaar4e
i koozitee pasjah,
bjah mnoogo..."

An Kozarova, kozite sa oparni4avi jivotni...


Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 23, 2006 05:42PM

Господин Сомов,

Отново сме на болния въпрос – енергетиката. Вчера се срещнах с познати, които работят в АЕЦ “Козлодуй”. Трябва да Ви разочаровам. Наистина цената, на която НЕК купува ел. енергия от АЕЦ е 1,4 ст. Надявам се да се свържа с тях чрез Интернет, за да науча повече подробности, ако е възможно.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 23, 2006 05:51PM

Vasi666,

Приемам думите Ви с усмивка. Опърничава съм. На всеки, който иска да ме укроти, ще му бъде трудно.

Не всеки, обаче, може да има Вашето красиво име, завършващо със зловещото библейско число. Предполагам Вие сте Звярът. Ето, че се запознахме.

Ще ми се да вярвам, че не сте библейският персонаж, затова ще продължа така: Аз не съм Красавицата, затова пък съществувам реално. Сигурно се досещате, че правя връзка с една приказка. В нея Звярът има душа, до която някой трябва да се докосне, за да развали магията. Дано това Ви се случи скоро, за да видим истинският Ви образ. Така ще бъда сигурна, че и Вие съществувате реално.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 24, 2006 02:03PM

An,

"Usmivkata" - na mjasto. I az pi6a s usmivka...
"Biblejski Zvjar" - ha,ha... "666" = 6 juni, v 6 4asa - 4isla na rajdane...

Cena na toka - 1,4 st. Dobre... No se pita, kak e iz4islena?


Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 24, 2006 08:14PM

Г-жа Козарова,

Вие, наистина ме разочаровате. Остава да дадете обяснение защо от Белене ще я купуват по7 ст. ?

Даже и Звярът Ви е попитал,"как е изчислена тази цена". а Вие отказвате да се измъчвате с подобни въпроси. Пък и г-н Стойков вече даде съвсем аргументирано обяснение на това. От Вас се иска да заемете позиция - един от двамата заблуждава, кой е той, Кузманов или Стойков ?

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 24, 2006 11:47PM

Господин Сомов,

Ако въпросът е бил само в това: дали стойността на 1 произведен в „Козлодуй” киловатчас е „1,4 стотинки”, Вие не бихте ми написал предходното по-пространно писмо. В него повдигате и други въпроси, по които Ви отговорих онова, което прецених за необходимо. На свой ред и аз съм Ви поставила някои въпроси. Вие обаче сте решил, че трябва да коментирам единствено електроенергийната себестойност. Принудена съм отново да Ви посоча, че в някои среди подобно пренебрежително отношение би се възприело като достатъчен симптом, за да бъдете обграден с незабелязване. Впрочем, нека Ви попитам следното: толкова ли Ви е трудно да напишете едно „господин Кузманов” вместо очевидно оскърбителното „Кузмич”. По какво се различавате от анонимния “Vasi666”, който Ви нарича “Som4o”?

Освен това, нека приемем, че въпросът за референдума от предишното Ви писмо бъде трансформиран така, че да се търси отговор за себестойността на 1 произведен в „Козлодуй” киловатчас. Аз отново бих постъпила така, както вече споделих – бих се запознала с едни или други мнения. Например, с удоволствие бих прочела едно Ваше становище, господин Сомов, относно действителната производствена цена и относно формулата за нейното изчисление. Допускам, че Вие сте специалист в необходимата област. Впрочем, в последния „168 часа”, на с.9, има няколко материала, посветени на централата в Козлодуй. Дали сте ги прочел? Какво е Вашето мнение по поднесените текстове?

П.П. Господин Сомов, бях Ви попитала „какво неморално има в огласяването на кореспонденцията между господин Кожухаров и анонимно представения свещеник, както и поради каква причина моралът на свещеника е по-високо стоящ от този на Кожухаров”. Дали имате някакви отговори?
П.П.П. Господин Сомов, бихте ли приел диалозите за атомния ток да се водят на друго място, а не в темата „Конкретни религиозни заблуди”?

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 25, 2006 03:18AM

Г-жа Козарова,

Много съжалявам, но не мога да се отнасям с уважение към човек, който преднамерено заблуждава, който не може да се отрече от лъжата наречена социализъм, който съвсем съзнателно и преднамерено съучаства в ограбването на спестяванията на населението при Жан Виденов. Вие си го уважавайте. Не възразявам. Това си е Ваше решение. Опаковайте си го в целофан и си го носете на приеми.

Ако досега не сте разбрали защо публикуването на доверена Ви кореспонденция е неморално, то едва ли моите усилия ще се увенчаят с успех.

Мястото е много подходящо. Впрочем реакциите Ви, на тримата К. са подобни на църквите към "Шифърът на Леонардо", те упорито бягат от разговор по същество, а заклеймяват.

Отговорът за верността на "цената" е даден убедително от г-н Стойков, т.е. твърдението на К. е невярно, лъжливо, заблуждаващо. Това единствено е предмет на нашия спор. А "цената", доколкото може да се говори за такава при административното й определяне, би трябвало да клони към тази на "Белене"

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 25, 2006 11:32PM

Господин Сомов,

Долавям в текстовете Ви една постоянна нишка от абсурдни твърдения. Ако мястото („Конкретни религиозни заблуди”) е много подходящо за дискутиране на единствения въпрос, който Ви вълнува, то с какво по-неподходящи са другите суб-форуми и теми в тях? Или Вие наистина желаете да поддържате подхвърлената алюзия с Мирча Кришан и неговата „краставица”?

Пишете, че църквите, които протестирали срещу „Шифъра на Леонардо”, само заклеймявали. Но, господин Сомов, нима Вие не правите същото? Нима сте предложил някакъв аргумент по отношение на „неморалността” в публикуването на кореспонденцията на господин Кожухаров с анонимния свещеник? Моля Ви, припомнете онова, което приемате за Ваши „доводи” по въпроса, за да разбера, какво „не съм разбрала досега”?

Пишете, че господин Стайков е дал „убедителен отговор” за цената на тока. Ще Ви бъда признателна, ако ми припомните мястото на въпросното доказателство. Но дори и да приемем, че господин Стайков е представил така търсеното убедително доказателство, дори да приемем, че той споделя Вашите идеи за „безумствата около ядрената енергетика”, то как да си обясня факта, че самият господин Стайков работи във фирма, която се занимава с проектиране на атомно енергопроизводство?

Бях Ви написала:
„...нека приемем, че въпросът за референдума от предишното Ви писмо бъде трансформиран така, че да се търси отговор за себестойността на 1 произведен в „Козлодуй” киловатчас. Аз отново бих постъпила така, както вече споделих – бих се запознала с едни или други мнения. Например, с удоволствие бих прочела едно Ваше становище, господин Сомов, относно действителната производствена цена и относно формулата за нейното изчисление”.
Сега отново Ви моля за същото – направете го в един съкратен вариант. А ако сте специалист в някоя подходяща област, бихте могъл да се осведомите, как изчисляват себестойността на атомния ток в онези бивши социалистически държави, в които продължават да работят построени по времето на социализма ядрени централи, след което да споделите наученото – дори и само с мен.

Тези дни мисля и за друго нещо. И ТЕЦ „Марица – Изток” бе изградена по социалистическо време. Дали има формула, по която да се изчисли себестойността на тока, който се произвежда там? Питате дали в България има място, където да се съхранява отработеното ядрено гориво? А защо не питате дали има място в атмосферата на България, където да се съхраняват вредните отлагания от комините на „Марица – Изток”? Не знам, къде живеете, но ми се иска да Ви попитам, бихте ли се преместили за живот и работа някъде по-близо до „Марица – Изток”? Или може би ще ми възразите, че едно от предходните български правителства предостави на чуждестранна фирма възможността за инсталиране на пречиствателни съоръжения в тази ТЕЦ? А Вие знаете ли каква ще бъде цената на тока след тяхното монтиране? И ако приемем, че е лесно да се установи стойността на внедрените подобрения, то към каква стойност да я прибавим? Как да изчислим вложеното по време на социализма в социалистическата „Марица – Изток”?

Накрая, искам да Ви попитам, кога установихте заблудата около цената на тока, произвеждан в „Козлодуй”? Ако знаете това отдавна, съобщил ли сте го по някакъв начин на широката публика? И само между другото, нали не сте забравил, че през всичките години назад във времето след 1989 година и Вашата собствена електрическа сметка е включвала произведения в Козлодуй ток, калкулиран по все същата „погрешна” според Вас цена?

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 26, 2006 05:51PM

Г-жа К.,

Вие съвсем се заплетохте. Въпросът за съхранението на атомните отпадъци не е мой.


Въпросът е простичък, правдиво ли отразява посочената от един друг К. цена разходите на обществото по производството на ел.енергия във въпросната АЕЦ".

Хайде да получим отговор на това и после ще продължим.

Моля, оградете с кръг верния отговор.

1. Да

2. Не

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Vasi666 (IP Logged)
Date: May 26, 2006 06:31PM

An,

4etete opako...
"Oparni4ava koza" ne 6te da re4e "oparni4av kozar"...


Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: ДЖАБА (IP Logged)
Date: May 26, 2006 09:53PM

Г-Н кОЖУХАРОВ,

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 28, 2006 01:34AM

Господин Сомов,

Не знам дали имате деца? Или дали сте участвал в отглеждането на поне едно дете? И ако това Ви се е случило, дали сте запомнил някой и друг пример на детинско капризничене? В подобни случаи, малките деца обикновено не слушат, какво им се говори. Но за сметка на това си повтарят своето. При тях това е разбираемо – те все пак са деца.

Бях Ви написала, че, ако трябва да отговоря на въпрос относно себестойността на произвежданата в „Козлодуй” електроенергия, ще направя съответни проучвания. Или ще приема на доверие онова, което се съобщава от официалните оторизирани за целта власти. Ако аз Ви попитам, правдиво ли се отразява себестойността на един произведен хляб от ръководството на хлебозавода в град „Х”, Вие какво ще ми отговорите? Ако Ви предложа да заградите с кръг едно „да” или едно „не”, ще го сторите ли? Вижте, колко е „простичък” и този въпрос, господин Сомов!
Между другото, опитах се да Ви подскажа въпрос, над който да поразсъждавате: можете ли да посочите едно правителство измежду тези, които се изредиха след 1989 година, по време на управлението на което Вие сте знаел как се изчислява себестойността на произвежданата в „Козлодуй” електроенергия, и онова, което сте знаел, Ви е удовлетворявало?

Накрая, за какво „тотално мое объркване” имате основание да говорите, когато дори и да съм Ви приписала някакъв „не Ваш” въпрос, той ще да е бил на някой Ваш интелектуален и морален двойник. Вие да не би да мислите, че има някакво голямо значение, дали някакъв въпрос е зададен от Вас или от господин Моис Амар, или от „Костадин”, или от „Карла”?

Господин Сомов,

Ще споделите ли къде живеете, за да Ви попитам „простичко” за себестойността на един хляб или на една кофичка кисело мляко, или на един автобусен билет от Вашия град? Или ще решите, че и аз се държа като някакво „ченге”, което иска да разбули някаква Ваша „свещена и неприкосновена” тайна?

П.П. По някои телевизионни канали излъчват сериали за деца с педагогико-възпитателен характер. Позагледайте се в някои от тях. Понякога действащи герои са деца с поведение като Вашето. Може да се видите отстрани.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Сава Сомов (IP Logged)
Date: May 28, 2006 12:37PM

Г-жа К.,

След като притежавате всички характеристики на зрял човек, обяснете защо така упорито отказвате да отговорите на един съвсем простичък въпрос.
И оставете киселото мляко. Там има свободен пазар и цената се образува свободно. Това Ви е добре известно. Тук вече се питаме почтен човек ли е г-н Кожухаров или единственото му занимание е да се прави на интересен, самообявил се борец срещу заблудите.
Има едно просто решение. Да се преформулират целите на НМ. Може да се стесни обхвата до религиозните заблуди. Може и да се обяви, че от него се изключват учредителите и всички, които К. реши за необходимо. Така нещата ще си дойдат на мястото.

Останалото е обикновена кожухаровщина.

Re: Конкретни религиозни заблуди
Posted by: Ана Козарова (IP Logged)
Date: May 29, 2006 12:58AM

Г-н С., с всички характеристики на К. (от Костадин), К. (от „Карла”) и М. (от Моис),

За съжаление не мога да Ви върна любезността и да се произнеса така категорично за Вашата зрялост, както Вие сте сторил това за мен. А не мога, защото за пореден път стоя пред проблема, как по-ясно да Ви обясня, че, когато не знам отговора на някакъв въпрос, предпочитам първо да направя съответни проучвания, а не да изказвам мнения, които впоследствие да променям. Не съм специалист по ядрено-електро-енергийно производство и поради това не знам каква е формулата за изчисляване на себестойността на 1 киловатчас, произведен в „Козлодуй”. Ще повторя още веднъж това изречение и ще го изпиша с главни букви: НЕ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ ПО ЯДРЕНО-ЕЛЕКТРО-ЕНЕРГИЙНО ПРОИЗВОДСТВО И ПОРАДИ ТОВА НЕ ЗНАМ КАКВА Е ФОРМУЛАТА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА СЕБЕСТОЙНОСТТА НА 1 КИЛОВАТЧАС, ПРОИЗВЕДЕН В „КОЗЛОДУЙ”.

Г-н С., ще очаквам да ми подскажете, дали следващия път ще е нужно да напиша още веднъж всичко това?

Допълнително, искам да ви уверя, че съм си поставила за цел да проуча нещата около въпросната себестойност и щом узная нещо ще Ви информирам.

Говорите за „свободния пазар на киселото мляко”, но не споменавате нищо за коментираните от евродепутати пазарни енергийни отношения в Балканския регион, при които произвежданата в „Козлодуй” електроенергия очевидно не може да се продава по дирижирани цени, зададени от нейните строители-комунисти. По този повод, отново ще Ви повторя един от моите въпроси? А той бе: можете ли да посочите едно правителство измежду тези, които се изредиха след 1989 година, по време на управлението на което Вие сте знаел как се изчислява себестойността на произвежданата в „Козлодуй” електроенергия, и онова, което сте знаел, Ви е удовлетворявало? Мисля, че за Вас този въпрос също би трябвало да е „съвсем простичък”?

Говорите в множествено число, когато за пореден път отваряте въпрос за „морала” на господин Кожухаров. За себе си Вие в множествено число ли мислите и говорите? Или се възприемате като онзи, който е поставен, за да определя кое влиза и кое не в „дневния ред на обществото” – спомняте ли си тази Ваша (или на някое от душевните Ви раздвоения) мания? Освен това, вие (Сомов & Костадин & „Карла” & Моис & Со) действително ли се питате каквото и да било по този въпрос? Нали знаете, какъв е моралът на „К.”

Любител сте на декларациите. Но те са нещо много лесно, защото всеки може да ги прави по адрес на всичко. Например, какво по-лесно да се каже: „Уф, сомовщина (Костадиновщина & ...). А запомнила съм нещо, казано от Вас (или някое от разклоненията Ви) – нещо, което ми бе направило силно (и добро!) впечатление: „Не обичам простите решения!”

Goto Page: Previous12345Next
Current Page: 3 of 5


Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.